Stäng

Invandrare ”krigar” mot svenskar med rån

INVANDRARVÅLD. I Skånska Dagbladet kunde man den 18 mars 2006 läsa om sociologen Petra Åkesson som i en C-uppsats vid Lunds universitet intervjuat unga invandrare i Malmö som rånat svenskar.

– Åkesson menar att hon som utlandsadopterad, från Sri Lanka, med ett icke-svenskt utseende lättare kunnat få ärliga svar från de kriminella invandrarna eftersom de i viss mån har räknat henne till sin grupp.

– Slutsatsen i Åkessons studie är att den huvudsakliga drivkraften bakom rånen inte är materiell vinning utan att de snarare är en del i ett pågående ”krig mot svenskarna” och det svenska samhället.

Från 2006: Vågen av personrån som drabbat Malmö det senaste året är till en del ”ett krig mot svenskarna”. Det säger elva unga rånare med invandrarbakgrund som motiv till att de bara ger sig på svenska ungdomar.

De unga rånarna har intervjuats av Petra Åkesson till hennes C-uppsats i sociologi. – Jag hade läst Brås rapport om unga rånare i Stockholm och Malmö och ville veta varför de rånar andra unga. Det är ju oftast inte mycket pengar det handlar om, säger hon.

Petra Åkesson fick hjälp av kuratorer vid tre skolor och en organisation som arbetar med unga brottslingar för att få kontakt med de unga rånarna. Hon intervjuade dem både enskilt och i grupp.

 • Det var tur att jag använde bandspelare för de svar jag fick var så anmärkningsvärda att jag fick lyssna flera gånger för att riktigt inse vad de sagt. ”När vi är ute på stan och rånar så krigar vi, vi krigar mot svenskarna”, var ett återkommande argument.
 • Pojkarna från en av skolorna berättade leende att ”det kommer en härlig känsla genom kroppen när vi rånar, man känner sig nöjd och glad, det känns som man har lyckats”.
 • De intervjuade pojkarna är mellan 15 och 17 år och en av dem förklarar för Petra Åkesson vad makt innebär för honom. ”För mig är det att svenskarna ska lägga sig ner på marken och pussa mina fötter.”
 • – De unga rånarna känner en kick av att utföra avvikande och riskfyllda handlingar och de pratar mycket om hur lätt det är att råna svenskarna. Och kicken blir ännu större när de är medvetna om att rånen är så enkla att utföra. ”Det är så lätt att råna svenskar, det är så lätt ”, sade en av pojkarna.
 • De unga rånarna planerar inte sin brottslighet. ”Nej, när vi ser några svenskar som verkar rika eller har bra mobiler så rånar vi dom.”
 • Under intervjuerna talar ungdomarna om svenskarna som mesiga, rädda och dumma. ”Svenskarna gör ingenting, det bara ger oss sakerna, de är så mesiga.”

– Ungdomarna varken planerar eller organiserar de brottsliga handlingarna och har därför inte något affärsmässigt förhållningssätt, säger Petra Åkesson. Det som i stället är utmärkande för deras handlingar är att de ser sina rån som en livsstil.

Varför detta hat mot svenskar? – ”Dom hatar ju oss”, svarar pojkarna med en sorts självklarhet, säger Petra Åkesson. En av dem gav ett litet, litet exempel. ”När en svensk handlar i Pressbyrån får han pengar tillbaka i handen, damen bakom disken ser honom i ögonen och ler. När vi handlar lägger hon pengarna långt ifrån sig på disken och tittar åt sidan.”

Var det svårt att få de unga rånarna att prata om sin brottslighet?

– Nej, inte när vi väl träffades. Det var snarare så att de skröt om vem som rånat mest. Sedan har jag nog haft en stor fördel av mitt utseende. Jag är adopterad från Sri Lanka så de betraktade mig nog inte som en av ”dom”, svenskarna.

Malin Åkerström är professor i sociologi med inriktning på kriminalvetenskap och hon har varit handledare för Petra Åkesson.

– Petras uppsats är unik. Så vitt jag vet har ingen i Sverige tidigare tagit reda på varför ungdomar rånar andra unga, säger Åkerström.

Varför finns det så mycket hat mot svenskar bland dessa ungdomar? – Hat är ett för starkt ord. Men när det gått så långt att unga människor känner sig så frustrerade att de väljer att slå tillbaka mot samhället genom kriminalitet, då finns det också stor risk att de kan utnyttjas av både politiska och religiösa fundamentalistiska krafter till ännu värre handlingar.

Malin Åkerström ser bara en lösning.

– Arbete till alla. Bidrag och alla dessa kurser ökar bara förbittringen. För mycket välvilja blir till sist ett förtryck.

– Om det krävs en avreglering av arbetsmarknaden för att skapa fler jobb, så måste vi göra det.

Vi krigar mot svenskarna Petra Åkessons uppsats

Brå 1996-2 invandrare-och-invandrares barns brottslighet Om sådant som regeringen av någon anledning inte vill utreda idag.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention? Där det bland annat står att flyktingar ska följa värdlandets lagar och förordningar OCH assimilera sig.

The Brussels Journal

-Pettersson säger att åren går och politikerna har bara samma lösningar som de haft i 30-40  år och som de vet att de inte fungerar och under tiden fortsätter invandrarna att kriga mot svenskarna…

11 reaktioner på “Invandrare ”krigar” mot svenskar med rån

 1. Så jädra sant, bra skrivet. Problemet är att vi svenskar är så lättlurade och lättmanipulerade och det vet detta skit till invandrare som kommit hit.

 2. Dom bevisa bara det så många påtalat hela tiden, och det är att dom tillhör en mycket lägre stående ras vilket betyder att dom missade det sista steget framåt i evolutionen. Och människor som typ dessa går helt enkelt inte att integrera med en ras som är steget före.

 3. Ett bra bevis på att de invandrarna inte passar i ett demokratiskt samhälle. Jag undrar om de i huvudsak kommer från mena-länderna? Varför de bär med sig den tjocka offerkoftan, där de intalar sig att de har all rätt att råna och hota de som är mer omtyckta låter som de vanliga argumenten för terrorister och hatbrott. De är redan kriminellt präglade i sina inställningar, kanske hemifrån?

 4. Sveriges befolkning var en homogen folkgrupp fram till c:a 1960 då Olof Palme startade upp massinvandringen från fattiga befolkningar som antogs rösta på S för bidragens skull!
  Det är fel att inte Sveriges etniska befolkning ses som en folkgrupp precis som araber/negrer/muslimer! Ur lagens mening är inte svenskar en folkgrupp se detta slödder som rånar kan inte dömas för ”hets mot folkgrupp” något Socialdemokraterna står bakom!
  Den ansvarslösa massinvandringen fortsätter och 2015-2016 kom det nära 200.000 araber/muslimer som förväntar sig få gratis bostäder och bidrag av Sveriges skattebetalare!
  Våra politiker har inte lärt någonting!!!

  1. Svenska föräldrar borde lära sina mesiga barn att försvara sig men kan vara svårt när 15-20 invandrarungdomar angriper, – de har lärt av muslimerna att attackera i grupp var och en är de lättare att ta! 15-20 kan göra vad de vill och de tom mördar utan betänkligheter och att sedan bevisa vad var och en gjort går inte och det vet de!! Därför kan de kasta sten i grupp exempelvis utan att polisen griper dem – ”de går inte att bevisa vem som kastade”, säger polisen och det är helt korrekt och följaktligen måste man hålla samtliga ansvariga som vistades på platsen! LAGEN MÅSTE ÄNDRAS! Att ungdomarna som rånas lämnar över sina saker är inte konstigt då de attackeras av en grupp, kanske i vissa fall är de mesiga, saker går dock att ersätta, slag mot huvudet som ger svåra men och invaliditet kan aldrig ersättas och ibland klokt att lämna över en mobil än att bli svårt misshandlad av Stefan Lövens och SVT + hatmedias skyddslingar.
   FÖRÄLDRARNA BORDE SKICKA SINA FLICKOR OCH POJKAR PÅ NÅGON FORM AV FYSISK TRÄNING, KARATE ELLER LIKANADE, DÅ KAN DE ÅTMINSTONE FÖRSVARA SIG TILL LIV OCH LEM!

   1. Tillägg: Stefan Löven och Dan Eliasson stödjer invandrarna/flyktingarna när de begår grova brott och ett starkt exempel är Eritreanen som mördade Carola Herlin och sonen Emil Herlin genom att skära huvudet av dem på IKEA i Västerås….! STEFAN LÖVEN VAR I VÄSTERÅS SAMMA DAG MEN SA INTE ETT ORD OM HÄNDELSEN….!!! Det grövsta brott en människa kan göra mot en annan och det av en flyktingjävel som inte borde fått sätta sin fot i Sverige….Hoppas denna jävel med flera får sitt straff en dag, exempelvis brännas levande, långsamt i en bur på torget någonstans….

 5. Man skulle kunna jämföra detta förakt mot det skyddslösa och lättintagna Sverige, med den hatimpregnerade tillfredsställelse en notorisk kvinnomisshandlare erfar då han ständigt möts av en undfallande, förlåtande och eftergivlig hustru, vilken under vanföreställningen att ödmjukhet må gjuta olja på de våldsamma vågorna, finner sig i allt. Den uppenbara bristen på en normal nationell stolthet och självbevarelsedrift, i kombination med ett demonterat ordnings- och rättsväsende, utgör direkta incitament till en ökad misstro och vanvördnad inför hela det svenska samhället. Den som ger sig utan rättmätig strid och inte vinnlägger sig om att bevaka sina intressen, blir i slutänden endast offer för en alltmer aggressiv vrede och anses av angriparen ha gjort sig förtjänt av mesta möjliga våld och avsky. En inte alltför komplicerad psykologi.

  Sverige har lagt sig på rygg för att låta sig skändas av all världens vandaler och våldsverkare – tacka fan för att dessa knogstödjande illgärningsmakare, från vilka vi icke skall förvänta oss någon logisk tacksamhet, gör allt för att ge samhället dödsstöten!
  Andreas 🙁

Kommentera

%d bloggare gillar detta: