Stäng

Polisen vill ha tips efter flera rån i Stockholm

BROTTSLIGHET. Efter en rad rån i Vasastan i centrala Stockholm vädjar polisen till allmänheten för att få tag på gärningsmännen. Rånarna hotar med kniv och stjäl i huvudsak bankkort. ”Vi vill ha in tips”, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen.

Sedan den 31 mars har det skett sju rån i området runt Vasaparken i Stockholm. Rånarna använder sig av kniv för att ta offrens bankkort, få koden och ta ut kontanter.

Polisen bedömer att det är samma gärningsmän som ligger bakom samtliga rån och vädjar nu efter allmänhetens hjälp för att få tag i dem.

– Om någon har iakttagit något vid de rån som skett, eller ser någonting i framtiden vill vi att de kontaktar oss. Den som ser ett pågående rån ska ringa 112, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.

Rånen har skett mellan klockan 22:50 och 02:20 natten till den 31 mars, första april och sjätte april samt under kvällen den 18 april och 19 april.

– Vi vill dels att de som rör sig i området ska vara vaksamma för att undvika att själva bli drabbade, men också vara uppmärksamma på om de ser någonting. Vi vill inte skrämma upp alla medborgare, men vi vill ha in tips, säger Mats Eriksson.

Mats Eriksson uppmanar att vara särskilt vaksam om du ser en grupp män röra sig mot dig, speciellt mellan tidpunkterna då de tidigare rånen ägt rum.

-Pettersson antar att det är sju blinda personer som har rånats eftersom vi inte får något signalement…fast polisen säger att de har bra signalement…

23 reaktioner på “Polisen vill ha tips efter flera rån i Stockholm

 1. Polisen varnar dels för att tre män har utfört flera rån i Vasastan den sista tiden samtidigt som de vill att folk hör av sig om de sett något eller kommer att se någon bli rånad. Det behövs inga signalement för detta.

  För övrigt är de tre männen nu gripna..

 2. Vi vill ha in tips??? Jaha men släpp då bilder på
  aktuella brottslingar då, istället för att mörka och
  undvika kommentarer!

 3. Löjligt uttalande från polisen i Stockholm! Skäms!

  Ni påstår att ni vill ta fast rånarna men släpper inte signalementen ni har? Vi som kan koden vet att detta innebär tal med kluven tunga, d v s polisen tänker avskriva fallen och fortsätta fikandet, samt att gärningsmännen har invandrarbakgrund/utlänning..

  Ändå går det blixtsnabbt i Sverige att när signalement presenteras hitta misstänkta gärningsmän, Tänk hur snabb man var på Flashback i samband med islamistiska terrorattentatet i Stockholm! Jämför hur snabba de är i Danmark. Visst finns det en chans att det bli fel, men det viktigaste måste vara att ta fast brottslingarna,

  Tydligen hotar vänsteraktivister att sabotera om signalementen släpps, men det finns faktiskt liksom i Tyskland lagstiftning som straffar vid falsk angivelse. Använd den!

 4. Vad tjänar det till att gripa dem, när de släpps några timmar senare. Jag kan inte se någon annan lösning än att svenska folket måste gå på gatorna beväpnade, för det gör ju brottslingarna, Vapenlagstiftning typ Texas där i övrigt oförvitliga medborgare licensieras att bära dolda vapen. Detta är väldigt svalkande på brottslighet.
  Om det blir någon rättegång, så dömer domstolen till hånfullt korta straff, i varje fall om det är någon med invandrarbakgrund. Om polis lägger krut på en korrekt hållbar utredning, så finns det gott om aktivistiska åklagare, som saboterar utredningen. Lyckas inte åklagaren sabotera, så kommer aktivistiska domare att ingripa istället.

  Kan de se sig själv i en spegel utan att skämmas?

  Samhällskollaps!

  1. Tur att du inte skrev svenska medborgare.
   Då hade kreti och pleti fått beväpna sig och vi var tillbaka på ruta ett.

 5. Hoppas verkligen att det börjar även drabba dem som i själva verket är skyldiga till att vi nu måste uppleva det som pågår i Sverige och övriga västvärlden.
  Mena folket tar för sig!
  Ett råd
  rör dig inte ute på kvällstid.
  ha inga värdesaker på dig
  släpp inte in någon i ditt hem
  var misstänksam mot allt och alla.
  Glöm inte tacka dem som har tillåtit allt detta i vårt land.

 6. Utan allmänhetens hjälp stannar Sverige. Förr fick allmänheten hjälp av Polis och andra viktiga myndigheter men se nu är det nya tider.

 7. KOD 291? Vi är inte rasister, utan för mångfald. Hoppas verkligen PK o 87 an får njuta av rån, misshandel, våldtäkt och allt annat dom önskar mer än att ta hand om sina egna nära o kära i mångkulturens kärlek till landet dom flytt till

Kommentera

%d bloggare gillar detta: