SD och V inte inbjudna till samtal om terroråtgärder

INRIKES. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är inte inbjuden till riksdagspartiernas samtal om nya åtgärder mot terrorism, rapporterar Expressen. Statsminister Stefan Löfven bjöd på söndagen in partierna som tidigare deltagit i samtalen om våldsbejakande extremism till nya överläggningar.

Därmed är inte heller Vänsterpartiet, som hoppade av den förra överenskommelsen, bjudna.

Jimmie Åkesson tycker att det är beklagligt att SD inte är välkomna.
– Behovet av en politiskt bred uppslutning är ett skäl till att faktiskt bjuda in oss. Ett annat skäl är att vi har ett annat perspektiv i de här frågorna, säger han till Expressen.

-Pettersson antar att Löfven inte vill ha någon som protesterar i sandlådan. S tänker väl ändå kopiera SD:s förslag, tyvärr blir det alltid många år för sent.

***

Inrikesminister Anders Ygeman kritiserar sin chef som gör partipolitik av terrorhotet. 

35 thoughts on “SD och V inte inbjudna till samtal om terroråtgärder

 1. närmare en diktatur kan Sverige inte komma, nu har Batra chansen…att isf ordentligt visa musklerna!…med minst
  40% av väljarna emot sig är ett nyval
  nära…ju förr, desto bättre!

 2. Att inte V bjuds in är väl o-lyckligt. Däremot är det ur S’s synpunkt rätt att inte bjuda in SD eftersom de vill Sveriges väl, och det är ju enligt Löfven inte rätt eftersom han anser att SD har fel värdegrund. Så virrigt tänker han!
  Vi har ju inskrivet i vår grundlag att Sverige är ett mångkulturellt samhälle och därför anser ju Löfven att han och nomenklaturan att de gör rätt.
  Fast egentligen bryter han ju mot samma grundlag då han inte inkluderar alla till samtalen.

 3. Tragiskt att regeringen nu bildat “6-klövern” för att idka blocköverskridande politik. Nästa gång blir det kanske 5-klövern! Att inte börja “käbbla partipolitik nu” innebär att vi håller oss till Löve´ns politik så blir allt bra! Vad är nästa steg mot diktauren när vi redan har demokratur?

  • Att inte SD får vara med var väntat.Dom kan ju komma med ett förslag som skulle lösa detta. Vänsterpartiet skulle nog komma med
   samma förslag som förut så det kvittar. Regeringen är inte intresserad av att lösa detta problem som inte är svårt att lösa. Jag kan räkna upp minst 15 länder i Europa som har löst detta ganska bra,bara genom att inse vilka som är problemmakarna. Problemet löser du på fem minuter om du erkänner vilken grupp som står för detta våld och terror. När lösningen finns och man är enig om att så är det, då krävs det så klart ett arbete. Men vi har en 7-klöver som inte erkänner problemet. Det här kommer aldrig att lösas genom denna förnekelse hos politiker. Man kan ordna hundra sammankomster om man vill. Om 2-3 veckor är Sverige tillbaks i gamla spår. Man fortsätter med sin förnekelsepolitik, lögner, osanna bilden av Sverige som ska skyddas, denna terror ska mötas med kärlek och kramar o.s.v. Man måste inse att detta är ett mycket sjukt land.Och en av dom farligaste anser jag vara Morgan Johansson. Efter hans uttalande igår så blev jag rädd. Den politiker som vågar ställa sig upp mot islam och dess följder han har löst problemet .Svårare är det inte. Man säger ofta att vi ska titta på dom och dom länderna hur dom gör. Vill man ha bukt med terrorismen och otrygga förorter titta på Tjeckien, Ungern, Polen, Slovakien. Men det är man inte intresserad av den enkla anledning att så såg Sverige ut också för 40 år sen och man vet vad som hänt efter det
   men vågar inte röra i det.

 4. Sossen och statsministern med tillhörande regering, är fortfarande ovetandes om att demokrati betyder folkstyre.

  Att han leder en minoritetsregering verkar han själv, ännu inte förstått.

  En minoritetsregering är en regering i ett parlamentariskt system som saknar majoritet.

 5. Vi gillar olika , vad betyder det ? Är det OK med olika partier och olika åsikter i Sverige ?

 6. Själv lutar jag mig nu vackert tillbaka och på avstånd nu kommer titta på när det ena efter det andra terrordådet inträffar runt om i bla Sverige och det lågintensiva kriget i No-Go zonerna eskalerar och folk vaknar lite här och där av tryckvågorna och värmeutvecklingen. Man kan inget annat göra än att vänta ut skiten, folk måste tydligen mista livet innan dom reagerar och så får det väl bli då.
  Får ni problem så ring dom ansvariga i regeringen och media.

 7. Diktaturens fulla tryne har talat.Han käblar om samarbeta,samtidigt han kann inte ens stava till det ,om han kann läsa överhuvudtaget den här själsliga analfabeten . AVGÅ hemska människan AVGÅ. MVH Adolf

 8. När inte ens detta grymma islamistdåd kan få Stefan Löfven att vakna och börja uppföra sig som en statsminister ger jag upp. Han fortsätter med att sätta sina privata sandlådefasoner före landets bästa.

 9. Att porta SD, som är det enda parti som har en lösning på problemet, säger allt om vår s.k. statsministers omsorg om landet Sverige och dess invånare.

   • Ja, men det hjälper inte med ett val. Svensken är så jävla tokig att att han röstar ändå som han gjort förut. Han lider av ett obotligt självskadebeteende.SD måste få över 50 % och bilda egen majoritet.Annars så går dom andra ihop och bildar vilka idiotiska konstellationer som helst bara för att kunna straffa SD.Titta bara på Centern. När deras stolle Annie Lööf ville ha in 40 milj. invandrare så ökade deras opinionssiffror.
    Jag tror inte att det finns en psykolog i världen som kan förklara hur svensken tänker.

 10. Det finns ingen demokrati. Hade det funnits så hade vi för länge sedan kunnat folkomrösta om massinvandring, ja eller nej. Att kunna stoppa invandrargrupper som hatar vårt statsskick, religion och kultur. Jag känner en del från Chile, Iran, Polen, Grekland, Italien och forna Jugoslavien. Mer eller mindre SD, allihopa. De ser sig som både svenskar och som medlemmar av sitt födelseland, procenten varierar men ses inte som jätteviktig. Värdegrunden finns och har alltid funnits och nazisterna har aldrig stulit någon flagga. Det är precis tvärtom, tryggheten har varit vårt signum, nazisterna har varit en parentes. Hur många islamister går det på nazister i Sverige idag? Håller Säpo räkningen? Och när drar alla arbetarhatande vänsterpartister från Sverige för gott?

 11. Kära svenskar. Lova mig att ni i september 2018 av idel människokärlek ser till att befria arbetargrabben från Ådalen från det uppdrag han saknar begåvning för. Plåga inte stackaren med att i ytterligare fyra år tvinga honom inneha en befattning som passar hans personlighet extremt illa. Låt honom slippa det ansvar som han ständigt bevisar att han inte klarar av att bära, som han inte ens vill bära. Då visar ni er värdiga ryktet som humanitär stormakt …

  Finsk politik är ganska deprimerande för det mesta. Men jag kan svära på att sådan här diskriminering i en nationell ödesfråga aldrig skulle förekomma hos oss. Hade det vidriga som skedde på Drottninggatan skett på Alexandersgatan i Helsingfors, skulle vår president och vår regering ha vädjat om nationell enighet och manat fram Vinterkrigets anda. Att på det här sättet utesluta ett visst parti från samtal som gäller nationens väl och ve vore otänkbart i Finland. Och i de flesta andra demokratiska länder också.

  Hälsningar från Finland!

  • Demokrati vad är det Stefan Löven ?????
   Hur uppträder en demokrat ?????

   Behöver inte säga mera (ps å nu säger politikerna att det är kris )
   beror detta på politikers otroliga tjäbbel och åter tjäbbel ………

 12. Jag kan mycket väl förstå att Löfven inte vill ha med SD. SD är mer SAP 1960-tal än SAP 2017 är. Det vill säga före 68-vänstern, Palme, löntagarfonder och all annan skit som följde efter Erlanders avgång.

 13. Nä det tror fan det, eftersom att då går det inte att stjäla Sverigedemokraternas förslag till åtgärder och kalla de stulna åtgärderna för sina!

  Finns väl ingen annan anledning för pajasregeringen att utesluta Sverigedemokraterna från samtalen!

  Det är aldrig lätt att erkänna hur förbannat djävla fel man hade so Socialdemokratisk företrädare!

  I Agenda i går var Ygeman Sverigedemokraternas bästa valarbetare alla kategorier! Riktar ett stort tack till dig Ygeman för din eminenta insats för Sverigedemokraterna!

  Trots Ygemans fantastiska insats för Sverigedemokraterna så vidhåller jag Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

 14. Terrormannen är nog sunnimuslim och ganska säkert rasist, för han har bett om att hans försvarare skall vara sunnimuslim. Dödstalet skulle mer rimligt varit 20-30 personer i attentatet, men mirakulöst nog blev det inte det? Hur skall de skruva till det försvaret? Tänker på att Islam tillåter lögner om det gynnar Islamsk tro. Hur fungerar en sunnimuslimsk försvarsadvokat i en västerländsk domstol med så olika värdegrunder?

  • I det här fallet hoppas jag att den sunnimuslimske advokaten vill ha sharialagar. Då blir den Uzbekiske terroristen ett huvud kortare.

  • Nej vi hade demokrati förr men den har avvecklats successivt i ca 30 år, det vi har just nu kallas demokratur och om ca 1 år är Sverige en fullfjädrad diktatur och polisstat och då råder fullskaligt krig.

 15. Demokrati ! Allas lika värde för alla utom SD ! Det är väl nu despoten Löven behöver råd av nån som begriper nånting ! Plussar för “mussar “men mobbar SD ! Fy fan va dåligt av kärringregeringen !!!!!

 16. Det är en fruktansvärd skandal att inte det enda politiska partiet i Sver och som dessutom är det enda partiet som vet något om invandring och terroristiska muslimer inte får vara med.
  Jag utgår ifrån att detta möte inte leder någonvart eftersom det inte finns någon där som har en aning om vad det handlar om.

 17. MP bjöds in till regeringen, stora delar av deras politik har ratats och de hamnar under spärren i väljarundersökningar.

  SD får inte vara med vid samtal, deras politik har kopierats till stora delar och de hamnar ibland t o m som största parti i en del väljarundersökningar.

  Är det då en fördel eller nackdel att få samtala med Löfven?

 18. Det har att göra med statsskick och en djup förtroende att någon en steg högre kan och vet allt och han-hon kommer att ansvar. På det viss fungerade Sverige i flera hundra år. Otrevliga och tunga samtal man ska helst undvika och fixa på att dokumenter förvinner så gjorde ni lång tid. Nu Sverige är inte etnisk ren ni vet ej om vad den högre tänker och vill. Ni har gått på servile betende var ni i det mesta är trogna tjännare till MENA befölking. Kan ni värva dem att tycka om er? Ju, ni kan så långt ni lyder och ger pengar.
  SD är lite framåt men deras tänkande stryder med hur staten och system är byggt och med dem maktiga som vill behölla sina villor, pengar och så vidare.
  Dem missnöjda i Sverige är dem vitta, arbetslösa mellan 30 och 90. De nöjda är arbetslösa med bisysselsättning. De som arbetar och tjänner upp till 30 000 och kollar varje månad hur mycket tar Staten att bekosta galenskap. SD har olika följare men säkert nästa valet SD kommer jätte uppåt.

 19. SD inte inbjudna, men deras politik är äntligen på agendan – ödets ironi men bättre sent än aldrig!

 20. Och därmed har nationalnarren försäkrat sig om fullkomlig konsensus, behagligt befriad från friktioner och motsägelser, samt alla befarade och fullt motiverade motargument han icke är kapabel att bemöta. Så går det till då fascistregimen konspirerar mot det svenska folk de kontinuerligt vilseleder och föraktar. Skandalerna avlöser varandra och frågan är hur länge detta vederstyggliga spektakel och systematiserade mobbningsmarkörer mot SD skall kunna fortgå.
  Andreas.

 21. Naturligtvis vill inte Löfven ha med SD. Han vill bara ha med ja-sägare och den sk “oppositionen” har sedan valet inte gjort annat än varit honom behjälplig med att administrera Sveriges sönderfall. Räkna inte med konkreta åtgärder, det bli nog mest snömos som vanligt.

 22. Man skulle önska att regeringen kunde göra politik av det inträffade men det ska väl vara “vi fortsätter som förut”?

Kommentera