Stäng

Luftvärnskanoner och mycket mer i jättelikt vapenbeslag

VAPENHANDEL. Spansk polis har i en insats beslagtagit över 10.000 vapen, inklusive luftvärnskanoner. Den enorma vapensamlingen ska enligt polisen ha varit avsedd att säljas till terrororganisationer och till kriminella organisationer. Fem personer har gripits misstänkta för vapenhandeln.

”De beslagtagna vapnen skulle gå åt snabbt på den svarta marknaden och det fanns en betydande risk att de skulle hamna i händerna på organiserade kriminella grupper och terrorister”, skriver polisen i ett uttalande.

Bland vapnen finns omkring 9.000 automatvapen och 1 000 gevär, 400 haubitsar, luftvärnskanoner, granater, pistoler och revolvrar.

Beslagen gjordes på flera platser i Spanien i januari i samarbete med Europol. Men först nu har bilder publicerats som visar omfattningen av vapenhandeln. Polisens lyckade insats påbörjades efter spaning som inleddes efter attentatet mot ett judiskt museum i Belgiens huvudstad Bryssel 2014, då fyra människor mördades.

De misstänkta vapenhandlarna ska enligt polisen lagligt ha köpt kasserade vapen, som varit ur funktion. De ska därefter ha gjort dem funktionsdugliga igen i en verkstad som polisen också hittat.

-Pettersson vet inte vart vapnen skulle, men att de i varje fall delvis var avsedda för terrorism kan man sluta sig till efter att de hittades i en terrorutredning efter attentatet mot det judiska centret.

För övrigt är det nog med vapen för att några hundra vältränade islamister skulle kunna göra statskupp i Sverige.

Läs  mer på BBC…

9 reaktioner på “Luftvärnskanoner och mycket mer i jättelikt vapenbeslag

 1. Även om de skulle kunna ställa till med mycket elände så tror jag inte att de skulle kunna göra någon statskupp här.

 2. Jag hoppas man har koll på Sveriges hot. Gömmor av vapen kan ibland finnas på mest osannolika ställena och ibland på de mest förväntade. Det är ibland svårt hitta beteende mönster bland erfarna kriminella och hittar man mönster på beteenden så avslöjas de inte av säkerhetsfolk förstås. Det här var tydligen hemliga vapen till försäljning åt kriminella eller terrorister. Det kan ju också vara terroristers sätt att få ihop snabba pengar till eventuella operationer? Men att mycket hot pågår i det dolda kan man konstatera. Därför vill man ju att kontroller och uppföljningar på asyl-sökare skall vara rigorösa och frekventa även gränskontrollerna skall göras via centrala register, så man ökar möjligheten att hitta efterlysta brottslingar.

 3. Endast råttorna själva vet hur stora vapenlager som finns i moskéerna i Sverige.
  När de utplacerade ”ensamkommande”, oidentifierade soldaterna får order är det för sent att undersöke vapenförråden. Då kommer många svenska liv att gå till spillo.
  ”När det är för sent, är det redan för sent”.
  Råttorna kryper in i alla hål. De ser så oskyldiga ut.
  Många tycker t.o.m. att de är söta och vill hjälpa dem. (reegeringen t.ex.)
  87% av svenska folket fattar inte ens att råttor är skadedjur!

  Vi MÅSTE fatta att vi är under invasion av en mycket avancerad krigsmakt, islam!
  Vi måste fatta att detta är inte en spännande film på TV!
  Vi måste fatta att detta är verkligt!
  Vi måste fatta att invasionen av Sverige pågår!
  Vi måste fatta att det snart är för sent att byta till en riktig regering!
  Vi måste fatta att SD är nu, vårt enda hopp!

  Polisen går ner.
  Vården går ner.
  Skolan går ner.
  Svenskt territorium minskar. (>50 ”no-go zoner” hittils)
  Svenska försvaret minskar.
  SÄPO verkar inte existera mer.
  Inget undantagstillstånd trots ockuperad svensk mark!
  BB avdelningar läggs ner.
  Två säkerhetsvakter krävs på akutmottagningarna, m.m.

  Vi har lite av vårt fosterland kvar. Det måste vi försvara!

  En muslim som polis är som att sätta räven att vakta hönsgården.

 4. När vapnen är kasserade och satta ur funktion så betyder det ofta att det har varit eller är fel i dessa. Jag skulle nog inte använda något av dessa då ett skjutvapen kan vara direkt farlig att använda i sådana fall. Men om en brottsling vill använda ett defekt vapen så är det hans ansvar.

  1. Vet inte om du är fullt läskunnig. Det står ju att de är reparerade i en verkstad. Ungefär som när du lämnar in bilen till en verkstad (eller lagar den själv). Först har du ett fel, t.ex. trasig bromsskiva. Då tar man bort den trasiga bromsskivan (och den andra på samma hjulaxel), sen monterar man 2 st nya. Är det rätt gjort så är funktionen efter det lika bra och som ny igen. Har svårt att tro att det kan ha varit några större fel på vapnen, kanske någon sliten mekanism = tillverka eller köpa ny reservdel eller i värsta fall en pipsprängning med förhoppningsvis en död arab som fick splitter i hela huvudet eller en hand bortsprängd eller både och = ny pipa. Du vet det finns vapenkunniga som gör det där lika bra som du torkar dig i röven (om du nu är duktig på det?).. Och i båda fallen ovan behöver du inte ens vara expert för att laga vapnen på ett korrekt och säkert sätt. Det är ganska enkla av vita män konstruerade saker vi pratar om här (som iofs för icke-vita varit kanske omöjliga att konstruera).

 5. Finns det överhuvudtaget någon som är förvånad, inte jag iallafall, nu är det bara att vänta på det första försöket till statskupp i Sverige.

 6. Onsdag 15 mars nådens år 2017, nyheterna meddelar att spansk polis har beslagtagit 10 000 vapen. Det framgick inte helt solklart, men mellan raderna kunde man förstå att det var tillägnat fredsälskande individer. Förstår de 87% att med 10 000 beväpnade kaosbabbar i Sverige så kan vi snart ha en situation som i Syrien?! Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

 7. Då är det sant att muslimerna tänker göra Europa till ett nytt Syrien.
  Men de måste ju beväpna sig först.
  Lövén tycks vara missnöjd med brottsläget i Sverige.
  Ändå är det han själv som kokat soppan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: