Årets hycklare i media


MEDIA. Hot mot svenska journalister ökar och polisanmäls allt mer, det påstår fem av Sveriges största medier i en enkät som Kulturnyheterna på SVT har gjort. De påstår också att de tydligt ser hur trakasserier och hot orkestreras på sociala medier för att försöka tysta granskningar av främlingsfientlighet.

Hoten mot journalister ökar påstår journalisterna: Bara den senaste månaden har enskilda reportrar mordhotats, fått sina adresser uthängda på nätet och trakasserats i sina hem till följd av granskningar av näthatets miljöer.

– Hoten är tveklöst fler och de riktar sig inte bara mot anställda medarbetare utan också mot anställdas familjer, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

I Kulturnyheternas enkät framträder samma hotbild: fem av Sveriges största medieföretag – Expressen, Dagens Nyheter, SVT, Göteborgs-Posten och Aftonbladet – uppger att hoten mot deras journalister ökat de senaste åren.

-Pettersson säger att hot aldrig är försvarbart och absolut inte mot anställdas familjer men jag undrar om inte detta är nytt svenskt rekord i hyckleri. Expressens chefredaktör Thomas Mattson gråter ut i SVT för att medborgarjournalister utsätter honom för samma metoder han själv använder. Mattson har rätt, de är hotade, men inte av oliktänkande utan av sin egen usla journalistik.

Expressen med flera har i åratal förföljt oliktänkande, gjort hembesök och till och med drivit personer till självmord för deras åsikters skull.

De som media kallar främlingsfientliga och jagar med blåslampa är ofta skötsamma, ansvarstagande och arbetsamma medborgare som inte tycker om massinvandring från främmande kulturer.

Vi gillar inte det nya Sverige som ovanstående gäng varit pådrivande bakom, vi har uttryckt ogillande mot:

 • Hedersförtryck, hedersvåld och hedersmord
 • Organiserat och planlagt våld mot blåljuspersonal
 • Klankriminalitet och sharialagstiftning
 • Gruppvåldtäkter av flickor och pojkar och sexuella ofredanden på offentliga platser
 • Utnyttjande av sociala förmåner av personer som ljuger om sin bakgrund och ålder
 • Vi anser att islam passar i medeltiden och inte här och nu

…samt mycket mer. För det förföljs vi och kallas främlingsfientliga, islamofober, fascister, rasister m.m. av ovanstående gäng och de påstår att de är jagade.

-Pettersson undrar om de tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

Här påstår opartiska SN att vår blogg ÄR rasistisk trots att jag blev frikänd för andra gången.
Undrar om inte det kan ligga till grund för en förtalsanmälan eller en anmälan till PO.

 


10 responses to “Årets hycklare i media

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Hypokritskribenterna minner om bortklemade småbarn, vilka med gråten i halsen springer hem till mamma och dukar upp en historia om hur orättvist de blivit behandlade. Vad den diskretionäre despoten förgätit nämna är att det kulturfascistiska cementblock han själv håller nedtryckt över det politiskt förslavade folket representerar en icke föraktlig del av det historiska sveket mot svenskarna. De politiserade journalistiken som tillgriper högst utomparlamentariska metoder i sin iver att löpa globalismens ohederliga ärenden, har själva aktualiserat de gamla Stasimetoderna för att skrämma obekväma opponenter till tystnad. Dessa former av hot skall naturligtvis alltid förkastas, men att det finns visst fog för att bemöta agendajournalistiken via dess egna metoder, har vederbörande gråtmilde praktpajas utelämnat.
  Avslutningsvis kan nämnas det obegripliga i att någon enda sund och normalbegåvad individ i detta arma land alltjämt förmår uthärda den stinkande smörja som kontinuerligt serveras i SVT, låt vara om än i vetenskapligt syfte.
  Andreas.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Den största bedragaren i Sverige är Kriminalvården vars slogan är ”kom bättre ut” påstår att fångar är bättre efter straff men 55% återfaller inom 2 år, trots världens dyraste fakturering per fånge per månad.
  Kriminalvårdens svarte rektor för högskolestudier drar stories:

  Gilla

 • Falköga

  Var fanns den reporter på ”oberoende SVT” som ställde de frågor till Mattsson som ställs bl a på Avpixlat?

  Gilla

 • Grune

  Det är till 100% journalisternas eget fel om dom blir hotade.
  Om dom hade hållit sig till sanningen och varit objektiva i sina påståenden så hade inte läsaren, tittaren eller lyssnaren blivit så förbannad att han/hon hade hotat denne.

  Liked by 1 person

 • Billy Boy

  Expressens chefredaktör Thomas Mattsson ”missade” att gråta ut i SVT:s Kulturnytt om denna och många, många fler hatattacker som hans hantlangare, mediakollegor och han själv utsatt vanligt hederligt folk för i åratal.

  Julia Caesars söndagskrönika: Mardrömmen
  (Publicerad 30/8-2015)

  http://snaphanen.dk/2015/08/29/sondagskronika-mardrommen/

  Man vet ju faktiskt inte vilka metoder dessa gossar är beredda att ta till när de vill skrämma livet ur sina intervjuoffer. Dessa labila och vapenfixerade individer är ju inte att lita på och verkar vara i stånd att göra vad som helst för att med olagliga och vidriga hot- och utpressningsmetoder tvinga fram stoff till sina ihop-ljugna reportage.

  Expressen fälls för vapenbrott
  Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, reportern Diamant Salihu och nyhetschefen Andreas Johansson fälls för vapenbrott av Malmö tingsrätt
  (Publicerad 18 maj 2012)

  http://www.expressen.se/nyheter/expressen-falls-for-vapenbrott/

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Här gör den vapenbrottsdömde Expressenreportern ett oanmält och ovälkommet hembesök hos Granskning Sverige-medarbetaren ”Erik”. Videon publicerades på YouTube den 2 mars 2017.

   Gilla

 • ulsansblogg

  Thomas Mattssons journalist Diamant Salihu var den som gjorde ett hembesök hos en av Gransknings Sveriges medarbetare. När Diamant och Mattsson vid ett senare tillfälle fick hembesök av en kritisk person öppnad de inte sina dörrar. Det här är endast en hämnd på fri media som Mattsson igångsatt för att han känner sig kränkt och har förlorat sin makt över det fria ordet.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/04/08/de-tre-avvapnade-musketorerna-mattsson-helin-och-wolodarski/

  Gilla

 • Argus

  ”Ty vind så de, och storm skola de skörda. Säd skola de icke få, deras gröda skall icke giva någon föda, och giver den någon, skola främlingar uppsluka den.” Hosea 8:7 (1917)

  Gilla

 • KurtFolke

  Man får vad man förtjänar

  Gilla

 • Nosferatu

  Har vi inte lärt oss att det är skillnad på hot och hot, vem som hotar och vem som hotas?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: