Novus: 80 procent av svenskar gillar inte Trump


OPINIONSMÄTNING. Donald Trump är inte populär bland svenskar, det visar en opinionsmätning som Novus gjort för SR Ekot. Bara 10 procent uppger att de gillar den amerikanske presidenten, 80 procent av de tillfrågade ogillar honom.

– De här siffrorna är de tydligast mest negativa vi har sett någon gång, säger Sören Holmberg, statsvetare vid Göteborgs universitet till Ekot.

Tidigare mätningar har visat att Italiens premiärminister Silvio Berlusconi och Rysslands president Vladimir Putin har varit opopulära bland svenskar. Men där Trump nu överträffat de båda.

-Pettersson tycker inte 80 procent ogillande är så dåligt för Trump, med tanke på att svenska media rapporterar 100 procent ogillande och osakligt om presidenten…

…i utländska mediakan man bland annat läsa detta om USA.

Nasdaqbörsen slår rekord.
Den illegala invandringen till USA minskat med 40%.
Nästan 298 000 nya arbetstillfällen skapades i februari.
Optimismen kring ekonomin den högsta på nio år i USA.


36 responses to “Novus: 80 procent av svenskar gillar inte Trump

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Detta ämne gav tydligen upphov till en mängd kommentarer, vilket är uppmuntrande. Ju fler som engagerar sig, desto bättre genomslagskraft inom proteströrelsen mot det svenska vanstyret. Personligen ställer jag mig tveksam till om det negativa procenttalet är det korrekta, oaktat det faktum att en mycket stor del av svenska folket alltjämt förhåller sig likgiltiga eller helt enkelt politiskt oinitierade. Den psykopolitiska indoktrineringen är naturligtvis den största boven i dramat, trots att vi måste ställa oss frågan vilka intervjuobjekt som nyttjats i undersökningen. Förmodligen rör det sig inte om något objektivt och randomiserat urval, utan researchteamet kan lika gärna strategiskt ha inriktat sig på minoritetspersoner för att ernå det av etablissemanget önskade slutresultatet.
  Andreas.

  Gilla

 • håkan

  Ja herregud !Sverige ska peka finger och tala om hur dålig Trump är !! SVT och politikerna kanske skulle belysa de problem vi har själva ! Inte ett ord om allt bråk runt ELDFESTEN Tv sände igår kväll ! Mörkas ,Ljuga , om allt som inte stämmer in i deras vänsterextrema åsikter ! Fy fan för den rödgröna röran som kallas regering !! SD-18

  Gilla

 • Johan

  Inte så konstigt. Det är 87:an, numera 80:an.

  Gilla

 • JR

  Dom tillfrågade svenskarna bar förmodligen skära mössor på skallen…
  JR

  Gilla

 • Jhonsson

  Skulle vara intressant att veta vad amerikanarna tycker om Löfven

  Gilla

 • Lena

  Den här 11-åriga flickan har mer kunskap och logik än 80 % av de tillfrågade i novus poll av Sveriges befolkning, frapperande !


  Samma flicka och lika klok, bravo !

  Gilla

  • Suzie

   Wow vilken smart och välinformerad liten amerikansk tjej.Imponerande! Och svenskar som klagar på att amerikaner är så korkade och obildade och gärna framhåller sig själva som så väledukerade och intelligenta i jämförelse med amerikaner,här får vi ju bevis för det är tomt skrävel och okunskap hos svenskarna (tomma tunnor skramlar mest brukar man ju säga) tom amerikanska barn är smartare och klokare än 80 % av svenska folket.Say no more.

   Gilla

   • Lena

    Suzie
    Jag känner några stycken i hennes ålder amerikanska barn och ja de är riktigt smarta och fina.
    I USA har det såväl som i Sverige skett förändringar i USA till det bättre enligt mig och i Sverige tvärtom tyvärr !

    Gilla

 • 325mortsalvreten

  Forst vet dom inget om honom sen ar dom Socialdemokrater sa det ar inte meningen att gilla honom, om dom bara ville lara lite om honom vilken fin man han ar i USA begriper Democraterna annu mindre

  Gilla

 • GrumligaVattenFiskaren

  I Sverige gillar inte 72 % Socialdemokrater…

  Gilla

 • Mohammed

  80 % ogillar.Det är väl dom som gått på medialögnerna och det är väl lika många som tror på allt som sägs i skitmedia.Opartisk in my as det har skrivits mer än 3000 artiklar som har med Trumph att göra ,inte ett enda positivt ord han är bara skit bara skit skit skit skit han är över 70 år har 5 välansade barn och barnbarn företagare och mycket mycket mera .Finns det verkligen ingenting bra som han gjort eller sagt ? Man har vänt på varje sten på denna jord i försöken att hitta någonting ofördelaktigt och det man får framär lite snusksnack med en ölpolare,han skulle ju platsa som påven i rom

  Gilla

  • Mohammed

   Snusk snack 30 år bakåt i tiden och han blir värre behandlad än en massmördare det kallar jag opartiskt

   Gilla

 • Jocke

  Till det som median inte skriver om kan tilläggas att det har läckts ut Donald Trumps skatteuppgifter från 2005 då han tjänade $ 150 milj. och av detta betalade han i skatt runt $ 38 milj. Inte så ila om man tänker de rika svenskar.

  Gilla

 • Peter Kostin

  För det första, vad känar en mätning och svenska folkets syn på USAs president? Är det kanske så att man har för lite att göra på Novus. För det andra, vad angår det svenska folket vad som sker i USA? Vi borde vara räddare för vad som händer i svensk politik. Och för det tredje, vet svenska folket vad Trump står för, eller är det bara kunskaper förmedlade via Aftonbladet, Expressen eller SVT?
  Tänk om våra politiker kunde skapa ett klimat där företagen växer och ger människor arbete. Men här för regering och riksdag en politik som gör att företag flyttar, nu närmast är det Nordea som hotar att lämna Sverige.

  Liked by 1 person

  • Mia

   ”För det andra, vad angår det svenska folket vad som sker i USA?”

   Då kan du lika gärna ställa frågan vad angår det Trump och det amerikanska folket vad som sker i Sverige.

   Trump berättar ju gärna för omvärlden hur det är i vårt land efter att han tittat på Fox News och SD hjälper till och sänder mer information som Trump kan sprida vidare.

   Gilla

   • Urban Johansson

    Det är väl klart det angår Trump och hela världen att ett av världens mest etniskt vita rasrena folk som skapat alla dessa produkter och uppfinningar som kommit hela världen till del nu översvämmas av låg-iq raser som bara parasiterar på oss i syfte att förstöra hela landet och utrota vårt folk på uppdrag av en liten ljugande grupp.

    Gilla

 • Richard

  Bäst att han avgår då. Tycker Svenskarna så, måste det vara så…..

  Liked by 1 person

 • Jhonsson

  Skulle gissa att de flesta av de 80 procenten inte har en aning om vad de skulle svara, om man frågade dem om vad de vet omTrump.

  Liked by 1 person

 • Cinna

  Som sagt, med tanke hur mycket negativt svensk media skrivit om Trump är det inte så konstigt att många TROR sig ogilla Trump.

  Dock har ytterst få svenskar jag frågat kunnat tala om VARFÖR de tycker han är så förfärlig. Endast EN har kunnat ge ett skäl.

  Tänker inte folk själva??!!! Om man tycker något känns rimligt att man borde kunna ge något skäl till VARFÖR man tycker som man gör.

  Liked by 1 person

 • Anton

  Orsaken är, som vanligt, socialism.

  Gilla

 • Ståfräs

  Detta hatar ”Feministregeringen”, FI, kommunisterna, 7-klövern o PK; Nasdaqbörsen slår rekord.
  ”Den illegala invandringen till USA minskat med 40%.
  Nästan 298 000 nya arbetstillfällen skapades i februari.
  Optimismen kring ekonomin den högsta på nio år i USA.”

  Antagligen minskar rån, bilbränder( om det finns), våldtäkter också, ännu värre för PK som vill att USA skall bli lika framgångsrikt som ex. Malmö avseende mångfald och i synnerhet mångkultur

  Gilla

 • Utvandrad

  En överväldigande majoritet av dom svenska gummiryggarna tillika koncensus narkomnarena är som en skock får. Inget att bry sig om. Det roliga är ju att Trump dragit ner brallorna på det imbecilla sverige.

  Gilla

 • Argus

  Jag har slutat med att diskutera Donald Trump med de flesta av mina vänner och bekanta då de är alldeles för oinsatta för att kunna föra en vettig debatt.

  Liked by 1 person

 • Tomas O'Maely

  Resultaten från undersökningar beställda av SR(r) bör man alltid ifrågasätta eftersom de ofta har en avsikt att visa något som som tilltalar den politiska korrektheten.

  Liked by 1 person

 • Blodsven

  Beror ju på vem man frågar. Mätningen är gjord för SR Eko, så då kan vi ju räkna ut med arslet att det blev önskat resultat för vänstern…

  Gilla

 • Ingemar

  Skulle vilja säga att 80% av ”svenskarna” tror sig inte gilla Trump !!! En mycket stor del är ju så känsliga för Censurerade nyheter, ”fake News, vinklingar och ren propaganda !!!!!!

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Löfven har nog 110%.

  Gilla

 • Katarina Elsässer

  Således kan konstateras

  att fortfarande är det 80% av gammelmedias läsare och Regeringens väljare är hjärntvättade.Inte så konstigt det tar år att göra sig fri vilket är min egen erfarenhet.

  Men nu är det det amerikanska folket som han tjänar, och det är bara deras omdöme som betyder något, inte ”Svans karnas”

  Gilla

 • ossie

  Som vanligt rena fejk mätningar. Ställer man frågan rätt får man önskat svar sen friserar man lite till.

  Gilla

 • 66mn

  Jag tillhör en av dom som gillar Trump, för hittills har han inte gjort något som jag är emot, och min uppfattning är att han har väldigt sunda åsikter, och om det vill sig väl så tror jag att han faktiskt kommer göra världen bättre än vad dom som hittills har haft makten.

  Liked by 1 person

 • Tony

  Nu är väl Donald Trump inte President i Sverige, så jag
  förstår inte vad denna undersökning har för betydelse?
  Huvudsaken är att han gör ett bra jobb för USA och dess
  folk, vilket säkert även kommer att spilla över på Sverige.

  Hade samma inskränkta frågor ställts om styret av Sverige
  hade det nog legat närmre 100% som ansåg att Löfven
  och Co gör ett uruselt jobb.

  När sen SVT skickar ner rent hatiska corespondenter
  som med miner inte kan avhålla sig att visa vad dom själva
  tycker, (vilket vi inte har med att göra) så blir
  denna onödiga undersökning därefter!

  Liked by 1 person

  • Ingemar

   ”Förtroendet” för Löven och Eliasson, bland de hjärntvättade, kan som vanligt vara hur groteskt stort som helst !!!!

   Gilla

 • Sara H. från Skåne

  80% gillar inte DEN BILD AV TRUMP som media ger.
  Och den bilden är deras egen negativa projicering.

  Det blir en stor rubrik i media när Scarlett Johanssen säger något taskigt om Trump. Det blir en stor rubrik när någon påstår att Ivanka tillverkar sin klädkollektion i Kina…

  Gilla

 • perarvidsson

  Precis Petterson
  Det är ju inte precis svenskarna som har den mest kunniga och objektiva bilden om Trump, utan troligen det amerikanska folket.
  Skillnaden i bild heter svensk medias rapportering.

  Svensk MSM som varje dag har ett 10-tal hatiska inlägg om Trump kan göra så då de vet att våra möjligheter att få objektiv information är begränsade.

  Media behöver hatobjekt som SD, Putin, Kent Ekeroth, Trump för att ena oss mot en fiende så att vi ska glömma vad de gör med Sverige.

  Liked by 1 person

  • Bosse

   Ja,det är människor som aldrig har läst eller upptäckt att det finns alternativ media som bara har blivit matad med denna doktrin om Trump. Dom förstår inte bättre.Har bara läst AB,Expessen och SVT. Sen är det bekvämt att rätta in sig i ledet. Alla hatar Trump så måste jag göra likadant tycker dom. Sån här undersökning visar inte verkligheten det visar i stället okunskapen hos människor.Skrämmande. 80% av befolkningen som i stort sett sover och inte ser elefanten i rummet. Inte glädjande med tanke på valet 2018.Jag kan fråga folk på gatan där jag bor. Minst nio av tio har aldrig hört talas om Avpixlat eller Nya Tider t.ex. Då får man detta resultat om Trump i Sverige.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: