Stäng

Det är inget skämt. FN har valt in Saudiarabien för att skydda kvinnors mänskliga rättigheter

Saudiarabien valdes via en sluten omröstning in i FN:s ekonomiska och sociala råd för kvinnors mänskliga rättigheter i förra veckan. FN:s Kvinnokommission (Commission of the Status of Women, CSW) består av 54 länder och 47 länder röstade för Saudiarabien. 

Tolv andra länder valdes också av rådet i Genève för att tjänstgöra i fyra år mellan 2018 och 2022. Algeriet, Komorerna, Demokratiska republiken Kongo, Ghana, Kenya, Irak, Japan, Sydkorea, Turkmenistan, Ecuador, Haiti och Nicaragua.

”Det är absurt,” säger Hillel Neuer, verkställande direktör för UN Watch, som publicerade historien på söndagen. ”Valet av Saudiarabien för att skydda kvinnors rättigheter är som att göra en pyroman till chef för stadens brandkår” tillade Neuer.

”Saudisk diskriminering av kvinnor är grov och systematisk i lag och i praktiken. Varje saudisk kvinna måste ha en manlig vårdnadshavare som fattar alla kritiska beslut på hennes vägnar, kontrollerar en kvinnas liv från hennes födelse till döden. Saudiarabien förbjuder kvinnor att köra bilar, fortsatte han. ”Varför valde FN att världens främsta initiativtagare för jämställdhet mellan könen ska sitta på sin jämställdhetsprovision?”

Neuer sa att sju av de 54 rådsstaterna inte röstade för Saudiarabien, och att baserat på hans räkning fem av de 12 EU-staterna i rådet röstade för Saudiarabien.

-Pettersson ser här ett exempel på när politik fungerar som sämst, tänk också på att svenska PK-media har kritiserat USA:s president Donald Trump för att han hotat med att lämna CSW…det säger mer om svensk media än om Donald Trump och mycket om Sveriges politik som visar en oerhört flathet mot de muslimska länderna men kritiserar Israel.

16 reaktioner på “Det är inget skämt. FN har valt in Saudiarabien för att skydda kvinnors mänskliga rättigheter

 1. Förenta Nationerna utgörs av en gigantisk samling korrumperade globalistfnask och deras skenheliga manövrar till ”mänsklighetens fromma” syftar endast till att upprätthålla de falska teaterkulisser som döljer deras verkliga intentioner och uppdragsgivare – finansmagnaterna.
  Andreas.

 2. Jag utgår ifrån att Sverige röstade JA till utnämningen, annars blir jag besviken, jag menar, Sverige har trots allt en feministisk regering. Alla är lika mycket värda speciellt islamister.

 3. Är det inte så femenisterna ALLTID handlar? ÄR DET INTE DET SOM ÄR KÄRNAN I VAD SOCIALISTERNA MENAR MED FEMENISM? Det bevisas ständigt, av hur feministerna tycker. Välvillighet till islamska förtryckare och våldtäktsmän. Och nedrackande på ”hemska” svenska vita män. Som knappt gjort nåt ont, i nån större omfattning. Så, DET ÄR DETTA SOM ÄR FEMENISM!!! Inget konstigt alls.

  FEMENISM ÄR INTE FÖR KVINNAN!

  FEMENISM ÄR ”RÄTT” UTNYTTJANDE AV KVINNAN!

  För:

  FEMENISM = ISLAMISM!

 4. I FN finns många medlemsländer där grova oegentligheter bedrivs mot sin egen befolkning. Om FN skulle vara en global organisation värd sitt namn och ha ryggrad då borde man kunna utesluta dessa länder ur gemenskapen precis som enskilda länder kan bryta sina diplomatiska med något annan land.

 5. Sveriges störste statsman någonsi. Axel Oxenstjerna, mannen som lade grunden till stormakten Sverige sade vid ett tillfälle till sin son:”Om du bara visste med vilket oförstånd världen styres”.
  Hur rätt han hade och att inget ändrats på den punkten

 6. Det ligger något i idén, för gör du den bråkigaste fackmedlemmen till bas så ändrar denne inriktning bums!

 7. Här ser vi vart demokratin leder. När man ger demokratiska rättigheter till de som inte fungerar demokratiskt. Det låter fruktansvärt men man borde ändra totalt detta. Man kan inte få demokratiska rättigheter innan man själv följer dessa. Lite gran som EU har följt: Man kan inte bli medlem innan man fyller en massa villkor, bla. mänskliga rättigheter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: