Stäng

Trygghetsvakter i ”socialt utsatta” områden

INVANDRING. Liberalerna i Göteborg har lagt en motion i Göteborgs fullmäktige om att införa ”Trygghetsvakter” i det de kallar ”socialt utsatta”  områden. Trygghetsvakterna ska enligt förslaget vara människor som har helt vanliga jobb och på sin fritid ska de med sin närvaro ge områden som Hammarkullen och Biskopsgården en lugnande effekt.

— Egentligen grundar det sig i att Göteborg behöver fler poliser, men poliser tar tid att utbilda, säger kommunalrådet Helene Odenljung (L).

Odenljung anser inte att vakterna behöver någon särskild utbildning för uppdraget: — Nej, men de ska vara arbetsledda av polisen. Det här är ingen polisfunktion utan det ska vara en trygghetsskapande åtgärd, säger Odenljung. Om detta förslag går igenom så kan det bli aktuellt redan i höst.

-Pettersson tycker det låter som snömos.

 • Poliser tar dit att utbilda säger Odenljung men problemet är många år gammalt.
 • Socialt utsatta områden betyder invandrarområden, bättre att stoppa invandring och försöka repatriera så många som möjligt.
 • Politiker, journalister och myndigheter påstår att brottsligheten minskar så behövs verkligen satsningen eller ljuger någon?
 • Var inte rädda för Sverige har aldrig varit tryggare.

Läs mer på GP.se där bilden nedan kommer ifrån. Är det verkligen Göteborg och inte Mogadishu som poliserna hamnat i…

26 reaktioner på “Trygghetsvakter i ”socialt utsatta” områden

 1. Det är med absolut största viljeansträngning man söker avhålla sig från att vika sig dubbel av ett synnerligen befogat gapskratt! Sverige med dess vida beryktade no-go-zoner och stigmatiserade utanförskapsområden, där den importerade kriminaliteten bildar sina egna enklaver fristående från svensk lagstiftning, skall således frälsas med benäget bistånd av kringvandrande kaffevärdinnor och trivseltanter, vilka skall sprida det berömda svenska kärleksbudskapet. Ja, man tackar och lyfter på stormhatten! Detta torde ha alla förutsättningar för att bli fan så underhållande och man kan gott begripa att MENA-kolonisatörernas förakt för rikets effeminerade och dysfunktionella myndighetsutövande härmed kommer att ta sig nya, fantasifulla uttryck.
  Den totala absurditeten är ett faktum och oftast tror man inte sina ögon. Där rejäla krafttag för länge sedan borde ha satts in för att stävja ockupanternas vardagsterror, väljer man ovan beskrivna modus operandum…
  Andreas.

 2. Finns det något naivare än svenska politiker?
  Dra in bidragen till Ygemans sk ”strulputtar”! I dessa kretsa funkar nog detta bra. Om inte dra tillbaka medborgarskapen de oförtjänt har fått. Hur långt måste det gå, innan man säger att nu får nog vara nog?
  När skall det bli slut på allt daltande?
  Man håller ju på att få infarkt, när man läser och hör,om dessa marodörer.

  1. ”Finns det något naivare än svenska politiker” ?
   Mitt svar på det är svenska väljare !

 3. Fy faen hur billig kan man vara?svergie gjör det ”cheap”och på så sätt plassera outbildade mitt i en potential fara utan behörighet och sen då utan att vara till svars?
  Svagt och billig lösning som kommer att kosta oskyldiga människor livet i värsta fall.
  Helt idiotiskt och helt svenskt.

 4. ”Trygghetsvakterna ska enligt förslaget vara människor som har helt vanliga jobb och på sin fritid ska de med sin närvaro ge områden som Hammarkullen och Biskopsgården en lugnande effekt”.

  Hahaha!!! Jag föreslår 100 st Robocop istället.

 5. Ha, ha, blir säkert rusning efter dessa ”jobb”! I norra Sverige fanns(kanske finns fortfarand) något som heter kallortstillägg så i det här jobbet borde ingå dödsrisktillägg!

 6. Hoppas för deras skull att de utrustas med armband som har riktigt kraftfull trollformel…,eh, jag menar text, så att de slipper utsättas för våld.

 7. B-kändisarna och PK-vänstern hälsar att Sverige aldrig varit tryggare, och att det minsann fanns brott även förr i Sverige.

  Fast, som av en tilfällighet, så har ingen av dem tagit mot någon fridfull berikare i sitt hem, som dessutom inte ligger i något problemområde.

 8. Det var ju inte så längesedan som vi läste om hur en ”Nattvandrare” blivit hotad och fått sitt bostads fönster krossat med en sten.
  Så hur har hon tänkt då? Nyadeln med batong & skyddsväst? Sharia-poliser? Många frågor och ännu färre svar….

 9. Tryggare kan ingen vara än Steffes lilla skara, av de som man än kan finna, är ju hälften en sosse kvinna.

 10. Det bästa hade väl varit om Helene, som säkerligen är en av dom som har hejat på ockupationen hade trygghetsvaktat själv!

  Så fantastiskt naivt, så typiskt Nordvästkorea, att tro att trygghetsvakter skall kunna få ordning på ett område som inte ens polisen vågar åka in i!

  Eller trygghetsvakter är ett svenskt hittepåord för Shariapoliser?

  1. Hon bor som alla andra landsförrädare långt ifrån mångkulturen, i detta fallet i Kungsladugård. En slagning på Hitta ger följande beskrivning av området:

   ”Helene fyller 52 år den 27 maj
   Helene är äldre än genomsnittet i området

   Medelåldern bland de som bor i området är 45 år. Jämför man med Sverige i övrigt är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade i området. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.”

   De är så talande, ”jämställdhetsfrågor, andra länders kultur”!

   Sitta i fina förorten och tro att andra länders kultur är det samma som att köpa en bok om hur man gör sin egen falafell! Verka för jämställdhet och sen dra hit grottmänniskor från dom mest kvinnoförtryckande länder som finns!

 11. De enda ”trygghetsvakter” som kan utföra ett sån uppdrag är starkt beväpnad militär.

 12. Hur vore det om Liberalerna själva agerade trygghetsvakter
  istället för att sitta i sina skyddade områden och spela Messias?

 13. Då kommer naturligtvis kommunalrådet Helene Odenljung i enlighet med sin motion ställa upp gratis på sin fritid som Trygghetsvakt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: