Upplopp i Eskilstuna – polis utsattes för stenkastning

INVANDRARVÅLD. Polisen utsattes för stenkastning av ett gäng ungdomar i stadsdelen Lagersberg i Eskilstuna på tisdagskvällen, rapporterar flera medier. Oroligheterna inleddes vid 17-tiden när polisen fick ett larm om en misshandel vid skolan. Uppgifter som visade sig vara falska.

– Ganska snart efter att patruller anländer flyger det en sten genom luften, säger Björn Öberg, presskommunikatör vid polisen.

Polisen skriver på sin hemsida att de tror att falsklarmen var ett sätt för ungdomarna att locka polisen till platsen. Sammanlagt deltog omkring 15–20 ungdomar i upploppet. Tre av dem har frihetsberövats. Vid 20-tiden meddelade polisen att det var lugnt i området.

Tre personer har frihetsberövats. En av dem har anhållits för försökt till grov misshandel. Han är en så kallad livsstilskriminell.

-Pettersson undrar varför livsstilskriminella går lösa i vårt samhälle…

14 thoughts on “Upplopp i Eskilstuna – polis utsattes för stenkastning

 1. Två av de gripna är, enligt Expressen, i 20-årsåldern.

  Helt klart består gänget även av yngre. En av de frihetsberövade är t.ex mindreårig (det hindrade honom inte från att vara narkotikapåverkad), men flera av dem är bevisligen vuxna män (till åldern).

  http://www.expressen.se/nyheter/ungdomsgang-kastade-sten-mot-polispatrull/

  I de första kommentarerna från polisen i Ekuriren så hette det att det var ”ungdomar som betett sig illa”. Är förvånad att ingen kallat det ”stök” ännu.

 2. Hur många är det som ser, och inser att de här ”små incidenterna”
  uppstår över hela Sverige?
  Hur många är det som ser, och inser att ”ensamkommande” IS-soldater
  ligger bakom och har satt detta i system?
  Hur många är det som ser, och inser att detta ingår i taktiken från koranen,
  att söndra och oroa fienden.
  Snart står vi inför nästa steg: Når soldaterna får gå till vapenförråden/moskérna och hämta ut vapen!
  Snart står vi inför att de ockuperar fler bostadsområden (som i Syrien).
  De har redan kontrollen över mer än 50 bostadsområden!
  Snart står vi utan poliser, utan land och utan allt!
  Undantagstillstånd kan inte regeringen stava till!
  Muslimerna har kommit en bra bit på den vägen — och ingen fattar det!

  Tack, ni intelligenta människor (87% av svenska folket) som har skapat detta! Hoppas att ni får ta del av det slutliga helvetet.
  Jag är så gammal så mitt helvete blir kort.

  Fortsätt att tro på och rösta på den pågående undergången för vårt fosterland! Ni kommer att få ”glädje” av vad ni skapat!
  Att springa med förbundna ögon och proppar i öronen rakt in i en vägg eller till ett stup är bara förunnat de människor som har väsentligt lägre IQ än genomsnittet.

  Vi andra (13%), vi får väl stå och se på när helvetet bryter loss.
  = när råttorna tar över helt.

  • En vacker dag kommer det att tippa över. Ungdomarna håller sig inte längre kar i Lagersberg utan börjar angripa delar av centrala Eskilstuna, särskilt sådana som de uppfattar som områden för välbeställda svenskar. Dessa små upploppsungar är början till inbördeskriget.

 3. Våldsbejakande Tokvänstermedia visar sitt fulla passiva stöd till de utländska socioekonomiska offren !!!!!!

 4. Socialister förstår inte att ”andra generationens” invandrare är de som nu är gäng som håller på som de gör. Om 15-17 år kommer det att bli 20-fallt värre. Men en socialist , som tyckte Soarez i Venezuela gjorde stordåd, ex Göran Greider, men när vi nu ser verkligheten svälter 1,5-2 miljoner barn där. Känslosåsen är slut. För mig är det helt otroligt att ”nissarna” i förorten får hålla på som de gör. De är alla en total ekonomisk förlust för samhället redan som spermier. Löfven skärp dig och rätta till.

 5. Enligt nyheterna var den yngsta gripna under 15 år!?!? Vad hände med att gå i skola och läsa läxor på kvällarna? Tippar på att han är släppt inom 90 min.

  • Från Expressen. Gissar att det är samma kille de syftar på.

   ”En av dem, en minderårig, är misstänkt för ringa narkotikabrott”

   Hans höga arbetslöshet drev honom även till drogmissbruk tydligen..

 6. Under stenåldern
  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Stenåldern
  gjorde människan framsteg med att tillverka föremål av sten.

  De hanterade redan då stenar på ett mer förfinat sätt än vad dessa unga män lyckas med.

  De har avsikt att skada. Skada poliser. Som samtidigt hindras från att ingripa i andra brott.

  Undrar om stenkastning är som en examen de klarar av. Sedan blir de försa och andra gradens bilbrännarmarknad och till slut får de vara med i en gruppvåldtäkt och titta på? De stiger i graderna och får senare även bli aktiva i den grupp som våldtar någon?

  En sak är säker. De tränar sig av någon anledning?
  De verkar inte ha som mål att bli piloter eller läkare så mycket kan man ju snart konstatera?

  • Nja, skulle en vänsterjournalist komma och fråga dem om deras ”drömmar”(ett älskat ord inom dessa journalistkretsar) så vill de alla bli läkare eller ingenjörer. Men det är naturligtvis det svenska samhällets fel att de inte har blivit det än?
   Håller ungdomarna på att samla ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa sig en fejkexamen från ett låtsasuniversitet i Abu Dabi?

 7. Nu sker upploppen ett och ett. Vänta till dess att dom sprider sig till olika delar av landet samtidigt, så att polisen inte kan skicka förstärkningar från andra platser och pågår några dagar, tills polisen tröttas ut, då ni!

  Snart i ett bostadsområde nära ditt!

  • Fast va fan. Där måste ju bo tusentals människor runt omkring. Som skulle kunna stena dem tills de inte kan gå om bara viljan fanns. Sedan kan blåljusen komma och plocka upp stenar och kasta eller hellre bura in dem.
   De får blunda lite sådär som regeringen blundar för alla ministrar som säger fel och som de blundar för rikspolischefens tillkortakommanden?

  • Ja, ”kalasbetalaren” du har rätt!
   Sorgligt nog är vi ganska ensamma att skåda in i den framtiden.
   De strategiskt, jämnt fördelade över hela landet, IS soldaterna är en planerad strategi.
   Enda åtgärden att försvara det som finns kvar av vårt fosterland är att utlysa undantagstillstånd, utegångsförbud kvällstid och sedan rensa systematiskt.
   Vi måste begränsa den råttinvasion som pågår!
   – Och återta de 50 redan ockuperade bostadsområdena.

 8. Ännu ett exempel på varför det ser ut som det gör i Sverigeistan! Jag har aldrig förstått varför det finns något som heter försök till! Kastar man sten efter någon skall det väl för f n inte spela någon roll om stenen träffar eller inte!

  Döm dom istället allihop för grov misshandel, ett straff som skall ge lägst ett års fängelse, sen utvisning, då hade det sett annorlunda ut!

Kommentera