USA:s president Donald Trump skärpte tonen mot Syriens regim och då duger han åt SVT


MEDIA. USA:s president Donald Trump skärpte tonen mot Syriens regim. Samtidigt hotar USA:s FN-ambassadör med att USA kan agera på egen hand om FN misslyckas. Om och hur orden omsätts i praktisk politik är ännu oklart.

Det har rests frågetecken om Trumps Syrienpolitik sedan utrikesminister Rex Tillerson nyligen sagt att USA inte längre ser det som viktigt att tvinga bort president Bashar al-Assad från presidentposten. Men efter attacken i Idlibprovinsen på tisdagen har USA lagt skulden på den syriska regimen.

Trump säger nu att hans ”inställning till al-Assad har förändrats väldigt mycket”.

Han förklarade att hans företrädare Barack Obama och dennes administration indirekt var ansvariga för dagens situation i Syrien eftersom de inte agerade 2013 då Bashar al-Assad gick över den ”röda linjens” gräns och använde kempvapen.

Gårdagens attack överskred ”många gränser för mig”, fortsatte den amerikanske presidenten i samband med en presskonferens utanför Vita huset tillsammans med Jordaniens gästande kung Abdullah.

– När du dödar oskyldiga barn, oskyldiga bebisar, små bebisar, . . .då går man över många, många gränser, bortom den röda linjen, många, många linjer.

Däremot ville Trump inte säga vilka USA:s avsikter är när det gäller Syrien framöver. Han har tidigare uttalat sig emot djupare militär inblandning i Syrienkriget.

På frågor från journalister om han aviserar en ny politik mot Syrien svarade Trump: – Ni får se.

När FN:s säkerhetsråd samtidigt möttes om Syrienattacken angrep USA:s FN-ambassadör Nikki Haley Syrien och dess allierade Ryssland. – När FN upprepade gånger inte lyckas med sin uppgift att agera kollektivt, så finns det tillfällen i staters historia när vi är tvingade att agera på egen hand, sade hon, utan att utveckla vad hon hade i tankarna.

Läs mer…

-Pettersson tycker detta är intressant. Inte för det USA och president Trump säger utan för att nu när Trump skyller på Assad så har han samma åsikter som SVT och de andra Fakemedierna och då duger hans uttalanden…


8 responses to “USA:s president Donald Trump skärpte tonen mot Syriens regim och då duger han åt SVT

 • Mia

  Till min glädje ser jag att de som kommenterar börjat tänka själva utan att bara gapa och svälja allt som kommer från Trump.

  Gilla

  • Mohammed

   Trump är ju en narr men denne narr skriker och pekar på kejsaren som visar upp sina nya fina kläder ,,ser ni inte han är ju naken ,han har ju inga kläder alls och hälften av folket ser då kejsarens balle och gap skrattar medans andra hälften tittar bort och förnekar ,fördömer ,hatar ,baktalar och förolämpar och skriker Fake news
   och Trump twittrar Fake news tillbaka och menar kläderna medans dom andra menar att ballen är Fake/Alternativ fakta

   Gilla

 • Bannon

  När folk får se en bild av ett barn som lider tappar de fullständigt all sans och vett. Det finns inga som helst bevis för att den syriska regeringen har använt stridsgas mot staden Khan Sheikhoun i Syrien.

  Vore det inte bäst om man tog reda på vad som har hänt innan man börjar att anklaga folk och hota med repressalier. Har USA inte lärt sig någonting av misstagen i Irak och Libyen? Trump har tydligen skaffat sig dåliga rådgivare. Har Stephen Bannon avskedats från NSC (National Security Council) p.g.a. han har manat till besinning i denna fråga? I så fall har Trump begått sitt första stora misstag.

  Den syriska regering hävdar att det var ett vapenförråd tillhörande den rebellgrupp som kontrollerar staden som bombades och att gasen kom därifrån. Det skulle således vara rebellerna som tillverkar och tänkte använda stridsgas och inte den syriska regeringen.

  Vad som är sanning går inte att avgöra utan en grundlig undersökning. Man kan dock ställa sig frågan varför skulle Assad använda stridsgas? Han har övertaget i striderna och behöver inte använda gas. Dessutom är han fullt medveten om hur västvärlden skulle reagera om han skulle börja använda stridsgas mot befolkningen.

  Den som först gick ut och anklagade den syriska regeringen var organisationen The Syrian Observatory for Human Rights som är ett språkrör för rebellerna och motståndare till Assadregimen. Detta är en ren propagandaorganisation med säte i England som förlitar sig helt och enbart på information från rebellsidan. Organisationen har ingenting med mänskliga rättigheter att göra. Dom kallar sig för “Human Rights” för att lättare få ut sitt budskap till godtrogna västerländska journalister som publicerar deras propaganda utan någon som helst kontroll av fakta.

  Gilla

 • Mohammed

  Ja som sagt var så är det allt för tidigt att skjuta skulden på Assad eftersom ingen undersökning gjorts och all info har hämtats från en Assad hatare som har en vebb sida som heter Syriska människorättsobservatoriet i London I verkligheten var det en fabrik/lager som innehöll sarin gas och tillhör rebellerna/vita hjälmarna som träffades av en raket från Syriska flygvapnet frågan är bara varför man inte skickar dit en fn grupp för att kolla innan man pekar finger

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  ”Ingen arabisk ledare kommer allvarligt överväga fredsprocessen så länge han tror att han har möjlighet att uppnå mer genom våld.”

  http://www.varldenidag.se/israelkommentar/hundra-ar-av-misslyckanden/Bbbqcu!9pgcysTyEzsJ3e0VovCsw/

  Gilla

 • Bosse J

  Trump pratar känslomässigt om ”vackra små bäbisar”, vilket luktar lång väg. Speciellt när det kommer från världens i särklass värsta krigsförbrytarnation. Trump är nog inte vad många hoppades.
  Kom ihåg hur Madeleine Albrigth pratade om hur det var värt priset att ta livet av 500000 barn i Irak.
  Madeleine Albright – The deaths of 500,000 Iraqi children was worth it for Iraq’s non existent WMD’s

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: