Polis: ”Det här problemet är på riktigt”

INVANDRARBROTT: På torsdagen uttalade sig riksdagsledamoten Marta Obminska (M) att marockanska ensamkommande ungdomarna är ett stort problem i Uppsala. Nu bekräftar Daniel Larsson, kommissarie på Uppsalapolisen, den bilden. ”Det här är på riktigt”, säger Daniel Larsson.

Riksdagsledamoten Marta Obminska (M) menar att ensamkommande marockaner som begår brott har skapat en allvarlig situation i Uppsala. Nu bekräftar Daniel Larsson, kommisarie vid polisen i Uppsala, att den bilden stämmer.

– Tidigare har det väl inte riktigt varit acceptabelt att prata om, men det här är på riktigt – och det är ett märkbart problem, säger Daniel Larsson som även ser ett problem med inresande marockaner. – Det är nära mellan Uppsala och Stockholm, och vi vet att det finns de som tar tåget till Uppsala för att begå brott. Det kan vara allt från personrån och stölder i butiker till inbrott i villor och bostadsrätter.

Varför just marockaner? – Det finns en hel del afghanska ensamkommande som också är ett problem, framför allt när det kommer till heroin, där man begår brott för att kunna finansiera just drogerna. Men när det gäller marockaner så har de inte någon uttalad flyktingstatus. De är så kallade gatubarn, eller barn och barn.. Det är ungdomar mellan 16 och 20 år, men oftast är de äldre än så. Men det är svårt att bevisa.

Läs mer…

-Pettersson gratulerar till  uppvaknandet och när det gäller ”barnens” ålder, följ lagen, där det står att det är upp till den asylsökande att bevisa sin ålder. Det behövs inga ålderstester…det syns skillnad på ”barn” och barn…och när det gäller gatubarnen som rånar för att få pengar till knark, grip, lås in, skicka hem, oavsett ålder…

  1. I Migrationsöverdomstolens dom UM 2437/13, som kom den 11 februari 2014 sägs följande i klartext: Den asylsökande har emellertid bevisbördan för sin ålder och om han inte kan göra sannolikt att han är underårig ska han betraktas som vuxen.
  2. Barn, alltså riktiga barn, reser inte över halva jorden, ensamma utan pengar.
  3. Varför lägga sjukvårdens resurser på att ålderstesta 25-åringar, något års felmarginal spelar ingen roll då.

22 thoughts on “Polis: ”Det här problemet är på riktigt”

  1. I Marocko och andra länder sitter myndigheterna med breda leenden och är jättenöjda med att Sverige tar hand om deras problem utan att de behöver betala en krona.

    • Det finns bilder på Stefan Löven och barnen, vore kul om den där han påstår att ”barnen” är blivande läkare och VD:ar publicerades så man får skratta litet….! Varför inte skoja till den bilden, – en rejäl foliehatt på ”svetsarens” huvud!

    • Märkligt att antisemit kramarna på vänsterkanten inte inser att de borde motverka ett upprepande av historien. Obehagligt. Och med vilken rätt försöker de själva att brunsmeta sina meningsmotståndare…

  2. Det är väl ändå inte vi som har producerat den där ohyran!
    Det är inte vårt fel att de ger sig av från sina hemländer!
    Vi har ingen skuld i deras nederlag!
    Vi är inte skyldiga att ta hand om u- länders egna problem!

    Men hur kan en regering tillåta 100 – tusentals, oidentifierade och uppenbart ljugande slödder kommer in i vårt land?
    Har regeringen en avsikt?
    Är regeringen under tryck från främmande makt?
    Är avsikten att splittra Sveriges befolkning?
    Är avsikten att radera ut Sverige?
    Hur länge ska vi tillåta detta?
    Hur länge ska idioterna i regeringen få förstöra Sverige?

    Vi kan – om vi vill organisera oss (lagligt)!
    ”Grannsamverkan mot brott”!
    Små, diskreta grupper, oregelbundna möten, olika lokaler, ingen dokumentation!
    Vi kan se till att enstaka individer, en efter en, ”längtar hem”!
    Vi kan och vi måste! (hjälpa polisen)
    ”Yes we can” sade Obama!
    Gör Sverige svenskt igen!
    Håll Sverige rent!
    Det gäller ditt liv!
    Det gäller dina anhöriga!
    Det gäller din framtid!
    Det gäller ditt fosterland!

    Var finns SÄPO. Är vårt skydd nerlagt?
    Måste vi bygga ett eget skydd?

  3. Tänk att det inte finns någon enda frivillig entreprenör, företagsledare, inte ens nåt land som ropar: skicka dem till oss, vi vill gärna ha dem här. Inte ens deras hemländer. Men här ska de springa lösa och förstöra för hyggligt folk?

    Varje land har sin beskärda del av problem. Ålder och orsak varierar och för individer kan det finnas perioder i livet som är svårare än andra. Då kan vi hjälpa varandra. Men att vi ska behöva ha andra länders värsta skit här när det är deras hemländers ansvar det borde en funktionell regering ha hanterat för länge sedan. Lyckligtvis börjar både lokala politiker och polis och till viss del msm få mål i mun så då är det väl inte så långt borta med åtgärder. Givet att regeringen inte medvetet vill försvåra polisernas och medborgarnas liv? Givet att valet är nära så borde något hända. Det borde ju inte vara närheten till val som avgör utan andra kriterier mer kopplade till det problem de utgör för vårt samhälle.

    MP kommer efter detta val aldrig mer att sitta i en regering, ev aldrig mer sitta i en riksdag och deras tid börjar rinna ut? Försöker de få till några åtgärder/reformet som blir helt omöjliga för dem att få igenom i en framtid? Kvotera in nyanlända i skolor? Tvångsintegrera? Tvångsvälkomna? Gymnasium för ensamkommande som behöver 20 år för att ta sig igenom en 3-årig utbildning så att de nu 45-åriga ungdomarna hinner bli pensionärer? Deras blomsterbuketter innehåller pikanta fröer som inte ens Linné skulle kunnat artbestämma?

    Det sägs finnas ca 90 st utmaningar kring resecentrum i Uppsala och vid förhör krävs 5 resurs personer som polis, tolk, socialtjänst, god man.

    Utmaning har bl a synonymer brandfackla.

  4. Sverige och Tyskland ska bygga ett ungdomshem i Marocko skrevs det om för ett tag sedan, alltid något.
    Vad det gäller dessa ungdomars ålder så spelar den ingen större roll, eftersom de som kommer från Marocko inte brukar ha rätt till asyl ändå.

    • Det snuskigt rika kungahuset i Marocko kan bygga ungdomshem åt sina egna problemungdomar, Sverige behöver bygga åt sina egna ungdomar och äldre !
      Marocko är ju såklart glada över att blivit av med en del av de kriminella till ”galningarna ” där uppe i norr !

  5. I sedvanlig ordning leder Sverige ligan då det gäller att visa framfötterna avseende samtliga vanhedrande egenskaper. Ingen annanstans finns det väl ett rike där bristen på normal självbevarelsedrift, nationell stolthet samt vuxen värdighet är så uppenbar som i detta in absurdum skampräglade, socialt dysfunktionella och av samvetslösa politiker påtvingade multikulturella lekland. Skulle någon i framtiden våga sig på att fysikalisera själva dumheten och den sociala naivismen, torde Sverige utgöra den perfekta modellen. En visuell konkretion av postindustriell misär och normlöshet.
    Andreas.

  6. Vad är problemet med att samla in och låsa in dem?
    De marockanska s.k gatubarnen är ju här illegalt.
    Dessutom är de grova brottslingar, som är farliga för allmänheten.
    Marocko är ju inte med i EU och ”gatubarnen” borde ju inte ens få vara här utan någon form av visum.

  7. Undrar om vi inte kommit till det skedet i landet nu där var och en får ta hand om sina problem, att hoppas på uppvaknande politiker är nog lika stor chans som att få se rosa elefanter flygandes på rygg, eller för den delen att få se svenska skidlandslaget ta en guldmedalj i skid vm.

  8. Mona Sahlin motiv?
    Mona Sahlin slipper rättegång efter köpslående med åklagaren. Det blir bara sk strafföreläggande både för tanten och hennes yngre latino-livvakt.
    Vare sig åklagaren eller media ifrågasätter Mona Sahlins bevekelsegrunder bakom brottet. Hon både skrev falska intyg och ’lånade’ stora summor av pengar till vakten. Varför gjorde hon det?!
    Mona Sahlin har genom åren gjort sig ökänd som fanatisk förespråkare av massinvandring. Hon har vid flera tillfällen sagt att invandringen är berikande. Kan Mona Sahlins episod med livvakten handla om någon form av ’berikning’?

    http://stoppapressarna.se/svenskt/sahlin-livvakten-i-hett-romansrykte

    http://iotakt.se/bodyguard/

    PS Vi har en feministisk lag i Sverige som förbjuder köp av njutningsskänkande tjänster. Lagen verkar inte gälla feministerna!

  9. Ge Petterssons en egen spalt i dagspressen !!!!
    Vi behöver objektivitet, inte fake media.
    Människor vill veta sanningen. Så klart.
    Men att en blogg ska vara mer sanningsenlig
    Än dagspressen,
    Talar sitt ett eget språk.
    Sorglig utveckling i media….

KommenteraAvbryt svar