Stäng

Charterresor till Somalia och Irak med ”flyktingar” som åker hem på semester

Som fd gränspolis från Malmö har även jag reagerat om dessa semesterresor, som görs dagligen av asylsökande med nya utfärdade tillstånd för vistelse i Sverige. Redan under min tid vid gränskontrollen på Sturup Airport på 80-90-talet förekom sådana resor. Vi som tjänstgjorde började studera dessa resenärer.

Vid återkomsten till Malmö-Sturup upptäckte vi in- och utresestämplar från det land vederbörande hade flytt ifrån.
Vi sammanställde en förfrågan till dåvarande Invandrarverket att dessa utfärdade tillstånd borde återkallas, eftersom de lämnat oriktiga uppgifter vid sin asylansökan.
Inget hände och detta fortsatte hela tiden utan vidare åtgärd från SIV Statens Invandrarverk, som inte heller kunde åtgärda något av detta sätt att utnyttja sina tillstånd genom att  återkalla dessa tillstånd. Dessa resor har ökat lavin artat. Enligt säkra uppgifter från både Arlanda och Malmö-Sturup är det idag charterresor dagligen från Arlanda-Somalia och från Malmö-Sturup-Bagdad, Irak.
Samma procedur med kontroll av dessa asylsökande görs idag utan någon åtgärd. Det är otroligt svagt att regeringen inte åtgärdar detta och låter återkalla dessa utfärdade  tillstånd som där asylsökande helt klart lämnat oriktiga uppgifter vid sin asylansökningar.
För mig som fd gränspolis och mina tidigare kollegor tycker detta är totalt fel. Jag vet att personal från Migrationsverket har samma inställning.
Det är ju rena parodin. Hit till Sverige kommer flyktingar och söker vårt lands skydd och som lyckats fly hit. När deras tillstånd har införts i deras pass är det ”grönt ljus” att åka på semester till det land de flytt ifrån.
Normalt sätt skulle gränspolis-Migrationsverket, som beslutande myndighet  helt klart borde få återkalla dessa tillstånd som är grundade på oriktiga uppgifter vid ansöknings-förfarandet. De skulle även utvisas från Sverige pga dessa felaktiga lämnade uppgifter.
Personligen känner jag en person (vill skydda hans namn) som ”forskar” sedan ett par år tillbaka hur felaktigt dessa charterresor till framför allt Somalia och Irak går till.
Personligen tycker jag det är rena parodin och skrämmande att detta får fortsätta med dagliga charterresor till länder de flytt ifrån. Tycker det är hög tid för regeringen att göra något åt denna parodi.
För allmänheten måste detta kännas ofattbart, men felet ligger inte hos polis eller Migrationsverket.
Detta som mycket annat i vårt land ”tas med en klackspark”.
Helt klart borde det återkallas dessa  utfärdade tillstånd och utvisa dom till deras hemländer.
Det påstås att resandefrekvensen har ökats för svenskar att besöka dessa länder som ett semesterresmål ??!!
Denna humanitära stormakt visar sin storsinthet !!!!!!
Kritiken gäller både nuvarande och tidigare regeringarna. Ge oss allmänheten en förklaring/motivering hur detta kan få fortsätta.
Ulf Lindhe

29 reaktioner på “Charterresor till Somalia och Irak med ”flyktingar” som åker hem på semester

 1. Nu skrev fd gränspolisen Ulf Lindhe det här inlägget 2011,vet ej om det är aktuellt idag.Om det är så,är det förjävligt

 2. Ulf Lindhe, före detta gränspolis, skall ha heder och erkänsla för denna essentiella och högintressanta redogörelse av sina erfarenheter, vilka ett antal rättmätiga och korrekta påpekanden till trots, icke rönt någon erforderlig respons från myndighetshåll. Något som utgör ytterligare bevis för det genomkorrupta etablissemangets nationsfientliga och globalistorienterade inställning till det systematiserade missbruket av välfärdsstatens övergenerösa bidragsförhållanden.
  Ännu en rakryggad vardagshjälte har trätt fram för att bära vittnesbörd och vi är honom stort tack skyldig!
  Andreas.

 3. Det skulle inte förvåna mig om många får resan betald dessutom..
  Jag vet att forna jugoslaver fick resor ned till sitt hemland betalda av socialen.

  För något år sedan var det ca 1000 ”svenskar” som blivit strandsatta i Somalia då flygbolaget gått i konkurs.

  https://petterssonsblogg.se/2014/08/01/tusen-svenskar-strandsatta-pa-semester-i-somalia/comment-page-1/

  Vi svenskar är för godtrogna, vi ger lillfingret och de tar hela armen. Vi måste bli mycket bättre på att ställa krav och sätta gränser, vi måste få bättre kontroll…..

  Socialdemokraterna är det parti som har den mest skadliga politiken för Sverige, de är dessutom ohederliga med sin svågerpolitik, omfördelningspolitik och maffiaorganisationen LO

  Sverigedemokraterna är det parti som tar ansvar, de är Sveriges enda hopp!

 4. Det måste startas ett folkligt nätverk som skyddar varandra när det nätverket likviderar ALLA dessa avskum som gjort detta möjligt.

 5. Som sagt, om de vill åka på ”semester” till de ”farliga” länder de har ”flytt” ifrån så får den bli livslång !!!! De får således avstå från sitt Svenska medborgarskap/uppehållstillstånd på livstid !!!!!!

 6. Bättre att bara slänga ut alla! Dumt att hindra semesterresor, då slipper vi ockupanterna ett tag i alla fall!

 7. De gör som Reinfeldt – flyger runt och tittar efter skogar att bosätta sig i?
  Kanske det finns fler länder som vill ge dem fritt vivre? NOT – Sverige är unikt.

  Detta måste bara skäras av vid roten? Ett riktigt ogräs.

 8. Ett nervsystem hos människan kännetecknas av att det finns in-och utsignaler. Dvs sensoriska och motoriska nervbanor. Vissa nervbanor leder information till hjärnan som bearbetar info och vid behov signalerar tillbaka ut i preferenser och kroppen agerar.

  Om man tänker sig att vårt samhälle skulle fungera enligt samma princip och regeringen antar hjärnans funktion. Hjärnan skulle kontinuerligt uppdatera sig med att dessa in- och utgående informationskanaler kan upprätthålla ett tillräckligt välfungerande informationsutbyte för att enheten ska överleva i en omvärld eftersom den måste kunna reagera och agera inom den värld den existerar i.

  Genom att ständigt inhämta info från de som är närmast verkligheten och använda sig av dessa ständigt aktuella fakta skulle högsta ledningen ha kunnat åtgärdat detta så snart det började dyka upp.

  Sinnesintrycken finns onekligen. Gränspolis och personal vid migverket har uppmärksammat detta i ett tidigt skede.

  Har informationen ej gått vidare till riksdag/regering? Varför?
  Har informationen gått vidare till riksdag/regering? Varför har ingen agerat/reagerat och åtgärdat detta vansinne?

  Har de agerat genom att ge order om att polis och personal vid migverket inte sja göra något åt detta? Varför i sådana fall?

  Är det signaler in till , signaler inom eller signaler ut från riksdag/regering som är undermåliga och som orsakar att detta vansinne fortgår?

  Detta måste politiker åtgärda oavsett var det brister?

  Under tiden pratar
  Bildt om rök
  Och Ygeman om stök

  De är kanske inte riktigt våra vassaste analytiker?

 9. Normala länder har insett detta samband. Absurdistan har det inte, kommer aldrig att inse detta. Reinfeldt tycker fortfarande att det är ok och skryter duktigt om hur bra han skötte jobbet. För närvarande är han själv ett socialfall som lever på mina pengar.

  1. @Mm, Fredrik toppar sitt liv som blivande pappa med att leva på svenska folket trots han både kan och försörjer sig själv, son egenföretagare.

   Vad månde den nye Sveinfeldtaren tänka om sin far; ”Du ska hedra din fader och din moder så går det dig väl i livet.” när han blir vuxen.

   Dock finns möjligheten att gubben fått hederspris då han konverterat och ändrat namn till Abdul im Reinfeldt och den nye Fredriksson tilldelas sin livspartner enligt den nya svenska lagen. Allahs lika värden tillkommer alla troende!

  2. Jag – mig – min – mitt – mina. Aldrig vi – oss – vår – vårt – våra …. så svenskt !

   1. Men sluta hacka på oss svenskar! Det räcker. Dag efter dag dina påhopp. Vi har förstått att du föraktar oss, intresseklubben HAR antecknat så du är fri nu!

 10. Strax innan Nyårsafton stod jag och eldade upp grenar
  i trädgården, och räknade på en och en halv timme in
  28 stora trafikflygplan som kom antingen från Landvetter
  i Göteborg eller från Norge eller troligen från båda,
  Det märkliga var Flygriktningen, där som annars på
  sin höjd kommer kanske några stycken på dagen kom
  nu 28 st på den korta tid?
  Flygriktningen gick alltså från nordväst till Sydost,
  dom flesta plan kommer annars från sydväst (Kastrup)
  och går i Ostlig och Nordöstlig riktning.

  Undrar ifall Semesterresor hem till det land dom säger
  sig flytt ifrån ingår i bidragsfloran??

   1. Undrar även över om det gäller både sådana som
    fått uppehållstillstånd, och dom som sökt men
    inte fått?

  1. Den som har tid och intresse finns det på nätet, både flight-tracking samt avgångs- & ankomsttider, respektive destination- & avreseort.
   Intressant med ref till Petterssoons inlägg om en pensionerad gränskontrollpolis iakttagelser.

 11. ”Att inte säga det man vet är också falskt intygande”; sade advokat, och fd. regeringsmedlem Bodström i ett TV program här om dagen.

  D.v.s. alla tulltjänstemän och alla andra med kunskap om ”flyktingarnas” semesterresor till landet de ”flytt” från är alltså brottslingar.

  Alla som vet något om detta måste polisanmäla.

  Tänk hur mycket pengar vi kan spara till våra fattigpensionärer, sjukvården och till att öppna stängda BB-avdelningar om vi kan dra in returbiljetten för dessa ”flyktingsemestrar”.
  Vill ni föda ert barn i bilen för att vi ska ha pengar till att försörja tusentals falska ”flyktingar”?
  Vi måste hjälpas åt!
  Anmäl din kollega, det behövs bara några för att starta processen!

 12. I Schweiz åker alla ut och tillstånd dras in om de reser på semester till landet de ”flytt” ifrån. De har ju bevisat att de inte har några asylskäl.

  1. Tack Pica pica för denna info !!

   Nu har regeringen ytterligare ett land (utöver Norge) att åka till på STUDIERESA OCH UTBILDNING !!!!!

  2. Intressant att du drar fram just Schweiz, detta land
   och Sverige hade för några årtionden sedan ungefär
   samma välstånd, där hela landet även landsbygden
   skulle leva. Schweiz har hållit fast vid sin linje, tagit
   emot ett mindre antal flyktingar, förklarat att anpassning
   till deras lagar gäller, först och främst deras eget folk
   här finns inga fattigpensionärer.

   Landet Sverige däremot drabbades av akut
   hjärnblödning när den borgliga regeringen med
   Reinfeldt i spetsen tog över, flyktingspärrarna togs
   bort dörrarna öppnades på vid gavel och det drällde
   in folk säkert många bra, men även ohyra som
   inte borde kommit hit, fattigdomen ökade, fler och
   fler hamnade i läge där man inte får ekonomin att
   gå runt, i samma veva tar man beslut om att alla,
   även dom som inte har uppehållstillstånd ska
   erbjudas gratis tand och sjukvård samt medicin
   generösa fullständigt idiotiska stora bidrag även
   retroaktiva sådana, grova brott som våldtäkter
   rån åldringsrån butiksrån , en snöpt poliskår som
   inte får göra det jobb den är utbildad för.
   Efter 8 år med denna katastrofregering följ den
   av en regering med en ledare som inte är ens
   kompetent att leda en kvartersbutik, som
   fortsatte att avlöva landsbygden, att sätta andra
   länder folk före sitt eget, där idiotin bara utökas
   där dom med lägst inkomster ska betala högre
   skatt. Gator nerlusade med andra länders tiggare?

   Hur fan kunde dessa båda stolpskott bli ledare
   i ett land som i vart fall före sågs som ett
   föregångsland, men som idag betraktas som
   rena skräckexemplet??

   1. NWO och Bilderberggruppen? Sverige lär vara landet som fått äran gå planka först.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: