Projektdags….igen, del nio


Jisses vad det är segt att ha att göra med stadens (Malmö) tjänstemän islamiska statenOch politiker, som vanligt får man reda på sådant som man redan visste eller får svar på frågor som man inte ställt.

Skam den som ger sig, jag är rätt envis och på det innehar jag en stor portion med samhällsengagemang. Jag är väldigt orolig över Malmös projekt ”Våra liv” som genom flera föreningar och aktörer med 4,2 miljoner från Allmänna Arvsfonden ska motverka malmöungdomars radikalisering för att stoppa rekrytering till Islamiska Staten.

Eftersom hela Sverige har en del mycket dåliga projekt i bagaget vill jag såklart veta ifall min stad har koll på om detta projket leds av ordentligt folk med västerländska värderingar så vi inte får fler islamistkrigare istället för färre. Det är liksom allvar nu.

Tidigare HÄR

Här under postar jag dagens mejl som är det senaste av flera:

”Hej Eva-Marie!

Det är föreningarna Spritus Mundi, Flamman, Islamakademin och Felix Unogwu som är initiativtagare till arvsfondsprojektet Våra Liv. Idén uppkom och formaliserades mellan Spiritus Mundi och Felix Unogwu och Flamman och Islamakademin bjöds in som partner. Under senvåren kontaktade Spiritus Mundi Stadskontoret och Sociala Resursförvaltningen med ambition om att involvera Malmö stad. Detta i sin tur resulterade i en gemensam ansökan till Allmänna Arvsfonden. Civilsamhällesaktörerna inom projektet är välkända för staden och har på olika sätt samverkat med stadens verksamheter tidigare och deras kompetenser inom olika områden är väldokumenterade. Representanter för föreningarna är inte anställda av Malmö stad.

Vi kommer att göra vårt yttersta för att arvsfondsprojektet ska fortlöpa enligt planen, målen och syftet, vilket är en del av projektledarens uppdrag. Det finns klara riktlinjer kring hur användning av medlen ska redovisas till Allmänna Arvsfonden.
Arvsfondsprojektet Våra Liv är i sin tur en del av Malmö Stads övergripande arbete med radikalisering.

Det var tråkigt att höra att Salahuddin Barakat inte svarat på ditt mail än. Som ideell organisation har det inte samma skyldighet att svara på mail som vi i Malmö stad, och jag kan tänka mig att de har mycket att stå i. Jag föreslår att du kontaktar honom igen.”

Med vänlig hälsning

Aida Music Omahic

Aida Music Omahic
Sektionschef

Malmö Stad
Sociala Resursförvaltningen
Barn och Familj, Stöd & Utveckling
205 80 Malmö
Mobiltel. 0709-68 72 93
e-post: aida.music.omahic@malmo.se
———————————————————————

Eva-Marie <olssonevamarie@gmail.com>
15:02 (31 minuter sedan)
Hej Aida!

Tack för ditt mejl och jag värdesätter att Du sänder mejl med information. Den springande punkten i mina frågor till dig som projektledare och Malmö stad som projektägare är ifall ni inom Sociala Resursförvaltningen gör allt för att i tid upptäcka om detta projekt blir något helt annat än vad som var syftet.

Och jag upprepar mig, Malmö stad har en del dåliga projekt i bagaget som till exempel ”Lugna Gatan” som rekryterade till kriminalitet, samt arbetsförmedlingens etableringslotsar som rekryterade till Islamiska Staten. Jag vill veta hur ni på din förvaltning tänker kring detta. Att inte Islamakademin svarar mig indikerar på att något är fel, detta kräver jag som malmöbo att ni som projektägare tar tag i.

Vänliga hälsningar
Eva-Marie Olsson.

(bilden har jag lånat)


9 responses to “Projektdags….igen, del nio

 • Malmö kastar mer pengar i sjön och börjar med ett nytt meningslöst projekt | Petterssons gör skillnad!

  […] då man inte fått uträttat något, förutom att fylla sina konton med skattepengar. Tidigare HÄR. Så skrev Eva-Marie i går, det var del tio av hennes inlägg Malmös inkompetenta styre och […]

  Gilla

 • Projektdags…del tio, eller vad var det jag sa | Petterssons gör skillnad!

  […] ”Våra liv” ska avslutas………..och jag hoppas att jag har del i det. Projektet i Malmö ”Våra liv” mot våldsbejakande extremism (läs islamism) ska avslutas då man inte fått uträttat något, förutom att fylla sina konton med skattepengar. Tidigare HÄR […]

  Gilla

 • Fotboll, halalkorv, säpo, och IS | Petterssons gör skillnad!

  […] pratade vi om malmöprojektet ”Våra Liv” som ska förebygga malmöungdomars radikalisering och mina farhågot om deltagarna där, jag […]

  Gilla

 • Lars

  Man blir spyfärdig

  Gilla

 • Extrema och extremism…var kommer barnen in | Petterssons gör skillnad!

  […] några veckor sedan skrev jag en fråga till en imam i Malmö. Imam Salahuddin Barakat vid föreningen ”Islamakademin” är en […]

  Gilla

 • age

  Kan det verkligen vara möjligt; Att vi ger pengar till muslimerna?

  Det är som norrmannen som skulle halshuggas i giljutinen.
  Han ropade när ha såg att den hängde upp sig: ”Jej ser feilet!”

  Snacka pm att vi är ännu dummare!

  Vi ger alltså pengar till en sekt som har skrivna och absoluta direktiv
  (i koranen) att ta över vårt land, att göra oss till slavar eller att döda oss.

  Tyvärr ser man inte på människor omkring oss vilka som tillhör,
  ”De 50% av befolkningen som är dummare än genomsnittet”

  — Men de finns där – och verkar opåverkbara eller efterblivna.

  Sluta ge pengar till mördarsekten!

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Malmöstad borde stänga lekstugan en gång för alla! Projekten går fel därför att projektägarna har en sån djävulsk otur när det tänker! När sen projektledarna börjar genomföra projekt aktiviteter har de en sån djävulsk otur att alltid hamna totalt fel i förhållande till den ursprungliga projektbeskrivningen!

  Projektledarna beblandar sig med kriminella, IS-krigare och radikaliserade Islamister! De styrande i Malmö löser inte problemen, de skjuter alla problemen framför sig!

  Tyvärr har vissa av stadens fullständigt avvikande kommunalråd framträtt i media och försvarat projekt oc andra vansinnigheter som skett och som antagligen fortfarande pågår!

  Kamraderi och svågerpolitik i dess prydno!

  Gilla

 • havemydoubts

  När ska vi få se några projekt där man hjälper hemlösa ur sin hemlöshet eller våra äldre ur sin ensamhet?. Pengarna kommer ju oftast från våra äldre utan arvingar.Att sen inte islamakademin svarar beror väl på att de skrattar hela vägen till banken Alltför många miljoner går till dessa meningslösa projekt.

  Gilla

 • Joy

  Ja, i Sverige får man pengar, muslimer brukar kalla det allahs pengar. De får klä sig som de vill, leva under sharialagarna, osv osv

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: