Brister på HVB-hemmen i Göteborg

Miljöförvaltningen har granskat 14 av Göteborgs HVB-hem och alla utom 2 har brister. Smuts(!) bristande kunskap och mögel var några av problemen. Ser man på bilderna så är det mest rengöring och det kan väl ”barnen” hjälpa till med själva. Det får de svenska barnen göra i hemmen – hjälpa till och duka av efter sig osv. Nej, istället jämför miljöförvaltningen med sjukhus – Tänka om det sett ut på detta viset på våra sjukhus?? säger Yusra Moshtat. Samtidigt säger han att det måste finnas rutiner för städ och rengöring. Vad är problemet?  Se till att de städar sina boenden annars blir det ingen ”Veckopeng”    GP

 

11 thoughts on “Brister på HVB-hemmen i Göteborg

 1. Här visas ta mig tusan ingen pardon!
  Om de boende inte vid ankomsten instruerats om regler och förhållningsorder samt åtagit sig att till punkt och pricka efterfölja vad som anges för allas trivsel, har de ansvariga för HVB-hemmet brustit i sina förpliktelser. De nyanlända, vilka på eget bevåg och initiativ sökt sig ända fram till denna för dem så avlägsna destination, har samtliga att rätta sig efter gällande förordningar. Fräckheten känner inga gränser bland dessa impulsstyrda samhällsbelastningar och ger inte föreståndaren klara direktiv, kommer vederbörande tvingas assistera t o m vid toalettbesök.

  Kulturberikarna begår veklagan över bristande hygieniska förhållanden, tja, men så tag då och plocka fram skurhinkar, rotborstar och klorin! Hur står det så till med desinsektionsrutinerna? (Avlusning.) Obefintliga? Ja, man kunde just tänka sig det i det nya dysfunktionella Sverige. Tacka fan för att löss och ohyra sprider sig med rekordfart!
  Andreas 🙁

 2. Det grundläggande problemet är att vi har släppt in en massa människor som saknar asylskäl, väldigt många av de ensamkommande ”barnen” har kommit från icke krigförande länder.

  Migrationsverket är medveten om det här men gör inget åt det.

  De ensamkommande ”barnen” beräknas kosta 37 miljarder nu under 2017.

  Polis, skola, vård och omsorg får stryka på foten.

  Sossarna slår sig för bröstet och säger att arbetslösheten är låg. De säger inte sanningen, att väldigt många arbeten är skattefinansierade på grund av den oansvariga invandringen, de höjer skatten och lånar 7,8 miljoner i timmen för att finansiera bedrägeriet.

  Socialdemokraterna är Sveriges största fiende och LO är ren förbannad maffia.

 3. Alla ska ålderstestas !!!! de som bedöms vara 18 år och däröver och inte ska utvisas för bedrägeri, samt har flyktingskäl, ska lära sig städa, diska, laga mat, tvätta och sköta sig själva helt !!!! Även de som är 15 år och däröver ska börja lära sig dessa saker !!!!

  • … och skiter sig in i samhället. Man kan inte prata om den ena utan den andra, det är som orsak och verkan.

 4. Men, det kan väl ändå inte vara sant, att invasionsförläggningarna dessutom håller med städning!
  Om de vill leva i skiten, som de troligen gjort i sitt (u-) land så låt dem leva i skiten!
  De får mat, husrum, utbildning (företräde till ) sjukvård, gratis gym.kort, gratis busskort och troligen gratis iPhone 7 också.
  Vad får våra pensionärer?
  Vad får våra egna ungdomar?
  Vad får alla svenskar, som lever under ”fattiggränsen”?

  Bjud bort all du har till dessa bluff-flyktingar så blir du lycklig — eller?

 5. Alla föräldrar vet att de måste lära sina barn att städa och hålla rent runt sig. De kommer ju att flytta ut och skaffa sig eget så småningom. Naturligtvis måste HVB-personalen lära ut samma sak. Kan de inte sköta en lägenhet så ska de inte har någon heller.

  Vad är dessa flyktingar vana vid egentligen? En stab av tjänstefolk? Såg en person på ett asylboende som klagade på att personalen som städade kom för tidigt på dagen då han ville sova!?

  • De kan städa sina egna rum, men vad det gäller allmänna utrymmen så brukar det väl alltid finnas städpersonal vid alla liknande boenden.

   Om alla ska hålla på och städa där lär väl bristerna bli större än de redan är.

 6. Den lågmälda invasionen fortsätter.

  ”Yusra betyder lätt och Moshtat betyder glad på arabiska.

  Hon kom till Sverige 1993 som flykting från Irak. Hon hade med sig sin son Mimo, som var svårt sjuk med en oklar diagnos som ställts på ett 40-tal barn från Irak, och som tros ha en koppling till Gulfkriget 1991. Sjukvården i landet var dålig efter kriget, de läkare som fanns uppmanade henne att fly.”

  En gång välfärdssnyltare, alltid välfärdssnyltare. Nu när Saddam [tyvärr*] är borta står det väl henne fritt att återvända och använda sina förvärvade kunskaper till att bygga upp Irak igen. Fast, om hon inte har koll på att ”barn” städar och tar rätt på efter sig kan det vara svårt i Irak som har större problem än stökiga unga män.

  *På Saddams tid var det blodig diktatur men det var ordning och reda i landet och saker och ting fungerade. Nu är det fråga om Irak är ett land eller tre länder och de flesta verkar ha fått det bra mycket sämre.

 7. Finns inte en stavelse fel i vad Marie skrivit. Varför finns ingen med praktisk erfarenhet inom Mig.verket eller för den delen Regeringen?

Kommentera