Israeliska styrkor avslöjar vapensmuggling på Västbanken

MELLANÖSTERN. Israelsiska säkerhetsstyrkor har avslöjat en vapensmugglings grupp i staden Hebron på Västbanken efter en sex månader lång operation. 

IDF, Shin Bet (Israel Security Agency), polis och tullmyndigheters gemensamma operation inleddes i oktober efter att ha fått underrättelser från skattemyndigheten om att flera paket, som sänds från utlandet och Nablus, innehöll vapen delar.

Enligt IDF, hade gruppen nio medlemmar som köpte vapen och vapendelar på nätet. Komponenterna kom in i Israel via hamnara i Ashdod och Haifa där de sedan skickas vidare till Nablus.

Under tillslaget mot verksamhet hittades mängder med vapen, ammunition och sikten.

 

 

Säkerhetsstyrkor tror att de flesta attackerna som har inträffat genomförts  med lokalt producerade vapen, oftast Carl Gustav.

Israeliska säkerhetsstyrkor och polisen har ökat sina ansträngningar för att avslöja inofficiella verkstäder som producerar illegala vapen, utför ofta nattliga räder på Västbanken, stänger vapenfabriker och konfiskerar vapen, vilket kraftigt minskar antalet illegala vapen som kan hamna i händerna på potentiella angripare.

På grund av detta, har priset på det mest populära vapenvalet, Carl Gustav, har tredubblats under det senaste året, från 1500 NIS 3700 SEK) i januari 2015 för att 4500 (11000 SEK) i december 2016.

Läs mer…

-Pettersson undrar om inte utrikesministern kan inkludera några granatgevär av modell Carl-Gustav i biståndet till sina arabiska vänner…

 

1 thoughts on “Israeliska styrkor avslöjar vapensmuggling på Västbanken

Kommentera