Stäng

Gambier döms till fyra års fängelse för grov våldtäkt

INVANDRARVÅLD. En afrikansk man hemmahörande i Gambia döms för en grov våldtäkt som inträffade i Nyköping tidigare i år. Några dagar efter våldtäkten hittades ett par kalsonger, en jacka och ett damplagg gömda centralt i Nyköping. I jackan hittades en klocka och några smycken som hade stulits från kvinnans lägenhet. Kalsongerna har efter rättsmedicinsk undersökning konstaterats vara fläckade med rester av den dömde mannens sperma.

Ytterligare bevisning är dokumenterade skador på kvinnans hals, ben, höft samt underliv.

Mannen döms även för att ha försökt rycka väskan från en annan kvinna samma natt som våldtäkten. Under utredningen har han också erkänt att han tagit sig in till en sovande familj på Rosenhällsvägen i början av april förra året och där stulit cigaretter, vin och kontanter. Han har bundits till det brottet genom DNA-spår.

Afrikanen är tidigare ostraffad, i varje fall i Sverige. Sammanfattningsvis döms han för grov våldtäkt, stöld, grov stöld samt försök till grov stöld.

-Pettersson ser att påföljden blir fyra år i fängelse, och det är minimistraffet för grov våldtäkt, det blir alltså inget extra för stölder, grova stölder och försök till grova stölder. Foday Fofana, född 1996 och medborgare i Gambia ska också betala skadestånd till kvinnan på drygt 140 000 kronor.

Varken lokalradion eller lokaltidningen nämner något om etnicitet. Det blir ingen utvisning heller om inte åklagaren överklagar.

Nyköpings Tingsrätt Dom B 147-17

TIDIGARE 2017-02-25. Gambier omhäktades för grov våldtäkt och rån i Nyköping

INVANDRARVÅLD. En gambier född 1996, sitter sedan fyra veckor tillbaka häktad, misstänkt för grov våldtäkt och rån. Det var under natten mellan den 14 och 15 januari som en kvinna blev överfallen, våldtagen och rånad i centrala Nyköping.

Aftonbladet 13/3 2000. Någon som isstänker varför regeringen inte vill registrera etnicitet på brottslingar?
Aftonbladet 13/3 2000. Någon som isstänker varför regeringen inte vill registrera etnicitet på brottslingar?

En somalisk medborgare greps veckan efter och häktades senare på sannolika skäl misstänkt för brottet. Men släpptes då polisen menade att det inte längre fanns skäl att misstänka honom, men han är i skrivande stund misstänkt för ett annat våldtäktsförsök helgen innan. 

Senare greps en annan man, medborgare i Gambia och han har nu omhäktats. Han kunde identifieras av polis via övervakningsfilmer från en bankomat i centrala Nyköping.

 • Mannen erkänner däremot att han gjort inbrott på Rosenhällsvägen i Nyköping i april förra året. Där stal han cigaretter, pengar och vin när de boende låg och sov. Han kunde knytas till brottsplatsen genom DNA.
 • Mannen är sedan tidigare även delgiven misstanke om ett våldtäktsförsök på Rosenkällavägen den 8 januari.

Egentligen skulle åtal ha varit väckt under fredagen, men åklagaren behöver mer tid för utredningsåtgärder.

– Vi börjar närma oss slutet på den här utredningen. Nu inväntar vi nu svar på de spår som har skickats till NFC (Nationellt forensiskt centrum). Beskedet är att vi ska kunna få ett preliminärt svar om en vecka. Det är det vi väntar på, säger åklagare Emma Olsson. 10 mars ska åtal vara väckt.

TIDIGARE 2017-01-21. Afrikan häktad misstänkt för grov våldtäkt och flera kvinnoöverfall

UPPDATERAT 25/1 2017: 23-åringen friad från våldtäktsmisstankar – släppt. Ingen annan är gripen. 

INVANDRARVÅLD. En 23-årig man häktades i går, skäligen misstänkt för grov våldtäkt och rån och ett tidigare våldtäktsförsök i Nyköping. Mannen misstänks även ha rånat kvinnan. Det var under natten till söndagen som en man våldtog en kvinna, som enligt polisen är i medelåldern, i centrala Nyköping. Efter ett omfattande spaningsarbete kunde polisen under onsdagsmorgonen gripa en man misstänkt för brottet.

Emma Olsson är åklagare i fallet. – Det jag kan bekräfta är att det är en man som sitter anhållen skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. Han är drygt 20 år gammal.

Mannen misstänks även ha rånat kvinnan, men åklagare Emma Olsson vill inte gå in på varför och säger även att utredningen är känslig.

Under tisdagen menade polisen att det händelsen rörde sig om ett våldtäktsförsök, men under tisdagskvällen förändrades rubriceringen från försök till våldtäkt till grov våldtäkt.

-Pettersson skrev om det tidigare HÄR  och misstänkte då att att gärningsmannen var från icke skidåkande nation…

Nåväl, i dagens Södermanlands Nyheter står det lite om fallet även om de naturligtvis inte nämner något om skidor och etnicitet. Men titta på bilden från SN.se och jämför signalementet som vi publicerade i augusti 2014 när en afrikan misstänktes för ett tiotal kvinnoöverfall i Nyköping. ”Den bästa beskrivning jag kan ge er är att han var ganska kort, 165 kanske, korthårig/keps, normalbyggd/smal, afrikan och går eventuellt omkring med ryggsäck där han har överfalls redskap i”

sn_valdtakt

TIDIGARE 2014-08-07. Ett tiotal kvinnoöverfall av samma afrikan…förlåt, gärningsman

Sedan natten till lördag har ett tio-tal kvinnor anmält att de blivit överfallna eller antastade av en man i Nyköping.

Polisen misstänker att överfallen har sexuella motiv och att en ensam gärningsman i 20-årsåldern ligger bakom. Polisen utreder fallen generellt som försök till våldtäkt eller sexuellt ofredande.

Det finns ett grundläggande signalement och ett likartat tillvägagångssätt, men ingen person är misstänkt eller identifierad.

– Lite förenklat så kan man säga att han är tämligen påflugen gärningsman. Han ger intryck av att vara väldigt brottsmotiverad. Sedan har han dessutom klättrar in i bostäder misstänker vi, säger Fredrik Wallén, polisens presstalesman.

Utredningen är den högst prioriterade i Nyköping just nu, enligt Fredrik Wallén, bland annat med en särskild utredningsgrupp.

Polisen uppmanar allmänheten att vara vaksam och stänga obevakade fönster och balkongdörrar och höra av sig med eventuella tips.

-Pettersson läste ovanstående på P4 Sörmland men även lokaltidningen Södermanlands Nyheter skriver en hel del om fallen. Ingen av PK-media eller polisen tar dock upp något signalement, trots att det borde finnas efter c:a tio överfall…och inget signalement är också ett signalement.

SN återger en berättelse från Facebook ”Jag ramlade omkull, och när han försökte täcka mitt ansikte igen så tror jag att jag lyckades få in en spark eller ett slag mot honom så han sprang iväg.”

”Jag skriver nu, för jag vill att alla kvinnor och flickor i Nyköping ska vara aktsamma tills överfallsmannen blivit tagen.”

Samma kvinna har skrivit ett inlägg på Flashback som dock inte återges av SN

”Tänker bara slänga in ett inlägg till er för ni verkar väldigt oroliga allihopa..

Den bästa beskrivning jag kan ge er är att han var ganska kort, 165 kanske, korthårig/keps, normalbyggd/smal, afrikan och går eventuellt omkring med ryggsäck där han har överfalls redskap i.

Mer än så kan jag inte ge er för jag kommer inte ihåg några ansiktsdrag eller liknande förutom klädsel som han förmodligen bytt.

Ta hand om er och åk buss eller bil tills vidare.”

”Signalementen på mannen är för vaga för att utges till allmänheten” enligt Södermanlands Nyheter med flera. Om, jag säger om, det händer något riktigt allvarligt. Vilket ansvar har media som mörkar ett bra signalement av politiska skäl?

2014-08-08_1558

12 reaktioner på “Gambier döms till fyra års fängelse för grov våldtäkt

 1. Proportionerligt och prohibitivt straff utgörs av patologisk kastration och därpå följande utvisning på livstid. Det kirurgiska ingreppet garanterar att detta brott icke blir tekniskt möjligt att upprepa, ej heller kommer vederbörande kriminalparasit vara i stånd att utöva reproduktion. En kemisk kastration har en tidsbegränsad verkan och kan i dessa fall bortsorteras som en i sammanhanget insufficient metod, där det bedöms att en permanent erektil dysfunktion ur säkerhetsaspekt är att föredra.
  Andreas.

  1. Som alltid från din penna ord som sällan förekommer…. Petterssons blogg skiljer sig därigenom från absurdska lögn och PK-skräpet…

   1. Ber att få framföra mitt uppriktiga tack med anledning av greve Stenbocks charmanta eloge! En rar karamell i kommentarsfältets gottpåse, anfäkta och anamma!
    Andreas, en anakronismernas devote tillskyndare 🙂

 2. ”Vi står inte ut” måste ha en gambian snart min man förstår inte mig!!! Fort måste ha en Toyboy som batikhäxa

 3. Freakgatmbier. Det är just Gambien – det land batikhäxorna reser till för att hitta ’fästmän’. Bleaaah ….

 4. Fantastiskt att domstolarna inte använder sig av möjligheten till utvisning av grova brottslingar. Och varför inte också för lindrigare brott? Det är uppenbart att både politiker och rättsvårdande myndigheter struntar i Sveriges folk. Av vilken anledning skall vi behöva ha dessa lösa?
  Man har svårt att förstå makthavarnas intresse av att behålla detta slödder i landet.
  Viktigare tycks det vara,att invällarna trivs, oavsett vilka brott som de gör.

  1. Tack för besöket !!
   Försvinn från landet Sverige OMGÅENDE på egen bekostnad …..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: