Religionen och verkligheten

Är det bra att religionen åter tillåts styra över samhället och inte tvärtom?

Frågan har väl blivit allt mer aktuell efter att internationella basketregler luckrats upp så att muslimska flickor ska kunna spela basket, efter att badhus infört separata badtider så att muslimska kvinnor ska kunna bada, efter att sjukhusen frångått hygieniska klädkoder för att slippa betala skadestånd till kränkta kvinnor med muslimsk tro som inte respekterar dessa eller efter att matbutikerna börjar sälja halal i allt större utsträckning så att muslimer inte tvingas bli vegetarianer.

Om så är fallet att religionen styr allt mer av samhällets funktioner, måste myndigheterna svara på om könsstympning, barnäktenskap, tvångsgifte och andra avarter är lika accepterade. Om inte, innebär det att religionen ifråga har sidor som inte hör hemma i ett samhälle där just samhället styr över religionen och inte tvärtom.

9 thoughts on “Religionen och verkligheten

  1. Medlemmarna i svenska kyrkan betalar kyrkoskatt och muslimerna får statsbidrag. Massor av statligt stödda förmåner för denna grupp.
    Inte konstigt att de då känner sig viktiga och flyttar fram sina positioner när staten uppmuntrar hela tiden dem.

  2. Islam styr de facto över Sverige. På alla områden ges det efter. Könsseparering och halalkött i skolor, hygienföreskrifter för tandläkare släpps, böneutrop, barn- och månggifte tilläts, …

  3. Det svenska samhället är inte i något avseende, vare sig kulturhistoriskt, socialt eller mentalt, kapaciterat för att hantera invasionen av inte bara de för Sverige främmande folkslagen, utan även dess uttalade och dagligen praktiserande samhällsfientlighet. Den som alltjämt väljer att orientera sig efter villfarelsen att migrationsströmmarna utgörs av ”flyktingar”, i stället för att erkänna det faktum att de kriminella lycksökarna och parasiterna representerar brickor i globalismens nationsfientliga sällskapsspel, är en ideologiskt förblindad eller politiskt oinitierad idiot. Sekulariseringen av den gamla namnkristna nationalstaten har dock onekligen krattat manegen för främmande irrläror och islamismens människoföraktande dödskult. Ergo, allt sådant fördärvligt vår förtappade ärkebiskop går i bräschen för.
    Andreas.

  4. 1975 kom en lag om mångkultur. Experter menar att det går inte samtidigt dela ut bidrag till invandrarföreningar och samtidigt lära sig språket.
    I stort sätt alla länder har krav på att lära sig språk innan man får medborgarskap.
    Även Moderater tycker detta borde vara så i Sverige, så där kan SD o M vara överens.

  5. Exakt. Vi kan inte ha gemensamma lagar i en sk ”mångkultur” utan det kommer bli parallella samhällen inom landet, somliga med sharialagar och andra med de tandlösa resterna av våra egna lagar. Som kommer kriga mot varandra. Nästan som små nationalstater inom den forna nationalstaten Sverige.
    Globalismen är ett ont skämt. Allt eliten vill är att söndra och härska.

    • Å tjäna pengar på medborgarnas bekostnad! Vi som betalar skatt, arbetare, pensionärer, sjuka, föräldralediga. Inför någon form av ”CSN” lån som senare ska betalas tillbaka samt en kvalificerings-stege till välfärden! ( Alice Teodoreskos förslag)

KommenteraAvbryt svar