Bidragsfuskare skall jagas i Göteborg

I Göteborg har det bestämts och röstats igenom att kommunen skall börja jaga bidragsfuskare. Inte en dag för tidigt anser jag men Vänsterpartiet ser rött enligt Göteborgs Posten.   Förslaget har gått ut på remiss till  Askim-Frölunda-Högsbo, Centrum och Västra Hisingen som samtliga är emot förslaget!?? Varför är de emot? Det kommer inte att innebära några större kostnader för kommunerna. Meningen är att det skall betala sig självt och det tror jag att det gör!

gbg

Från början kom förslaget från Moderaterna. Flera allianspartier ställde sig bakom förslaget.  I Solna och Helsingborg finns redan dessa kontrollanter som arbetar med s.k. felaktiga utbetalningar, FUT-kontrollanter.

Askim-Frölunda-Högsbo, Centrum och Västra Hisingen som är emot förslaget är emot kontrollanter. Det står i förslaget   ”Göteborgs stad har nått den punkt där det är nödvändigt att jobba annorlunda med kraftfulla integrationsåtgärder för att bryta såväl bidragsberoende som utanförskap”. Tanken är att de skall arbeta med hembesök samt med socialkontoren.  Detta är ju ett ypperligt förslag.  Vad är dessa stadsdelar rädda för?

Det har ju visat sig att väldigt många missbrukar bidragssystemet samt fuskar med svartjobb samtidigt som de är ”sjuka” eller får socialbidrag. VAB utnyttjas till att åka till Ullared och handla och ändå lämna barnen på förskolan. För att inget samarbete finns där mellan FK och förskolorna så är detta enkelt som en plätt.  Kan tyckas vara småpotatis i sammanhanget men fusk är fusk och det eskalerar gärna om det gick bra en gång.

Kanske onödigt att säga att de rödgröna var emot förslaget men blev nedröstade!

 

5 thoughts on “Bidragsfuskare skall jagas i Göteborg

 1. Sveriges över hövan generösa och fullkomligt ansvarslösa bidragspolitik entusiasmerar till det systematiserade fusket och alstrar även ett förakt för den svenska godtrogenheten. Å andra sidan ingår ju dräneringen av välfärdssamhället som en vital programpunkt inom globalismens dolda agenda, varför det finns anledning att misstänka att de rikligen förekommande misshälligheterna välsignats med marionettministärens tysta medgivande.
  Andreas.

 2. Svenstian är verkligen rutten likt en skurkstat i den tredje världen. men det bekymrar inte 87: an alias swinja på något sätt.

 3. Jag tänkte på den kommun, som har Sveriges äldsta kvinna, 119 år. Hon som ljög om åldern och fick pension minst 25 år för tidigt och fick pensionen utbetalt även retroaktivt. Där har de mycket valuta för i princip inga jobbinsatser. Jag tror det finns många liknande fuskfall, som redan är kända inom respektive myndigheter, men ingen orkat börja gräva i.

 4. Kostnaden för jakten blir förmodligen större en bytets värde. Skall man jaga kostnader skall det ske vid källan dvs med en hård behovsprövning. UG igår visade att myndighets Sverige läcker som ett såll INTE enbart ekonomiskt även kunskapsmässigt. Bidragsfuskarna är betydligt smartare än myndigheternas handläggare.

 5. Hur kan man vara FÖR fusk och kriminalitet?
  Dessa Muteborgspolitiker (S, MP & V) borde nog själva granskas då de säkerligen inte har rent mjöl i påsen.
  Mycket, mycket skumt!

Kommentera