Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?


MEDIA. Nedanstående är en insändare jag skickade till länstidningen Södermanlands Nyheter den 16 mars, de har ännu efter en vecka inte haft plats för den. Nåväl det kan väl finnas olika skäl till det men varför har SN och andra hatmedia inte tagit upp problemet med att Sverige inte följer FN:s konventioner när de samtidigt bedyrar att de inte döljer något för oss? 

Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?
 
I debatten kring migration och asylsökande hänvisar debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är dock märkligt att två artiklar ständigt faller bort.
Andra kapitlets första artikel är en sådan. ”Det åligger flyktingen eller den asylsökande att särskilt följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen” Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar, efter andra världskrigets flyktingströmmar.
Artikel 34 glöms också bort. Assimilation och naturalisering. ”Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering,  för att immigrantgruppen skall så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.”
Varför går Sverige emot FN:s flyktingkonvention, då vi verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.
Assimilation verkar vara ett förbjudet ord i den svenska debatten då Sverigedemokraterna använder sig av det begreppet. Det anses vara rasistiskt.
Slutsatsen, kan inte bli annan än att FN:s Flyktingkonvention är ett dokument, som med sina tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad och assimilation är rasistiskt, och då ställer man sig frågan om varför Sverige undertecknat en rasistiskt konvention.
Pettersson, skickade ovanstående insändare till Södermanlands Nyheter den 16/3 2016

14 responses to “Varför följer inte Sverige FN:s flyktingkonvention?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: