Egyptens ursprungsbefolkning tvingas fly från sina hem

ISLAM. Hundratals egyptiska kopter har flytt från sina hem i Norra Sinai efter att terrorrörelsen IS inlett en mordvåg på kristna. De senaste veckorna har sju kopter dödats. Det ovanliga är att de dödats i sina egna hem, vilket satt skräck i den koptiska befolkningen och lett till djup oro att den etniska rensningen ska spridas till andra delar av landet.

 

Kristna kopter har alltid varit utsatta på den periodvis laglösa norra Sinaihalvön. Men det som utmärker denna senaste våg av mord är att många av kopterna mördats i sina hem.

– Det räcker inte längre med att hålla sig inne och gömma sig. De söker upp oss och innan vi lämnade El Arish hade alla känslan av att nästa gång kan det vara min tur, säger en kvinna som inte vill uppge sitt namn av rädsla för repressalier.

Många säger att de förstår hur svårt det är för militären att slåss mot maskerade jihadister som gömmer sig bland civila i bostadsområden. De uttrycker också tacksamhet över att myndigheterna har sett till att de får uppehälle och läkarvård här i Ismailia – på vandrarhem och ungdomscenter.

Men det finns också en stark besvikelse över att staten inte kan skydda sina medborgare där de befinner sig. Nu har vi flytt, detta kan utvecklas till ett mönster, att kristna från andra platser också tvingas fly för att de inte får skydd där de bor, säger en man som inte heller vill uppge sitt namn:

De flesta vill åka hem så snart som möjligt, alla utom 10-årige Issaf, som förskräckt säger:

– Aldrig, det är slut. Jag vill inte vara med om den skräcken igen, jag åker bara tillbaka som lik.

Läs mer på SR…

-Pettersson tycker det är otroligt att inte den kristna världen reagerar. Hela Mellanöstern och Nordafrika var en gång kristet. Mellanöstern är kristendomens födelseplats och där håller de kristna på att utrotas medan världen tittar på och säger att det är bara några få terrorister och inte det riktiga islam…

Kristendomens utbredning innan islam började härja
Kristendomens utbredning innan islam började härja

8 thoughts on “Egyptens ursprungsbefolkning tvingas fly från sina hem

  1. Intressant !! I och för sig så ”härjade” också kristendomen till stor del under dessa tidsperioder !! Åtminstone i vissa regioner där stora poulationer av asatroende, i bl a nuvarande Tyskland, tvångskristnades eller mördades på 700- talet !! av Karl den store av Frankerna (Charlemagne), säte Paris. Vilket delvis orsakade Vikingarnas 300-åriga försvarskamp mot kristendomens dåtida ledare och utövare. I slutet på 1000-talet hade i alla fall alla (så vitt jag vet, utom Svenske ”Blot- Sven”, Sven Totilsson, som höll på ASA- tron till sin död 1087) Vikingakungar frivilligt gått över till kristendomen vilket innebar flera fördelar för dem !! Flera Vikingakungar Bla Harald Hårdråde Stred delvis under mellersta tredjedelen av 1000-talet, med stor framgång, som kristen, mot Muslimerna runt medelhavet.
    Men kristendomen (helst Asa-tron) är som bekant att föredra framför Islam som INTE vare sig kan eller vill låta sig moderniseras !!!! Slutmålet verkar nästan undantagslöst vara införande av SHARIALAGAR !!!!!! samt förbud mot alla andra trosinrikningar, rättssystem och levnadssätt !!!!

  2. I slutet på 1930-talet fanns en person som byggde ett system för att rensa bort problem ur samhället. (som han tyckte)
    TYVÄRR vände han sig mot fel grupp.
    Redan då fanns den sekt, som nu är på väg att ta över världen.
    Världen hade varit lyckligare och rikare om han ägnat sitt intresse åt den sekten i stället.

    Nu måste det till starka krafter för att behålla Sverige svenskt!

    Ett sätt är små grupper med tydligt mål; ”Grannsamverkan mot brott”!

  3. Den medmänskliga och goda religionen Islam utmärker sig verkligen. Varför reser inte sig de goda -om de finns- muslimerna som en och säger ifrån på skarpen.
    Demonstrera inte mot västerlandet utan mot era egna rötägg!

Kommentera