Stäng

Snabbspår till svenska arbetsmarknaden

INVANDRING. Det senaste året har allt fler nyanlända med specialkunskaper som behövs på svensk arbetsmarknad utbildats i så kallade snabbspår. Målet är att snabbt bereda personer med rätt kompetens tillträde till områden som ropar efter arbetskraft. I Malmö startade i april ett snabbspår för samhällsvetare, med inriktning på myndigheter och annan offentlig förvaltning. 

Rafeh Aldarwish från Homs i Syrien är en av 23 deltagare. – Jag jobbade som ekonom i Qatar, i privatbank och företagsbanker också, säger Rafeh Aldarwish.

Mer än 3 000 nyanlända har sedan januari 2016 påbörjat snabbutbildning på 13 olika snabbspår, hur lång tid den tar varierar i hög grad beroende på branschens krav och individernas kunskaper.

Rose-Marie Gudmundsson, branschstrateg på arbetsförmedlingen i Skåne, säger: – När det gäller just statliga tjänstemän, där finns det ett jättestort behov. Och speciellt att rekrytera personer med utländsk bakgrund, det är en bristvara.

Hur framgångsrik snabbutbildningen är, kommer förmodligen den rapport som arbetsförmedlingen utlovat till 20 april att visa.

-Pettersson försöker läsa mellan raderna i statsradions okritiska artikel.

 • Varför Rafeh Aldarwish har flyttat till Sverige får vi inte veta. Han är visserligen från Syrien men har arbetat i Qatar så han hade knappast anledning att fly till Sverige.
 • Över 3000 nyanlända har börjat snabbutbildningen sedan januari 2016. Detta ska jämföras med de 163.000 som sökte asyl under 2015 plus alla anhöriginvandare.
 • Hur många av dessa som får jobb utan subventioner vet vi inte men jag tycker det verkar som en katastrof i ett land som påstås skrika efter kompetent arbetskraft.
 • Varför det är brist på personer med utländsk bakgrund är svårt att fatta. Dels finns det miljoner invandrare i Sverige men jag begriper inte att utländsk bakgrund ska vara en merit för en statlig tjänsteman i Sverige.

27 reaktioner på “Snabbspår till svenska arbetsmarknaden

 1. ”Snabbspår till svenska arbetsmarknaden” är ett globalistiskt präglat uttryck och betyder i översättning organiserad infiltration av det svenska systemet, initierat av detsamma. I dårarnas paradis är det således icke tillfyllest att genderrekrytera för att åstadkomma största möjliga kvalitetsförsämring – vi skall också välsignas med MENA-potentialens multikulturella bidrag i syfte att göra ont än värre.
  Tack för ordet!
  Andreas.

  1. Ackurat framställning. Nyckelordet är infiltrering. Har Herr pettersonaxeagentlemansgentleman något förslag på lämpliga tillflyktsmål, dvs. länder för skötsamma svenskar när allt faller samman? Pettersonaxeagentlemansgentleman verkar vara påläst och har säkerligen något tips/förslag?

   PS. En säkerhetsdörr kostar ca. 15 000 kr.

   1. Min gode major Assad, Ni stolte fanbärare av den livsdugliga nationalismens honnetta härskara –
    man ber att få tacka för den vackra komplimangen. Emellertid har undertecknad patriot icke för avsikt att echappera, oaktat tanken vissa stunder onekligen ter sig högst agreabel. Vore man däremot ung eller ekonomiskt obunden törhända resmålet blev Ungern, ty under den resolute Victor Orbans faderliga vingar av stål finnes näppeligen någon fruktan för barbarernas intåg inom den civiliserade vite mannens existensutrymme.
    Denna biljett har förmodligen varit föga matnyttig, men det bereder mig alltid ett utsökt nöje att mottaga Edra frimodiga notiser. Så, greppa damejeannen och tag sig en rejäl styrketår för fosterlandet och den valfrändskap bland morske män som sporrar oss att kämpa vidare mot galna globalister och löpska feminazister.
    Rid i natt!
    Andreas Kristian den påvre 🙂

 2. Mitt förslag är babbe-katapult-spåret, dvs. en oerhört kraftig kastmaskin som skickar babbe tillbaka dit han kom ifrån. Babbe får ett varningsljus i stjärten och kan ses på natthimlen som ett ljusfenomen, ett spår på himlavalvet, ett mycket snabbt spår.

 3. Den här S & MP-regeringen + bihanget V borde snarast ta ett snabbspår som leder ut i tomma intet … faraway somewhere in the distance …

  Vid nästa järnvägsstation kunde dom plocka upp sina övriga regeringskollegor på kolvagnen och hjälpa Gustav Fridolin (MP) att skyffla in massor av kol i loket Stefan Löfvén (S) för att öka på farten.

  https://4.bp.blogspot.com/-GjOkQBGSX6Y/V4NSAeAGAfI/AAAAAAAAFAU/EdMqlaBPU0QH-G-eQmKQpYf-wQQl84rzACLcB/s640/lok-LOW.jpg
  Från Jenaders bildblogg

  Därefter kan hela ekipaget tuffa på och försvinna bort i fjärran land för evigt.

 4. Ett sätt för byråkrater att tjäna svarta pengar i form av mutor ?
  Ingen hemlighet att man i MENA-länder kan muta sig till sina önskemål !

 5. Sökte under början av 80 talet Job efter att ha läst komvux 3 år ekonomiska i Svenska fick jag en fyra i betyg. När jag va på intervju fick jag höra att min Tyska brytning vore inte bra i kundkontakter inte förtroende ingivande.
  Sist jag ringde till F. kassan blev jag kopplad till blatte som kunde knappt berätta tid på dagen på ett begripligt sätt. Det slutade med att jag la på luren och ringde dagen efter och fick prata med en kunnig Kvinna .

 6. Bristvara det är vettiga politiker som i första hand tänker på vårt land och ursprungsmedborgare, nu tänker jag inte på renskötarna.
  De ska vara realpolitiker och förstå enkla sanningar;
  1. Sverige är fullt.
  2. Det är inte 8 miljoner som skall integreras
  3. Det ska finnas bara ett språk i Sverige, svenska.
  4. De som behöver tolk får själv ta kostnaden.
  5. Lägsta straff för våldtäkt 3 år, ingen rabatt. Upprepas brottet, utvisning alternativt kastrering.
  6. För att erhålla svenskt medborgarskap fordras lägst att sökanden har arbetat och betalat skatt i Sverige i 7 år, samt att en teoretisk test skall klaras.

  1. Ta bort sexan, ockupanter skall aldrig bli medborgare! Detta skall vara förbehållet svenskar!

   1. Om någon kommer hit i vuxen ålder inte ligger någon till last arbetar och gör rätt för sig är denne någon mycket mera värd för landet än va du och jag var vid sju års ålder.

 7. Personer med utländsk bakgrund är en bristvara påstår Gudmundsson.
  Hur kan det bara så? Malmö är ju översvämmat av högskoleutbildade människor med just utländsk bakgrund. Det är väl bara för Gudmundsson att gå in på ett kafé i lämplig stadsdel, så hittar hon säkert tillräckligt många och mer till.

 8. Nu ska PK lära MENA hur det fungerar i samhällets funktioner och placera dom på alla instanser. ALL MAKT överlämnas alltså till dessa. Denna upplärning gör att de tar över landet utan att ett enda skott avlossats.

 9. Förr var ”femtekollonnaren” en landsförrädare, en quisling av det egna folket. Nu importeras de. Hur f.n tänker den infama, feminina stormaktens styrande politiker OCH myndigheterna. Bakom varje politiker och myndighetsperson finns anhöriga. Kan de inte heller tänka?

  När de, anhöriga, själva upplever faran, hotet kommer de att fråga. – Hur kunde DU låta det ske?
  Igår var det en sorgens dag för demokratin. Bäst uttryckt av Carina-Fina, citat; ”Inget att skratta åt. Turkarna använder bara sin demokratiska rätt att förbjuda demokratiska rättigheter på ett fullkomligt demokratiskt sätt.

  Det kan hända här när som helst om dom hjärntvättade goda får bestämma. Demokratin är mycket krasslig”.
  P.S. till Carinas; inte bara krasslig, den hotas av en sjukliga politisk ideologi

  https://www.svd.se/var-kommer-uttrycket-femtekolonnare-ifran

 10. Vilket vansinne? Skall man nu ordna mer fejkjobb på statliga verk och gömma undan bidragsturisterna i låtsasjobb? Jag tvivlar starkt på att det saknas statliga tjänstemän, tvärtom. Myndigheterna tycks här leka godtyckligt med skattepengar i form av särbehandlande rasism. Hur många fejkjobb har hittills delats ut i statliga verk? Jag tror att statliga verken agerar olagligt, igen.

  1. Ja, det är ”hitte på” tjänster bestående av enklare uppgifter. På verket jag arbetar håller sig den hijab klädda på sin kant, trots att hon inbjuds till samvaro av kollegor.
   -Nån integration blir det därför inte och det beror på henne! Det hade gett mer utdelning att ge uppgifterna till en ungpraktikant, student eller något.
   (Däremot finns ett par sekulariserade iranskfödda som bott drygt 25 år i Sverige, inte bär hijab, utför samma uppgifter som övriga, anställda på samma premisser och krav och umgås med kollegor-inga problem där.)

 11. Svenskarna snart helt utbytta i sitt eget land. Det lär bli vi som får snabbspår ut ur landet om inget radikalt görs.

 12. Det där med utländsk härkomst i statsförvaltningen är ju en slags inskolning till vad som komma skall.
  När muslimerna och talibanerna helt tar över vårt land så är det väl bra för dem att det redan är förberett i de olika förvaltningarna med ”rätt folk”, sett ur deras ögon.
  Då har vi svenskar som som inte längre har något att säga till om, dessutom även betalt deras utbildning.

 13. Att behovet av ”folk med utländsk härkomst” ( läs MENA) är stort beror på det skapade behovet att serva just folk med utländsk härkomst som inte talar svenska och hellre betjänas av en landsman.
  Svensken halkar längre bak i alla köer.

 14. Föreslår ett snabbspår för bärplockare också. Bärplockning är inte det lättaste. Man måste kunna skilja på olika sorters bär. Viss uthållighet krävs också.

 15. Snart har vi säkert en taliban som statsminister ….och jag vet inte om det blir nån skillnad mot den som är idag.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: