25 thoughts on “Socialdemokrat nedvärderar riktiga arbetare

  1. Många avde ’nyanlända’ araber tar lång tid på sig att lära sig ’rita’ varje bokstav i latinska alfabetet. Mer än det blir en ”utmaning” – dagens favorit ord.

  2. Jag har bråkat med sossarna sen 80-talet. Jag var ju bara en vanlig enkel brevbärare som till dess alltid röstat på S. Men det förakt o översitteri jag bemöttes med var skrämmande. Arbetarparti? Pyttsan heller. Ett över sittar parti är nog mer en korrekt beskrivning.

  3. ministern skulle förmodligen aldrig klara en utbildning till undersköterska eller bilmekaniker och att bli politiker i ett S parti som saknar all verklighetsförankring kan inte vara så svårt. Därtill är jag övertygad om att hon är inkvoterad som minister mht sin kommunistiska bakgrund.

    • För att inte snacka om LO. De som har tyngsta jobben har längsta arbetsveckan, den officiella 40-timmarsveckan.
      När jag började jobba 1968 på tjänstemannasidan hade jag 37 tim 45 min arbetsvecka. Men det är klart det var ju arbetssamt att nöta på sittfläsket så länge varje vecka.

      • Det som hände var att skillnaden mellan arbetare och tjänstemän har krympt. På golvet som man sa förr krävs det en kvalificerad arbetsstyrka som är väl utbildad med höga krav på¨sig. En platt organisation.
        De ville först få ut de nyanlända i jord och skog. Det är lika korkat, ett dike grävs med en grävare, den kostar mycket och körs av datatekniker.En tröska likaså, lagården är mekaniserad och har dataprogram för mjölkning, utfodring. Svinstallar går ju inte (de är mussar). Skogen-plantering sköts för det mesta av maskiner, skördare hörs vad de gör. Det är helt stolligt, nu skulle de plocka blåbär men de vågar ju inte gå ut i skogen pga björn älg. Ska MP tillåta avskjutning, men hallå vargen skulle ju finnas. I sådd och skörd går det undan, man kör ofta dygnet runt. Ska de ha en bönematta i traktorn och rulla ut? Ramadan? Här fick de inte jobba alls då, det var sommar, de ska inte äta på hela dagen. De fick ta semester helt enkelt utan betalnoing. Det går bra i Sverige?

  4. Är man mer intresserad av att gå i försvar för sina politiska misstag, så glömmer man nog anständigt vett och sans mot sina väljare. Jag blir sanslöst besviken på våra politikers öppna förakt för sina väljare. Nu förnekar de fakta om att invandringen bidrar till ökad brottslighet och våld och det faktum att s.k. no go zoner med kriminella invandrare ökar i storlek och antal. Det Trump uttalade om Sverige verkade de helt nyvakna och oförstående inför, vilket jag tolkar som ett listigt koketteri. Men ren aningslöshet kanske man inte skall underskatta, jag vet inte?

  5. YJ borde precisera vad som menas med korta utbildningar och vad som menas med enkla jobb. Hon kunde börja en utbildning att svetsa rostfritt stål t.ex. eller en utbildning till undersköterska. Folk med sådana utbildningar behövs mer än någon arbetsmarknadsminister.

  6. Så uttalar sig ett tvättäkta dumhuvud,? Så att jobba
    i vården eller vara fordonsmekaniker kräver ingen
    utbildning enligt Ylva Johansson ???
    Att bli statsråd i en Sosseregering kräver noll utbildning
    det hörs när käften går på högvarv och hjärnan på
    tomgång, men hon är ju sossarnas värsta Svamlare, .

    Kan inte säga hur lång tid en vårdutbildning krävs, men
    skulle tro 3-5 år, en fordonsmekaniker har ännu längre
    utbildning?
    Men hon bevisar att politiker kan vem som helst bli med
    förödande resultat som följd, vilket Ylva Johansson är
    ett bevis för, hon lyckade starta ett företag, körde ett år
    plockade ut Miljonlön och företaget gick i konkurs det
    hade vilken person som helst kunnat räkna ut , men
    inte politikern Ylva Johansson. Ja herre jisses vilka
    stolpskott det finns i den regeringen?

  7. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    Moberg skriver:

    Ylva Johansson, inga långa utbildningar för att bli fordonsmekaniker?
    Nej enligt henne räcker det nog att ha varit medlem i Ung Vänster eller Unga Örnar och som grädde på moset SSU.
    Fy tusan för vilka floskler hon står för!
    ”Regeringens fokus är att skapa fler jobb, minska klyftorna och öka sammanhållningen i Sverige. Mottagandet av asylsökande och nyanlända är ett gemensamt åtagande för hela samhället. Målet är ordning och reda i mottagandet och goda förutsättningar till etablering i alla kommuner.”

  8. Det finns inte någon som helst anledning att försvara den globalistiska maktmänniskan Ylva Johansson, men…

    jag hörde inget arbetarförakt i ljudklippet ovan. Hon sa att det behövs utbildning för de jobb hon nämnde.

    Gräsligt osympatisk är hon dock – det kan ingen ta ifrån henne 😉

      • Fordonsmekaniker kräver många års utbildning.

        För invandrare som är analfabeter och även de som har bristfällig skolgång är det en lång väg att vandra även till de jobb som i svenska ögon betraktas som enkla.

      • Försök då att bli fordonsmekaniker, det fattas folk
        där, .Om det nu är så lätt att bli det, tror
        du att man utan utbildning kan bli fordonsmekaniker
        kan du glömma det med en gång.

KommenteraAvbryt svar