Man anhållen för grov våldtäkt i Nyköping

BROTTSLIGHET. Under onsdagen anhölls en man misstänkt för överfallsvåldtäkten i Nyköping under helgen. Mannen misstänks även ha rånat kvinnan. Det var under natten till söndagen som en man våldtog en kvinna, som enligt polisen är i medelåldern, i centrala Nyköping. Efter ett omfattande spaningsarbete kunde polisen under onsdagsmorgonen gripa en man misstänkt för brottet.

Emma Olsson är åklagare i fallet. – Det jag kan bekräfta är att det är en man som sitter anhållen skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. Han är drygt 20 år gammal.

Mannen misstänks även ha rånat kvinnan, men åklagare Emma Olsson vill inte gå in på varför och säger även att utredningen är känslig.

 

Under tisdagen menade polisen att det händelsen rörde sig om ett våldtäktsförsök, men under tisdagskvällen förändrades rubriceringen från försök till våldtäkt till grov våldtäkt.

-Pettersson är misstänksam. I den Eskilstunastyrda lokaltidningen fick vi inget signalement och jag tror inte kvinnan var blind, men där står i vilket område mannen försvann och därifrån är det inte långt till ett asylboende.

Så med det lilla jag vet så gissar jag att gärningsmannen är från icke skidåkande nation…

 

8 thoughts on “Man anhållen för grov våldtäkt i Nyköping

  1. Den här personen är nog inte drygt 20, utan officiellt 17 år.

    Det är en väldigt vanligt ålder bland de “berikare” som ägnar sig åt kriminella handlingar.

    Nu ska jag vara ärlig och tillstå att det inte är alldeles självklart att det är en berikare (det finns svenska idioter också), men nog är risken stor.

  2. Den här typen av brott löser sig ganska fort numera eftersom polisen vet var de skall söka efter den skyldige.

  3. Jag tror tyvärr att Pettersson har rätt och det här börjar bli vardagsmat nu.
    Allt är dessutom sanktionerat av vår feministiska regering som tycker att vi får lära oss att tåla lite mångkultur…..:-(

Kommentera