Stäng

”Politikernas budgivning om fler poliser orealistisk”

INRIKES. De politiska partierna budar över varandra i hur många nya poliser som behövs. Socialdemokraterna vill ha 10 000 fler polisanställda och Kristdemokraterna lika många nya poliser, men budgivningen är orealistisk. Det skriver ledarna för Sveriges polisutbildningar på DN Debatt.

Redan i dag saknas det kvalificerade studenter för att fylla polisutbildningarna och om studieplatserna blir många fler kan kvaliteten inte garanteras.

”Enögda satsningar av den här typen riskerar att ställa andra viktiga samhällsaktörer utanför, vilket paradoxalt nog kan försvåra polisens jobb.”

Satsningar på polisen måste också följas av satsningar inom resten av rättsväsendet eftersom det uppstår mer arbete för Åklagarmyndigheten, Domstolsverket och Kriminalvården. ”Att lägga alla pengarna på polisen skapar en flaskhals som i slutändan inte bara ger önskade effekter.”

-Pettersson menar, fast jag är inte politiker, att det bästa vore att minska antalet brottslingar genom att inte släppa in dem i landet, utvisa dem som går och använda de lagar som redan finns för att låsa in de som begår brott, gärna i fängelser i respektive hemland. Dessutom borde domstolarna sluta döma till minimistraff eller under och använda hela straffskalan.

Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen. Törs politikerna erkänna det?

12 reaktioner på “”Politikernas budgivning om fler poliser orealistisk”

 1. Om politikernas budgivning om fler poliser är orealistisk, är det likt det mesta annat politiker gör, dvs orealistiskt

 2. Om det blir allt svårare att få folk till polisutbildningen är budgivningen om sntal poliser irrelevant. Är politikerna verkligen så naiva eller tror de fortfarande att väljarna är det? De kommer att få den ena överraskningen efter den andra framöver.

 3. Ja det stämmer, myndigheterna får inte vara praktiska. Den billiga och snabba lösningen vore att sluta släppa in brottslingar. Men det skulle allvarligt rubba den bräckliga värdegrunden, som 7-klövern tycker är viktigare att skydda än den enskilda människan. Jag tycker det påminner en aning om kommuniststyret i forna Sovjet, där de politiska dogmerna var viktigare att försvara än medborgarna.

 4. O.T. .. På radions P1 talade de nu på morgonen om att antalet självmord i Sverige ligger på runt 30 stycken per vecka. (Inte ett särskilt upplyftande program att sända en söndagsmorgon kan man tycka, men hela P1;s tablå kan ju få vem som helst att överväga självmord numera).

  Detta fick mig i vilket fall att söka vidare på detta ämne och fann så en sida med aktuell statistik ( http://ki.se/nasp/sjalvmord-i-sverige-0 ).
  Där kan man bl.a. se att antalet män som begår självmord är det dubbla mot antalet kvinnor, och att det totala antalet stadigt sjunkit sedan 1980.

  Något MYCKET avvikande är dock statistiken för kvinnor i åldersgrupperna 15-24 och 25-44. Där har antalet självmord mellan åren 2010-2015 ÖKAT med hela 28% Vad detta beror på förstår ju vem som helst med hjärna. (ledtråd;- Mördarregimens importerade knullmaskiner!)

  1. Har själv i tidigare kommentarer ställt frågan,varför det inte föres kampanjer mot denna folksjukdom.När det gäller trafikdödade ser vi dagligen annonskampanjer i olika riktningar,för att söka minska antalet döda och skadade i trafiken.När det gäller dessa människor som utgör 4-5 gånger fler/per år,och i sin förtvivlan söker döden,då inte ens en notis värda ! Varför ???
   Är det den bristande vården som är orsaken och prioriterar man oss bilburna,framför dem som inte ser någon annan utväg,än att lämna det jordiska ? I så fall en ren finansiell fråga.

 5. Det är väl gruppen moralpoliser som åsyftas?

  Här finns ju chanser att ge stenkastare och bilbrännare ett erkännande och utökade verkställighetsområden? De har ju naturlig kontakt med den spontana framväxten av moralpoliser från moskémiljöer?

  Men även här kommer lottning att ske. Därför lottas alla svenska medborgare att ingå i lottdragningen och tvingas studera till moralpoliser i dessa ”lärosäten”. Den som gör motstånd tilldelas fotboja.

  Det ger fler poliser.
  De jobbar i stället för att ses som bidragstagare.
  Stenkastning och bilbränning normaliseras.
  Slumpvis utvalda svenskar (tvångs)integreras.

  Bara fördelar?

  Satir (I hope)

  1. Ser ni, brottslingarna ges möjlighet att komma in på polishögskolan. Och de får vapen ! Sedan – ”The rest is silence” som Hamlet sade i slutet av tragedin då han själv blev mördad. Svenskarna gör som denna karaktär – tvekar och tvekar tills det är för sent att agera.

 6. Politikerna tror tydligen att vi alla är idioter. Vilka läroanstalter kan på så kort tid trolla fram dessa antal poliser, sjuksköterskor när det enda vi koncentrerar oss på är att få fram Sfi lärare och tolkar.
  Politiker borde förstå att deras utspel bara visar oss väljare att de inte har tänkt till utan låtit munnen tala med bortkopplad hjärna, om de mot förmodan besitter en sådan.

 7. Att utvisa dem, som vistas i landet illegalt borde vara första åtgärd.
  Och varför domstolar inte använder möjligheten till livstids utvisning vid grova brott är märkligt. Av vilken anledning anser domarkåren att grova brottslingar är välkomna tillbaka efter t ex 5 års utvisning? Varför skall vi behöva importera dessa till vårt land? Som Pettersson säger det är inte bara brister hos polisen, hela rättsväsende tycks ha kollapsat.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: