Bärs slöjan frivilligt i Sverige?


I vårt oberoende, opartiska och sanningsenliga public service-företag, kunde vi ikväll höra i det oberoende, opartiska och sanningsenliga Rapport berätta att slöjor bärs frivilligt av muslimska kvinnor i Sverige.

Detta illustrerat av bilder framför en svensk moské där några muslimska kvinnor i slöja fick uttala sig…ja, förutom i ett fall där en man förde sin kvinnas talan. Förmodligen för att hon inte kunde svenska…eller möjligen för att hon inte fick framföra sina egna ord.

Om slöjan bärs frivilligt förundrar det mig varför det Svenska Basketförbundet tvingades söka dispens så att 18-åriga Noha kan spela basket.

Om slöjan bärs frivilligt förundrar det mig varför Rüya inte kunde respektera den hygienpolicy som finns på företaget Santa Maria, istället för att gråta ut i media och söka skadestånd hos DO.

Om slöjan bärs frivilligt i Sverige förundrar det mig varför det är lag på slöja i vissa muslimska länder och varför kvinnor i Iran startat Facebook-gruppen My Stealthy Freedom där de kastar slöjan för att känna sig fria.

Ikväll kommer den av Expo utsände Bilan Osman att debattera slöjor med Jan Björklund i Agenda. Var hon står vet vi redan innan debatten börjar.

Se inslaget i Rapport (20:40 in i programmet)


8 responses to “Bärs slöjan frivilligt i Sverige?

 • Öl

  Ibland glimmar det till i skiten lars björklund käftade i mot bra mot phykopaten bilar osman som bara som en phykopat skall göra hon är en lögnare. ….tack liberalera ni början gå framåt …….typ 1cm ni har lång väg att gå

  Gilla

 • Billy Boy

  Bilan Osman är en opålitlig och ICKE TROVÄRDIG kvinna, som svamlar runt i media (i Expressen, på Twitter mm) om både ditten och datten t ex om sina planer … som hon sen inte förmår genomföra. Allt bara rinner ut i sanden exempelvis i Somalias ökensand som i det här fallet.

  I Expressen basunerade hon ut att hon år 2016 avsåg att resa till Somalia på sommar-semester.(Publicerad 9 feb 2016 ).

  Länk:

  https://unvis.it/expressen.se/kronikorer/bilan-osman/i-sommar-besoker-jag-antligen-somalia

  Läs här hur det gick med den resan till Somalia som hon påstod sig ha längtat efter så mycket.

  https://petterssonsblogg.se/2016/11/02/hur-gick-det-med-bilans-somalia-semester/

  Tomt osammanhängande pladder verkar vara islamextremisten Bilan Osmans specialité.

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Postar här en av mina kommentarer som tidigare publicerats på Petterssons blogg betr. Bilan Osmans planerade och efterlängtade resa till Somalia.

   Billy Boy
   (Publicerad 02 11 2016 at 14:52)

   Nej, Bilan Osman reste sannolikt ALDRIG på sin upphaussade & efterlängtade semesterresa till sina morföräldrar och närmsta släkt, vilka bor kvar i Bosaso i Pund- ….Sorry Puntland i Somaliland på den nordligaste delen av Afrikas horn.

   På Bilan Osmans Twitter-flöde kan man se vad hon har haft för sig ända sedan hon annonserade sin avsikt att resa till Somalia.

   Bilan har bl a ”arbetat” för Expo under Almedalsveckan i Visby, besökt Gnosjö, Kiruna, Berlin, Skåne, Linköping (där hon påstår sig bo), Täby (där hon påstår sig också bo), Kramfors, Kronoberg, Hässleholm, och …

   ”Första dagen på semestern. Vaknar halv sex för att prata ”svenska värderingar” på P1 morgon”

   … etc etc.

   https://twitter.com/bilaaan1

   På Twitter kan jag inte hitta en endaste liten stavelse för hela sommaren 2016 om att Bilan Osman verkligen har rest till Somalia och kommit tillbaka till Sverige därifrån. Om hon varit där så är isf allt höljt i totalt dunkel, avsiktligt eller ej. Vem vet?

   Kolla gärna själva på Twitter-länken ovan! Varning! Där finns massor av rent dravel att bläddra igenom.

   Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg 2:

   Här är länken till debatten i Agenda 2017-02-19 mellan partiledaren Jan Björklund (L) och Bilan Osman (Expo mm) om slöjan bärs frivilligt av muslimska kvinnor.

   http://www.svtplay.se/video/12366630/agenda/agenda-sasong-13-19-feb-21-15?info=visa&start=auto

   Inslaget kommer c:a 23 minuter 40 sekunder in i SVT-videon.

   Gilla

 • Ulli Vollmer

  Jag jobbade ett par år med några turkiska tjejer, Aylin, Aysel, Öznur och Sidal. De berättade för mig att de tvingades att bära slöja ända till den dag de flyttade till Istanbul för att börja på Universitet och att de kände en stor befrielse när de kunde lägga ifrån sig slöjan. Kom i kontakt med dem genom mitt jobb då Turkcell var en av mitt företags viktigaste kunder.

  Gilla

 • Mimi N.

  En del kvinnor har vackert hår: långt eller kort, vågigt eller rakt, svart, brunt, rött eller blont. De som, dessutom, har vackra ansiktsdrag, slank figur – sådana är en dröm. Tjejerna vars enda skönhet är håret, borde inte täcka huvudet. Utan andra attribut som skall kompensera och ge ett trevligt utseende, är en kvinna ”plain” (eng = ganska ful). Men estetik är inget ämne att ta med i ett samtal med muslimska kvinnor – de vill behaga sina makar genom att se ut som ruggugglor.

  Gilla

 • Mimi N.

  Bilan Osman står med … fluggorna, enligt sig själv.

  Bilan Osman | Expressen
  http://www.expressen.se/kronikorer/bilan-osman/
  Född: 1992. Började skriva för Expressen: Sommaren 2014. Har tidigare: Pluggat multijournalistik på Bona folkhögskola i Motala Skriver om: Rasism, feminism …
  Hennes ord i bonus info
  Bonusinfo: ”Gjorde min första journalistiska granskning vid 5 års ålder. Undersökte om flugor någonsin sover, och skrev sedan en text om resultatet”.

  Ytterligare: roliga kompletteringar till Bilans liv och verk.

  URL: http://wp.me/s2J4cb-aiysha

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Sätt en uppochnedvänd papperskorg eller plasthink över skallen och kalla det frivillig huvudbeklädnad. Eller inför regeln att samtliga som befinner sig å svenskt territorium skall bära svart rånarhuva för att dölja anletsdragen. Det låter lika förnuftigt som inläggets islamistbefrämjande förklaringsmodell. Nej, jag tror ingen vettig människa väljer att acceptera förekomsten av islamismens ultimata symbol, slöjan, som ett naturligt inslag på våra breddgrader, och definitivt inte anse det godtagbart att detta tragikomiska diktat skulle äga någon frivillighetsbaserad bevekelsegrund.
  Andreas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: