Bert Karlsson döms för bokföringsbrott

HATMEDIA. Det är Dagens Nyheter som står för rubriken. Det är bolaget Jokarjo som har lämnat in årsredovisningen för för sent – tre gånger. Påföljden sätts till 50 dagsböter. 

-Pettersson anser att Bert som VD är ansvarig men att de ska bli stora rubriker känns löjligt. Många företagare är försenade med deklarationer och årsredovisningar. Huvudsaken för att man prioriterar annat och det brukar vara lätt att begära uppskov.

Bert hängs ut för att Bert är Bert och inte för ”brottet”. Vad jag förstår betalar han den skatt han ska.

Dagens Nyheter skriver under artikeln: ”Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.” 

3 thoughts on “Bert Karlsson döms för bokföringsbrott

  1. Även SVT tyckte att Bert Karlssons lilla försummelse (som renderade Bert 50.000 kr i dagsböter) var så enormt viktig att de trumpetar ut nyheten med buller och bång.

    Bert Karlsson döms för bokföringsbrott

    http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/bert-karlsson-falls-for-bokforingsbrott

    Att Sveriges växande antal fattigpensionärer svälter och går på knäna, att skolan är ett enda kaos, att sjukvården är ett krackelerande inferno, att kriminaliteten ökar snabbt, att polisen har näst intill totalhavererat, att pengar saknas till upprustning av försvaret, att underhållet av vägar & järnvägar är svårt eftersatt och reparationer uteblir i många fall helt samt att bostadsbristen är katastrofal etc etc. … Ja, det anser tydligen SVT + övriga mainstream media (MSM) för dagen är mindre viktiga saker att informera om.

    Skräckrapport: Sverige på väg mot botten i EU:s pensionsliga

    http://left4photo.com/uploads/3/8/7/1/3871576/3796565_orig.png

KommenteraAvbryt svar