Hur röstade Sverige om Saudiarabien i FN:s kvinnorättskommission?

KVINNOFÖRTRYCK. Igår skrev vi om att FN valde in Saudiarabien i FN:s kvinnorättskommission.  Omröstningen var sluten så vi vet inte hur de olika länderna röstade.

Sverige, med världens första feministiska regeringen och som enligt regeringen är en humanitär stormakt sitter med i det organ som röstar om vilka som ska sitta i kommissionen. När Saudiarabien fick en plats röstade 47 länder av 54 ja.

Det är inte känt hur Sverige röstade och vår regering har hittills vägrat tala om det.

-Pettersson befarar det värsta. Om Sverige röstade nej så är det väl bara att säga det. Röstade Sverige ja för en av de allra värsta, kanske den värsta, kvinnoförtryckande diktaturen i världen så är det en katastrof.

Saudiska kvinnor protesterar mot förtrycket på sitt sätt…

26 thoughts on “Hur röstade Sverige om Saudiarabien i FN:s kvinnorättskommission?

  1. Svergue röstar såklart Ja,det ser man på innvandrarpolitiken deras effekt på kvinnor i samhället och straffet imot män som forbrytar sig på kvinnor.Ensamkommande ”barn” ( män med snittålder på 20+)som inte gjör mycket annat än att forgripa sig på kvinnor?
    Svergies syn på och röst i FN var som hugget i sten Ja.

  2. Enligt Mia gör Sossarna aaaaaaaaaaaaaaaalltid rätt?
    Det måste vara jobbigt att inte Vilja se ens när den
    feministiska regeringen jobbar mot förtryckta kvinnor,
    bara för att vara den stenhårda diktaturen till lags?

  3. He he hee detta måste vara ett skämt ,Sverige röstar in Saudi Arabien till, att sköta om kvinnans/mannens lika rättigheter ,är det det som utrikesblondinen sysslar med i säkerhetsrådet ,,fy fan lås in maggan på mentalsjukhus tills hon kan bete sig som en frisk människa

  4. Löfven och Ygeman bör läsa vad statsrådet Regnér säger om beslutet i FN att Saudiarabien ska ingå i rådet om kvinnorätt. Hon säger, att FN är en organisation av medlemsstater där alla har lika rätt att delta i organisationens arbete.

    Då kan kanske Statsministern borde konstatera, att Riksdagen är ett forum av valda partier där alla har lika rätt att delta. Även Sverigedemokraterna!!!

  5. Det behöver man väl knappast vara något större snille för att begripa hur dilettanterna röstat.

  6. Jag besökte mitt apotek idag. Det satt två huvudtrasorna bakom disken. Jag ville inte vara betjänad av dem så tog flera kölappar för att hamna hos en manlig apotekare utan huvudtrasan. På hans bröstbricka stod ett arabiskt namn. Jag hade inget val, jag behövde mina mediciner. Men jag vill inte ha läkare, sjuksköterskor, apotekare och annat personal klädda i detta muslimska plagg. Jag lever i Sverige, inte Saudiarabien!

    • Fullt förståelig önskan! Dessa koranförslavade individer kommer aldrig i åtnjutande av allmänhetens genuina förtroende så länge de väljer att ekipera sig i denna förtryckarideologis främsta symbol – nämligen den i alla avseenden förhatiska och å våra breddgrader synnerligen malplacerade slöjan.
      Andreas.

  7. Feminism, en ideologi lr metod att förse redan priviligierade vita kvinnor med fler privilegier. Ofta under parollen ”Människors lika värde” (utläses ”Kvinnors högre värde”). Antonym till humanism.

  8. Sedan Wallström tog över så är det kaos i utrikespolitiken. Nu får vi inte ens veta hur hon har röstat i FN.

    • Margot Wallström verkar ju vara den enda som vågat kritisera Saudiarabiens grymma straff, men det fick hon ju mest skit för.

      Men inte från USA, där hon lovordades för sitt mod som utrikesminister.

  9. Liksom gamgubben har jag sett detsamma under tiden jag arbetade i Mellanöstern. Naturligtvis är de, som inte är helt hjärntvättade, trötta på att endast behandlas som avelskor och stå till pass i köket. Att regeringen inte avslöjar hur man röstade röjer hur man röstade.
    Fungerar på samma sätt som när man döljer brottslingars härkomst.
    Våra politiker hycklande som vanligt.

  10. Behandla de kvinnor som bor i Sverige och anser sig behöva klä sig i den mest förnedrande klädsel som finns, slöja o burka, som de islamister de bekänner sig till. Värsta sort av förtryck från en gubbe som våldtog sin hustru 9 år gammal är ok, hedersmord på flickor, kvinnor är ok. Muslimer är värre än alla religioner och -ismer som finns på vår jord.

  11. Är det försäljningen av lastbilar och bussar som gör att (troligen) överger kvinnor och anser att Saudi är rätt land för att ta tillvara kvinnors rättigheter

  12. Har otaliga gånger vid mellanlandning i Jeddah sett arabkvinnor så fort efterstart det var möjligt försvinna in på WC’t i svarta heltäckande och komma ut som västerländska skönheter.
    Tyder det inte på att de är innerligt trötta på männens lagar.
    Varför i allsin dar, är då de kvinnor som påstår sig fly till Sverige från förtryck i sitt hemland så ivriga att klä sig enligt islams medeltida lagar när de inte behöver? Vad säger det er? De vill inte kasta slöjan för de är obotliga islamister.

    • I Abu Dhabi var de inne på toaletten och försökte tvätta av sig-det var varmt därunder. De log! Då de märkte att vi kände sympati och gjorde plats för dem runt handfaten. Stackars satar!

Kommentera