Kvinna utan körkort körde på cyklist – frias på grund av språkförbistring

BROTTSLIGHET. Vittnen har bekräftat att den körkortslösa 34-åringen körde på en cyklist – ändå frias hon i tingsrätten. Uppgifterna kring vad det var som hände gick isär, då den påkörda kvinnan menade att bilisten släppte förbi några personer vid övergångsstället för att sedan gasa på vilket ledde till krocken. Den 34-åriga föraren av bilen menade å sin sida att hon bromsade tvärt och att cyklisten föll utan att bli träffad av fordonet.

Vittnen på platsen har dock gjort gällande att en krock verkligen skedde. Trots det frias nu 34-åringen från åtalet om vårdslöshet i trafik. Tingsrätten i Halmstad skriver i domen att det inte är klarlagt hur snabbt den påkörda kvinnan cyklade och att det därför inte är bevisat att 34-åringen har gjort något medvetet risktagande.

34-åringen åtalades även för att ha smitit från platsen – men även på den punkten frias hon. På grund av språkförbistringar förstod inte 34-åringen att hon skulle lämna namn och nummer utan hon lämnade kvar sin bil efter att ha frågat den påkörda kvinnan om hon ville ha skjuts till sjukhuset. En tillräcklig åtgärd för att hon skulle kunna spåras menar rätten och ogillar åtalet.

Att 34-åringen inte hade något giltigt körkort är dock ett faktum. Hon döms därför till 30 dagsböter á 50 kronor för olovlig körning.

Hallandsposten

-Pettersson noterar, 1500 kronor för att ha kört utan körkort. Själv fastnade jag på bild i en fartkamera. Jag körde 6 km/timme för fort på 60-väg. Det kostade också 1500 kronor.

13 thoughts on “Kvinna utan körkort körde på cyklist – frias på grund av språkförbistring

  1. Att köra utan körkort, respektlöst och antagligen farligt då kunskaper fattas.
    Att köra för fort är farligt och kan drabba oskyldiga. Fartgränser är satta som en maxhastighet, ofta bör man köra saktare.
    Forskning visar att skulle bilister respektera fartgränser så skulle många allvarliga skador förhindras.

  2. Vad har dessa nysvenskar för inställning till djur? Ja, allt levande. Vad är det som får dem att vilja plåga oskyldiga djur, barn och människor som de rår på. Känner de sig starkare då?
    Inte konstigt att det ser ut som de gör i deras hemländer.

  3. Man får en känsla av att det finns en gräddfil för kriminella invandrare.

    Hade en svensk kört på en cyklande invandrare hade det garanterat blivit fällande dom.

  4. Språkförbistring! Det måste bara vara i Absurdistan en som inte kan landets språk klarar sig undan straff. Det är allas skyldighet att känna till lagar och förordningar oavsett om du är fan eller hans mormor.
    Den som inte förstår får ta straffet och ska ta lärdom av det inträffade, samt bättra sig.
    Jag som medborgare i Absurdistan kan inte klara mig undan något hur jag än förklarar ”jag förstod inte” så varför ska en utlänning ha den möjligheten.
    Lika inför lagen, pyttsan, inte i Absurdistan!

  5. Lite mer om hur berikarna beter sig:

    http://www.hallandsposten.se/nyheter/laholm/barnfamilj-pl%C3%A5gade-%C3%A4nglag%C3%A5rdens-djur-1.4215791

    HP väljer naturligtvis censurera och utelämna en bit av texten mot vad den drabbade skriver på Brottsplats Halmstad på FB.

    Jag sa till dem att sluta men de bara skrattade mig rakt upp i ansiktet… Mamman började skrika och vad hon skrek förstod jag inte. Men hon spottade mig rätt i ansiktet.

    Detta stod också först på HP, men sen grep MIG 68:orna i Nordvästkorea in och censurerade och numera står det:

    Mamman skrek något och spottade mig i ansiktet.

    Patetiskt av HP att tro att inte alla vet att så här uppför sig bara ockupanterna! Ni borde ta bort spotta i ansiktet också, eftersom detta inte är någon svensk nationalsport!

    • Lite från KVP om samma sak:

      http://www.expressen.se/kvallsposten/besokare-slog-djur-pa-jessicas-gard/

      ”Polisen har fått in en anmälan som rubriceras som ofredande.

      – Tyvärr har vi inte så mycket att gå på när det gäller signalement och det finns ingen misstänkt, säger Jenny Jerrhage Lundquist, förundersökningsledare vid Laholmspolisen.”

      Konstigt att man inte kan ge något signalement på en person som har stått så nära så att den har kunnat spotta en i ansiktet!

      Mörkar polisen (kod 291), eller har djurägaren kanske vant sig vid tillvaron i Sverigeistan och väljer av rädsla för repressalier att blunda! Vet att det blir bara bekymmer om polisen för fatt i förövarna! En skrämmande utveckling!

  6. Inte behöver blattarna körkort, Nä det vore ju rasistiskt att kräva körkort det är bara o kör.

Kommentera