”Äldres undernäring bör bli valfråga 2018”

INVANDRING. Trots Sveriges välstånd lider fortfarande många äldre av undernäring, skriver GP:s Mathias Bred i en ledare. Nattfastan – perioden mellan sista måltiden på kvällen och frukosten – överstiger ofta den rekommenderade perioden på elva timmar på Sveriges äldreboenden, skriver han. Men samtidigt tillägger han att det är allra värst för de äldre som bor hemma bland annat eftersom att hemtjänsten inte har tid.

Nu uppmanar han politiker att göra problemet till en valfråga. ”Att äldre i dag lider av undernäring mitt ibland allt välstånd de själva skapat är ett brott mot samhällskontraktet.”

-Pettersson tycker det borde vara ett enkelt problem att lösa. Låt de äldre söka asyl som ”ensamkommande flyktingbarn”, då finns det pengar och resurser till mat, dygnet runt passning och utflykter…

Ett parti har tidigare försökt göra de äldres situation till valfråga och då blev det liv…

17 thoughts on “”Äldres undernäring bör bli valfråga 2018”

  1. Så tackar de styrande i Sverige sina ”arbetare” för att de har slitit för ett Sverige, som de byggt upp men som de styrande nu låter falla ner i avgrunden.

    De styrande har sitt på det torra, med privata sjukhem, en fet pension, och ett boende i ett varmt land, medans sömmerskan, Märta ligger i sängen och skriker sig till sömns med hungerkänslorna i hennes utmärglade, utslitna gamla kropp.

    Fy fan !!!

  2. Om de äldre som bor på äldreboende och serveras frukost, lunch, middag och mellanmål svälter så måste de alltid ha gjort det. Varken mängden eller näringsinnehållet har minskat och ska man se svältande människor ska man nog bege sig till Afrika där det finns många utmärglade barn som verkligen svälter.
    Om tiden mellan sista måltiden och frukost är för lång så är det väl bara att ställa fram frukt och liknande som de äldre kan ta själv.
    De flesta i det här landet, oavsett ålder, svälter nog om man ska vara så där noga.

    • Mia, du har inge aning om vad du uttalar dig om, vilket antalet negativa kommentarer tydligt visar.

      ”Maten” som serveras är på de flesta äldreboenden innehåller, varken nedbrytningsbara proteiner, kolhydrater, vitaminer eller mineraler. Situationen förvärras ytterligare av kraftig doseringar av kemikalier, eller det som vi brukar kalla ”mediciner”. Där har du anledningen varför vistelserna på äldreboendena oftast blir kortvarig, dvs INGEN MAT och FÖRGIFTNING!

      • Sant!!! Jag vet också hur vidrigt allting är där, för dom äldre! Och hur dom används som mjölkkor en kort tid. Max 5 år, för att sedan MÖRDAS, genom att anti-vården intensifieras. Allt detta, för att lämna plats i samhället för flyktingarna och vänsterns sjuka tankar, när de gamlas tankar försvinner. Sen passar man på att tjäna en hacka på, och suga ut dom äldre på allt, genom att sockra deras levnadsomkostnader och hyrorna på boendena. Och sen får de bara slamsor till käk, som grisar. TVI!! FÖLJ MIN UPPMANING OM SKATTEN! NU FÅR DET VARA NOG!!!

      • Det måste vara svårt att lyckas få ihop måltider utan att använda sig av kolhydrater. (nedbrytningsbara?) proteiner och dessutom fria från vitaminer och mineraler. Det skulle vara intressant att veta vad sådan föda egentligen består av. Fett nämnde du inte, så det får de åtminstone?

        Människan samlar på sig en del krämpor genom åren och de brukar vara som flest vid hög ålder.
        Därför har man mediciner, något som gjort att medellivslängden blivit så pass hög. Om vi skulle ta bort dessa vad du kallar gifter skulle många diabetiker, hjärtsjuka och de med en rad andra sjukdomar snart dö.

        Tur att du har en aning om vad du uttalar dig om till skillnad mot mig.

      • Det du kallar mediciner Mia, är droger man ger de äldre för att hålla dem i schack. Så man slipper förbättra deras tillstånd. Och så man blir av med dem för dan. Sen får de sitta som kollin, med tom blick utan liv. INGEN BLIR BÄTTRE AV DEN S K VÅRDEN!!! Bara så dåliga de någonsin kan bli. DU VET INGENTING OM VERKLIGHETEN!!!

  3. Skatt är idag stöld. Det handlar idag om att ta från de inhemska och ge till de utländska. De pengar som tas ut i skatt, ska komma de som betalt in dessa till del under lång till, inte nyinkomna, eller fåårsgräddfilfolk. De som bott längst i vårt land, och betalt mest in, ska också potentiellt ha MEST rätt att få ut dessa pengar igen. Vid behov. Annars är det bedrägeri, som idag! Därför är:

    SKATTEREVOLT!!! enda lösningen. Sluta betala skatt om ni kan. Förhala behandlingen. Yrka på massa avdrag i deklarationen så att skattemyndigheten blir överlastad med jobb. Och slutligen, överklaga ALLTID kvarskattebeslut flera gånger. Helt enkelt: SKAPA MASSA BESVÄR, för makthavarna, tills förändring till fördel för äktsvenskarna nås. Skapa också en facebookgrupp #SKATTEREVOLT.

    Det var var mina förslag. För något måste göras! LYCKA TILL!!!

  4. Äldres undernäring hänger samman med den katastrof invandring som varit ,istället för mat till de som en gång byggde samhället så ger man bort pengarna till unga arbetsföra män från tredjevärlden som påstår sig vara barn runt 12-15 år (Jävligt skäggiga allihop)men det finns inga indicier för att dom skulle ljuga säger PK,valfråga ? nej hela invandringen skall bli valfråga

  5. Det är några partier som jag observerat tar de äldres parti. Enligt PK-maffian är alla dessa partier ”onda”. PK-maffian har vänt upp och ned på allting !!!! För att vara ”god” ska du vara PK och för en fri migration !!!! Våra åldringar, Svenska skolelever, unga flickor och kvinnors säkerhet mm mm kan du högaktningsfullt strunta i, du är ändå ”sååå GOOOD” bara du villkorslöst ÄLSKAR ALLA INVANDRARE !!!!!!

  6. I tyskland har de många äldre som bor hemma. Läkaren åker hem och kollar dem, har en liten hutt och samtalar förutom läkarkontrollen. Sedan har de ”vuxendagis”. De hämtas upp på morgonen, är på dagiset med lite fysträning, minnesträning. En leg sköterska jobbar där. De får mat som lagas på plats, de vägs. Den maten de äter är ”gammeldags”, inte enligt kostcirkeln utan det de ätit hela livet. På ett går många upp i vikt!
    Att få dessa plastbyttor hem som ska micras och sedan ätas ensam och som är av obekant innehåll för den gamle. På vuxendagiset i Ty äter de tillsammans i ett vanligt hus med långbord. En del disk varför-mycket pengar-en del säger att det har de betalt genom sitt slit. De byggde upp landet efter WW2 osv. Koktkött och potatis med brunsås, sönderkokta grönsaker-så åt de efter kriget. En pudding till dessert, de brukar få med yoghurt för att göra det nyttigare. Kaffe med hembakt kaka, många bakar och lämnar dit-till sina föräldrar.
    Så var det väl på pensionärshemmen förr i Sverige

  7. Svensk Media är sjuk, och en av dom absolut sjukaste
    journalisterna bland många heter Lars Lindström och
    representerar Expressen.

  8. Hej!

    Har äldre släktingar, speciellt kvinnor, som är pensionerade.
    Dom har arbetat hela sitt liv.
    Arbetat plikttroget och byggt upp vårt Sverige.

    Dom har pensioner som ligger under EU´s fattigdomsgräns.
    Jag har personligen sett hur lite dom får ut i sin pension.

    Dom röstade (S) för att dom garanterade pensionerna.
    Mina släktingar är anledningen till att (S) har haft sina framgångar.

    Mina släktingar är svikna och grundlurade av (S).

    Vi ska personligen gör allt för att hjälpa våra släktingar, till skillnad från (S).

    ”Pettersson” har rätt, äldres situation blir den stora valfrågan 2018.
    Med all rätt!

    ”ÖPPNA ERA HJÄRTAN” – tänk på våra äldre, dom byggde Sverige!

KommenteraAvbryt svar