En axelryckning

Klockan är i skrivandets stund 10:20 och det är tisdagsmorgon.

Två personer knivskurna på arbetsförmedlingen i Borlänge och poliser som tvingas avlossa skott för att förhindra ett mordförsök i Hallonbergen.

Två incidenter man för tio år sedan skulle diskutera vid lunchbordet, i fikarummet, i butikskön och bland grannar. Två incidenter man idag bara rycker på axlarna åt och med en suck konstaterar ”Jaha, idag också”…

Tisdag morgon i trygghetens Sverige, eller hur vad det han sa den där Betnér?

10 thoughts on “En axelryckning

  1. Att Svenskar tar med knivar och sticker folk på arbetsförmedlingen är inget nytt, det är bara anmälningsbenägenheten som ökat.
    Bara på gatan där jag bor har det varit skjutningar och i gatorna intill mitt på blanka dan även knivskärningar på kort tid .
    Men jag känner mig trygg efter att ha hört Ylva Johansson sa på tv att brotten minskar och minskar med ett leende på läpparna.

  2. Af satsar mer av sina pengar på säkerhet för sin personal?
    Hur ska det gå när utmaningarna skall avkrävas samma som övriga arbetslösa? Då får de börja med pansarglas?

    Tror att många af-anställda skulle vilja hastigt dra till andra arbetsuppgifter om möjligheten fanns? Det frestar på att vara det humanitära ansikte som ett arsle behöver som motvikt?

    Nu får han sitta i finkan i stället? Det kanske var enligt plan?

  3. Den här då !!!
    Barbra Streisand uppger nu att hon håller på att gå upp i vikt, och hävdar att detta beror på att Donald Trump har blivit president i USA.

    ”Donald Trump får mig att gå upp i vikt. Jag inleder dagen med vätska, men efter morgonnyheterna äter jag pannkakor täckta med lönnsirap!” twittrade den 74-åriga sångerskan på lördagen.

KommenteraAvbryt svar