Stäng

Går vi verkligen på detta???

Finansministern, Magdalena Andersson, @finansmaggan,  tar vi verkligen hennes svammel på allvar? När hon pratar om budget och Sveriges ekonomi pratar hon på som en programmerad robot.  Det finns ingenting i hennes uttalanden eller kommentarer som gör henne trovärdig.  Hur kan vi tro att Sveriges finanser är starka och goda när vi lånar pengar för att klara oss?

maggan

Rekordhög sysselsättning? Vad betyder detta? Vilka är inräknade i denna undersökning? Man kan förmoda att de 163.000 migranterna inte är medräknade. 1/3 av de utlandsfödda i Sverige är arbetslösa? Är dessa utanför ”Maggans” undersökning?

Vi hör hur mycket pengar Sverige har i lån. 1.332 miljarder i mars 2017 enligt Riksgälden.

Svenskt näringsliv kritiserar budgeten, de tycker att budgeten är fel väg. Istället för att göra det bättre för arbetsgivarna som faktiskt är de som håller oss flytande så höjer de skatterna för företagande

”Dessa negativa effekter bortser regeringen från när de beräknar intäkterna till statskassan, vilket innebär att budgeten är en glädjekalkyl som inte lever inte upp till det finanspolitiska ramverket”, skriver Svenskt Näringslivs chefsekonom Bettina Kashefi. svt

Vårändringsbudgeten är en ändringsbudget, inte den stora höstbudgeten. Varför låter det som om detta är den viktigaste budgeten?  Enbart för att flirta med Svenskarna, det närmar sig valet med stormsteg och S måste göra vad de kan för att få behålla  sina anhängare.  Denna budget hjälper dem inte. Denna presentation hjälper dem inte.

Nu följer ett par dagar i nyhetsprogrammen där Magdalena skall försvara och debattera sin budget. Jag orkar knappt höra………..

Denna tweet är förvisso några månader gammal men den är fortfarande aktuell. Sitter man och twittrar om detta har man stora problem med vad som uppfattas som förtroendeingivande. Detta, -inte så väldigt mycket! Man kan jämföra det med moderaternas AKB och hennes uttalande om smarta Stockholmare – detta glömmer man inte.

Magdalena tweet

15 reaktioner på “Går vi verkligen på detta???

 1. När jag lyssnar på vad hon säger kan jag inte hjälpa att jag får en känsla av att hon driver med oss.

  1. Du har absolut rätta känslan.Sedan Maries statskuld i slutet av mars,har Absurdistan lånat upp ännu en miljard.
   I dag visar skulden hela 1.333,777 miljarder.Detta innebär en månatlig ny skuld,om c.a 1 milj. Hur denna nolla till finansminissa kan få detta till plus,kan jag inte finna ut.I motsats har skulden inte legat på denna höga nivå,sedan år 2005 !

   1. Sedan lovade hon påbackad pension,bidrag till polismynd. m.m.
    Gjorde ett snabbt överslag vad denna pensionshöjning skulle innebära för övertecknad.Förra året blev det c:a 4-5 kronor i månaden.I år ser det ut att bli ett minus om några 10:-:or för samma period.Orsaken till mitt minus är att Landstingskatten ökar.Sedan är det så att inflationen tunnar ut börsen ytterligare.Alla matvaror och dagligvaror har drastiskt stigit senaste 12 månaderna.Detta över hela Europa,Hittade ett reportage i Kronen som just tager upp prishöjningarna:
    http://imgl.krone.at/Bilder_skaliert/2017/04/19/Wocheneinkauf-teurer-Loehne-steigen-nur-minimal-Inflation-im-Maerz-Story-565259_310x175px_04baae29051c65970410bb8c91c9dec4f__0_thinkstockphotos_599714628_jpg_jpg_630x356_jpg_1524913_310.jpg

   2. Alla länder har en statsskuld och de flesta har en betydligt högre sådan än Sverige.

    Här fungerar dessa ”lån” att man lånar av sig själv, d.v.s säljer obligationer och andra värdepapper genom Riksgäldskontoret.
    Dessutom verkar ingen förstå att man måste jämföra ett lands skulder OCH tillgångar.

    Den som vill veta hur det hela funkar kan googla istället för att anklaga får finansminister som kan detta.

 2. ”Överskott i slaveriet mot urinnevånare” betyder hög risk att Bengt Westerberg vill uppfinna mer assistans ersättning till bedrägeri aliens:

 3. För att kunna ha åsikter om nationalekonomi måste man veta hur det fungerar, det går inte att jämföra med privatekonomi. Själv är jag inte särskilt kunnig men jag vet att Sverige under många år varit känd för sin goda ekonomi och att Anders Borg en gång blev vald till Europas bästa finansminister.
  Här beskylls Magdalena Andersson för att dels prata som en robot och dels att svamla och det låter ju ganska motsägande.

  1. Det är ju rent bibliskt – bara sossarna kommer till makten i landet faller det manna från himlen……?

 4. …”många sysselsatta är inte riktiga jobb utan åtgärder eller någon som jobbar en timme i veckan”… – Tino Sanandaji https://petterssonsblogg.se/2017/03/28/svt-forvirrar-medvetet/
  Med en arbetstid på EN timme i veckan (!!) räknas man alltså som sysselsatt i Magdalena Anderssons Sverige.
  Mycket troligt att hon även utvidgat begreppet ”sysselsättning” till att innefatta bilbränning, rån, gruppvåldtäkter, terrorism m.m…

 5. Hur kan denna låtsasfigur stå och påstå i tv att Sverige kan visa upp överskott i finanserna när vi har lånat 1 tusen 332 miljarder 2017, allt enligt riksgälden.
  Den som lånar står i skuld!
  Om nu trasdockan har ett överskott så skall hon dra bort lånet från detta överskott och redovisa hur mycket hon får kvar.

 6. Bolibompa, bolibom bom bompa.

  Kan bara konstatera att det råder skriande brist på kompetent folk i regeringspartierna. De som mot all förmodan kämpat sig till en adekvat utbildning är istället förblindade av en inadekvat ideologi.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: