Projektdags…del tio, eller vad var det jag sa

”Våra liv” ska avslutas………..och jag hoppas att jag har del i det.
Projektet i Malmö ”Våra liv” mot våldsbejakande extremism (läs islamism) ska avslutas då man inte fått uträttat något, förutom att fylla sina konton med skattepengar. Tidigare HÄR

projektgrupp ”Våra liv”

Min stad Malmö står som projektägare till detta misslyckande, jag vill upplysa den som inte vet, ännu ett i raden av misslyckade malmöprojekt går i graven, det börjar att bli riktigt många och väldigt trångt i graven.

Imamen Sallahudin Barakat var en av deltagarna/bidragstagarna genom sin förening ” islamakademin”, och jag har vid flertal tillfällen ställt EN (1) fråga till honom, TAR DU AVSTÅND FRÅN SHARIA? Han har inte svarat mig, men govänner kom ihåg att socialdemokraten kommunalrådet Andreas Schönström har förtroende för imamen.

Jag tänker allt som oftast, vi som nation borde inte ha dessa problem som vi har, vi som svenska privatpersoner har inget, vi har absolut INGET att vinna på att oansvariga politiker leker med vårt land och med våra liv. Jag vill ta mitt land tillbaka.

Så vad göres, jag skrev till kommunikationschef Johnny Lindqvist, vid den statliga myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, mucf som delar ut skattepengar till hugade spekulanter som vet hur man fyller i ansökningsblanketter för att maximera sina konton och egna fickor. Jag vill veta………


Hej!

Hörde idag på radion att malmöprojektet ”Våra liv” avslutas.
I er text kan man läsa ”Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har efter granskning beslutat att projektet ”Våra liv – syns vi, hörs vi, känns vi?”, som drivs avSpiritus Mundi, ska avslutas och kvarvarande medel ska återbetalas.
Som jag ser det är det Malmö stad som är projektägare samt projektledaren är Aida Omahic Music och hon är tjänsteman vid  Sociala Resursförvaltningen. Avslutar man hela projektet, eller endast den del där ”Spiritus Mundi är med?
Jag har sedan dag Ett för detta projekt varit djupt skeptisk till dels sammansättningen på bidragstagande personer/föreningar, samt i stort hela projektets utformning. En av deltagarna imam Salahuddin Bakarat svarar inte på mejl, han vill inte svara ifall han tar avstånd från sharia. Är det något ni som myndighet har att anmärka på?
Min oro gäller ifall detta projekt fått oönskade resultat, fler våldsbejakande extremister, och inte färre. Är det något ni som myndighet funderat över eller kanske rent av upptäckt att så är fallet?
Jag önskar få tillsänt mig er dokumentation över projektet ”Våra liv”
Vänliga hälsningar
Eva-Marie Olsson
Malmö
 ——————————————————-
Hej
Projektet våra liv är finansierat dels från MUCF och från Malmö stad via arvsfonden. Vi tar beslut gällande de medel som vi beviljat direkt till Spiritus Mundi. Vi har aldrig haft kontakt med Malmö stad i frågan om finansiering.

Malmö har såvitt jag förstår avbrutit sin finansiering av detta projekt sedan tidigare. Och vi inväntar nu deras ekonomiska genomlysning för att i nästa steg kunna ta ställning till eventuell dubbelfinansiering.

Vår bedömning är att projektet inte nått önskade mål. Vi har inte intervjuat enskilda deltagare eller projektmedlemmar utan går på projektplaner, utfall/resultat och budget. Utifrån detta så bedömer vi att projektet inte kommer nå önskar resultat och de ska därför stoppa projektet och betala tillbaka resterande medel.

Du får mer än gärna begära ur de dokument du önskar. Maila då din begäran till registrator@mucf.se<mailto:registrator@mucf.se> så kommer de sända över de dokument du önskar.

Mvh

Johnny Lindqvist
Kommunikationschef MUCF
0704551430

Skickat från min iPhone

————————————————————
Hejigen!

Förstår jag dig rätt att hela projektet  härmed är nerlagt? Spriritus Mundi var ju endast en av flera aktörer och om den föreningen har det tidigare stormat kring vad gäller resultat och ekonomi.
Du skriver att ni går på ”projektplaner, utfall/resultat och budget.”, gör ni alltid så? Är det inte mer korrekt att även se vilka personer/föreningar som man godkänner att få ta del av skattemedel?
Ni har bevisligen inte gjort den granskning av projektdeltagare/bidragstagarna som borde vara praxis, eller har projekt ”Våra liv” varit ett undantag i er granskning? Om Ni inte granskar enskilda medlemmar/projektmedlemmar i ert arbete med att tillstyrka skattemmedel, är det något ni funderar över att göra framledes?
Vänligen
Eva-Marie Olsson
Malmö
————————————————-
Projektet i sin nuvarande form kommer inte fortsätta. Sedan om föreningen bedriver verksamheten vidare utan skattemedel är inget vi kan kontrollera.

Vi gör de kontroller som vi anser vara nödvändiga.

Johnny Lindqvist
Kommunikationschef MUCF
0704551430

Skickat från min iPhone

—————————————————–
Hej Johnny!

Hur ser de kontroller ut som ni anser vara nödvändiga? Vänligen sänd mig er myndighetbeskrivning vad gäller hur ni utför kontroller av personer, föreningar och projekt som tilldelas skattemedel i form av bidrag.
Vänligen
Eva-Marie Olsson
Malmö
—————————————————-
Hur vi bedömer och följer upp projekt finns att läsa på vår webb:
www.mucf.se/bidrag<http://www.mucf.se/bidrag>

Där kan du läsa om våra olika bidragsformer samt  de förordningar som regeringen tilldelar oss för de olika bidragen.

Vad jag menade var att i det här fallet har de kontroller vi genomfört, Dvs titta på projektplaner, utfall/resultat och budget gett oss det underlag vi tyckte vi behövde för att avsluta finansieringen.
Om du anser att vi brister i vår hantering eller inte tagit rätt beslut i det här ärendet vänligen maila det till registrator@mucf.se<mailto:registrator@mucf.se> så får dina synpunkter ett diarienummer och kan följas upp.

Ha en bra kväll.

Johnny Lindqvist
Kommunikationschef MUCF
0704551430

Skickat från min iPhone
—————————————–————–

Hej Johnny!

Tack för ditt svar.
Vad jag är förundrad över det är att det från er sida inte är mer noggrant i initialskedet med att söka information om vad det är för människor och föreningar som söker bidrag. Ekonomiska medel hade kunnat förhindrats att utbetalas åt personer och föreningar som inte uppfyller kriterier för att vara berättigad för skattemedel.
Det bör ligga i nationens /statliga verket mucf intresse och förpliktigande att granska och förstå att det finns personer och föreningar som är väldigt duktiga på att fylla i ansökningsformulär, men desto sämre på att fullfölja sina påstådda åtaganden.
Har jag uppfattat dig rätt, ni beviljar skattemedel för rätt ifyllda bidragsansökningar, men kontrollerar ej seriösiteten bakom orden?
Vänligen
Eva-Marie Olsson
Malmö
————————————————-
Hej
www.mucf.se/bidrag<http://www.mucf.se/bidrag> finner du allt kring vår bedömning. Den handlar inte enbart om rätt ifyllda ansökningar. Läs gärna igenom vårt material.

Har du konkreta synpunkter på vår verksamhet så ta det i fortsättningen med registrator@mucf.se<mailto:registrator@mucf.se> så kan vi ge dina synpunkter ett diarienummer för att kunna se vad för synpunkter som kommer in på vår verksamhet.

Johnny Lindqvist
Kommunikationschef MUCF
0704551430


———————————————————————-
Till registrator:
Hej!
Jag sänder denna mejlkonversation till er att diarieföra och besvara.
Johnny försökte att svara på mina frågor, och nu önskar jag att Ni tar över och svarar.
Vänligen
Eva-Marie Olsson
Malmö

 

 

 

 

 

 

 

 

12 thoughts on “Projektdags…del tio, eller vad var det jag sa

 1. […] INVANDRING. ”Våra liv” ska avslutas………..och jag hoppas att jag har del i det. Projektet i Malmö ”Våra liv” mot våldsbejakande extremism (läs islamism) ska avslutas då man inte fått uträttat något, förutom att fylla sina konton med skattepengar. Tidigare HÄR. Så skrev Eva-Marie i går, det var del tio av hennes inlägg Malmös inkompetenta styre och slöseri.  […]

 2. I bilden ser jag fem töntiga troll välnärda på våra skattepengar. Gissa vilken näring jag skulle tänka mig bjuda dem på. Ni kan inte gissa, det är bara en av mina ’crazy ideas’: pappmuggar med orden ’hej-hej’ på, men trollen skall inte få kaffe i muggarna, utan flytande tvål för att rengöra sina munnar och inälvor ! Landspappan Löfvén får stå för sugrören ….

 3. Tack Eva-Marie du är en pärla som behöver mycket uppskattning !!!
  Du får iaf min fulla uppskattning…..
  Eller som en del säger ”du vet minsann hur en kvarnsten ska dras ” 🙂

 4. Invandringen blir lönsam ”lite längre fram” påstår Löfven.
  Nej Löfven, jag tror inte det. Jag tror den kommer att kosta oss landet Sverige!

  • Hela landet rasar ihop på varje nivå och media och politiker ljuger och tror att folk är idioter som inte förstår. Jag har bott på samma ort hela mitt liv och de senaste tio åren har det blivit så dåligt här att jag inte ens vågar att ta promenader på kvällarna.

Kommentera