Stäng

Minst tio döda i troligt terrordåd i S:T Petersburg

TERRORISM. Minst tio människor har dödats i en explosionen, enligt Rysslands nationella antiterrorkommitté. Ytterligare 50 människor har skadats.

Explosionen ska ha inträffat omkring kl 13.40, svensk tid, vid stationen Sadovaja i centrala S:t Petersburg, rapporterar ryska Life News.

Samtliga tunnelbanestationer i staden har stängt, rapporterar det lokala mediebolaget Fontanka.

En bomb uppges ha exploderat ombord på ett tunnelbane­tåg på väg mellan de båda stationerna Sennaja och Tekniska högskolan. Båda stationerna är knutpunkter på tunnel­banan i St. Petersburg.

Bilder visar hur vagnarna blivit helt uppfläkta av bomberna, som ska ha varit fyllda med metallsplitter. Andra bilder visar blodiga människor på perrongerna.

10 reaktioner på “Minst tio döda i troligt terrordåd i S:T Petersburg

 1. Hur många oskyldiga människor ska behöva dö innan världens ledare begriper att muslimer måste isoleras från normala länder?
  Här behövs milliontals tvångsutvisningar och höga murar, inget annat hjälper och det är akut!
  Och var är nu alla feministiska gaphalsar som fanatiskt pläderar och pladdrar för medmänsklighet och generositet?
  Dom anser som bekant att det är generöst och medmänskligt att mörda oskyldiga -så länge dom är vita icke muslimer förstås!

  Jag känner naturligtvis också djup sorg för dom omkomna i St. Petersburg och deras familjer.
  Men det finns ändå en liten ljuspunkt mitt i allt mörker när det gäller just Ryssland, dom har en klok och stark ledare som agerar och inte viker sig för den muslimska ondskan!
  Om samma dåd skett i Sverige så har landets polischef omedelbart gått ut och tyckt synd om terroristerna, media har gjort mysiga hemma-hos-reportage hos deras familjer där vi unisont fått bekräftat vilka underbart fina människor dom är. Den muslimska regimen har naturligtvis hyllat och applåderat dådet och samtidigt krävt åtgärder mot dom svenskar som skadats och omkommit.

  Orban bygger en mur, Trump likaså, Putin brukar också för det mesta handla klokt, men var har vi förnuftet bland alla dom andra ledarna, deras förnuft försvann uppenbarligen lika fort som en torr fis i en orkan!
  JR

  1. De biter inte den hand som föder dem………inte ännu i alla fall !
   När deras mål kalifafet är uppnått sååååååååååååå………

  2. Nej, det kommer inte att hända i Sverige så länge som bidragen till invällare fortsätter att flöda. Varför bita den hand som föder en?

  1. Ett dåd utfört av muslimska IS- tjetjener…En folkgrupp som Absurdistan gärna hyllar och erbjuder asyl.Hur många av ur detta terroristpacket finns redan i landet ?

   1. Vi får väl inom kort bjuda de eventuella muslimerna på baconlindad skinkstek, deras bordsgranne är Pluto, då vet vi vilka vi ska utvisa, de som äter och de som vägrar.
    Så basta och ut med eländet !

  2. Såg de tragiska scenerna på TVR, kl.19-nyheterna. Man visade en bild på en möjlig misstänkt som fångats av kameror: en skäggig man i lång svart rock, med en sorts hatt på skallen. Vet ej mer om det.
   Extra åtgärder har tagits för att förstärka skyddet av tunnelbanan i Bukarest och andra platser där eventuella folksamlingar och tät traffik kan förekomma.

 2. Väntar i spänning på att få besked om Vem / vilka förorsakade attacken?
  Det inträffade i St. Peterburg kanske leder till att Trump och Putin kommer närmare varandra? Kan man då hoppas att länderna i EU vill vara med?
  Kan det bidra till att Avskaffa NATO?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: