Minst tio döda i troligt terrordåd i S:T Petersburg


TERRORISM. Minst tio människor har dödats i en explosionen, enligt Rysslands nationella antiterrorkommitté. Ytterligare 50 människor har skadats.

Explosionen ska ha inträffat omkring kl 13.40, svensk tid, vid stationen Sadovaja i centrala S:t Petersburg, rapporterar ryska Life News.

Samtliga tunnelbanestationer i staden har stängt, rapporterar det lokala mediebolaget Fontanka.

En bomb uppges ha exploderat ombord på ett tunnelbane­tåg på väg mellan de båda stationerna Sennaja och Tekniska högskolan. Båda stationerna är knutpunkter på tunnel­banan i St. Petersburg.

Bilder visar hur vagnarna blivit helt uppfläkta av bomberna, som ska ha varit fyllda med metallsplitter. Andra bilder visar blodiga människor på perrongerna.


10 responses to “Minst tio döda i troligt terrordåd i S:T Petersburg

 • Lena

  Nu undrar jag om de terroristerna inte har djävlats med ”fel” nation, vi får se !
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4375518/Explosion-metro-St-Petersburg.html
  Arma oskyldiga människor som blir drabbade av denna galenskap.

  Gilla

 • JR

  Hur många oskyldiga människor ska behöva dö innan världens ledare begriper att muslimer måste isoleras från normala länder?
  Här behövs milliontals tvångsutvisningar och höga murar, inget annat hjälper och det är akut!
  Och var är nu alla feministiska gaphalsar som fanatiskt pläderar och pladdrar för medmänsklighet och generositet?
  Dom anser som bekant att det är generöst och medmänskligt att mörda oskyldiga -så länge dom är vita icke muslimer förstås!

  Jag känner naturligtvis också djup sorg för dom omkomna i St. Petersburg och deras familjer.
  Men det finns ändå en liten ljuspunkt mitt i allt mörker när det gäller just Ryssland, dom har en klok och stark ledare som agerar och inte viker sig för den muslimska ondskan!
  Om samma dåd skett i Sverige så har landets polischef omedelbart gått ut och tyckt synd om terroristerna, media har gjort mysiga hemma-hos-reportage hos deras familjer där vi unisont fått bekräftat vilka underbart fina människor dom är. Den muslimska regimen har naturligtvis hyllat och applåderat dådet och samtidigt krävt åtgärder mot dom svenskar som skadats och omkommit.

  Orban bygger en mur, Trump likaså, Putin brukar också för det mesta handla klokt, men var har vi förnuftet bland alla dom andra ledarna, deras förnuft försvann uppenbarligen lika fort som en torr fis i en orkan!
  JR

  Gilla

 • jhonsson

  Det är bara en fråga om tid innan det händer i Sverige också.

  Gilla

  • Lena

   De biter inte den hand som föder dem………inte ännu i alla fall !
   När deras mål kalifafet är uppnått sååååååååååååå………

   Gilla

  • omvänd

   Nej, det kommer inte att hända i Sverige så länge som bidragen till invällare fortsätter att flöda. Varför bita den hand som föder en?

   Gilla

  • Stenbock

   Ett dåd utfört av muslimska IS- tjetjener…En folkgrupp som Absurdistan gärna hyllar och erbjuder asyl.Hur många av ur detta terroristpacket finns redan i landet ?

   Gilla

   • Lena

    Vi får väl inom kort bjuda de eventuella muslimerna på baconlindad skinkstek, deras bordsgranne är Pluto, då vet vi vilka vi ska utvisa, de som äter och de som vägrar.
    Så basta och ut med eländet !

    Gilla

  • Mimi N.

   Såg de tragiska scenerna på TVR, kl.19-nyheterna. Man visade en bild på en möjlig misstänkt som fångats av kameror: en skäggig man i lång svart rock, med en sorts hatt på skallen. Vet ej mer om det.
   Extra åtgärder har tagits för att förstärka skyddet av tunnelbanan i Bukarest och andra platser där eventuella folksamlingar och tät traffik kan förekomma.

   Gilla

 • Luntan

  Väntar i spänning på att få besked om Vem / vilka förorsakade attacken?
  Det inträffade i St. Peterburg kanske leder till att Trump och Putin kommer närmare varandra? Kan man då hoppas att länderna i EU vill vara med?
  Kan det bidra till att Avskaffa NATO?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: