Obama gjorde Trumps ”muslimstopp” möjligt – men PK mörkar

UTRIKES. Som ni vet har USA:s president Donald Trump stoppat inresor från sju länder. Grundarbetet för detta stopp lades dock av den före detta presidenten Barack Obama, vilket PK-media trots sin trovärdighetskampanj inte nämner något om.

Barack Obama uppmanade den amerikanska kongressen att stifta strikta lagar för att förbjuda människor som vistats i vissa länder under en viss tidsperiod att resa in i USA.

Kongressen stiftade som svar på Obamas krav en ny lag som Obama slutligen skrev under som omedelbart påverkade även vissa invandrare bosatta i Europa. Lagen publicerades för nästan ett år sedan.

Enligt lagen som Obama drev fram och godkände förbjöds individer som befunnit sig i något av följande sju länder sedan 2011 att resa in i USA, såvida de inte släpps in som officiella flyktingar: Syrien, Irak, Iran, Jemen, Sudan, Somalia och Libyen.

Donald Trumps order om inreseförbudet för vissa medborgare är ännu inte officiellt registrerad i Vita Husets arkiv. Däremot finns den påstådda texten i media. Granskar vi den texten som påstås vara Trumps executive order ser vi att Trump aldrig omnämner något specifikt land. I ordern hänvisar Trump nämligen endast till en lag som kallas 217(a)(12) of the INA, 8 U.S.C. 1187(a)(12), vilken är just precis lagen som inkluderar samma sju länder som publicerades för nästan ett år sedan av Barack Obama.

Donald Trumps nya migrationslag är alltså egentligen inte någon helt ny lag utan endast en förlängning av en lag stiftad under Barack Obama där precis samma länder, varken mer eller mindre, omfattas av det temporära inreseförbudet. Barack Obama har undertecknat lagen som Donald Trump hänvisar till.

-Pettersson konstaterar att som vanligt säger PK-media bara delar av sanningen och vi ska komma ihåg en sak.

USA har valt en president i demokratiska val. De har valt en president med ett tydligt program. USA har rätt att hindra och släppa in vilka de vill. USA kan bygga en 15 meter hög mur runt hela landet om de vill, inkl. Alaska och Hawaii. Det är deras sak.

Det är absolut inget nytt. Redan kineserna byggde en mur om det är bekant. Vi ser att kurder bygger vallar mot araber, tunisier bygger vallgravar mot libyer, algerier mot marockaner, Norge bygger ett staket mot Ryssland, Litauen likaså, Österrike bygger ett, Spanien har staket mot Marocko, Israel skyddar sig mot araber, listan kan göras betydligt längre. Suveräna stater har rätt att stänga sin gräns. Fråga poliserna och pendlarna vid Öresund.

Vill USA stänga sina gränser så har de rätt till det också.

Har ni någonsin läst om att människor med Israeliska pass, vilket inkluderar judar, muslimska araber, kristna araber, med flera nekas inresetillstånd i mängder av muslimska länder utan att svenska medier eller politiker protesterar.

Dessutom påverkas inte personer med ett så kallat ”Green Card” av beslutet. De kommer att få resa ut och in  i USA som tidigare. ”Green Card” motsvarar vårt permanenta uppehållstillstånd och ger människor rätt att bo och arbeta i USA.

14 thoughts on “Obama gjorde Trumps ”muslimstopp” möjligt – men PK mörkar

 1. Apropå vad USA gör som också Sverige gör………..

  Gränskontroller väntas bli förlängda………..igen.

  De omdiskuterade gränskontrollerna skulle vara tillfälliga. Nu har de varit i bruk i över ett år och regeringen anser inte att situationen tillåter att de tas bort.

  Svensk media är roliga och partiska……..

 2. Vilket n- jobb som obama har lämnat efter sig, hoppas att Trump orkar.
  Demokraterna har kört stora städer i landet åt helskotta.

 3. Pk-ismen bör beivras.
  Sådana pk-istiska informationsflöden bör således förbjudas.

  Att mata människor med pk-nyheter eller desinformation bådar inte gott.

  Politiker och media ska våga säga sanningen som den är, inte förvränga och förvanska sanningen.

  Det borde inrättas en särskild myndighet för sådant, som har till uppgift att upprätthålla kvaliteten inom informationsflödet, som kommer från politisk håll och media.

  För övrigt: Heja Trump!!!
  Eloge till denne som står på sig och vågar säga saker och ting som de är.

 4. Världens mest okunniga utrikesminister och journalistkår. Orkar eller vill inte ta rätt på fakta.

 5. Svensk PK-media har inte mer trovärdighet än Norkoreas. Snart är det bara den stötiga och arga intonationen som fattas!!

 6. Trump kan bli av med de muslimer som inte följer USA,s lagar och förordningar mycket enkelt, Justin T i Canada finns där för att välkomna, stackars Canada vilken stolle ni har röstat på…….och det för att legalisera cannabis, det behöver ni mängder av nu !

  • Canada på väg mot avgrunden!? Men så vitt jag vet så väljer de iaf ut vilka som ska få komma!? Och de har tagit emot en bråkdel av Sveriges tal!!! Ca 200 (två hundra) syrier/år sedan 2011!!

 7. Sverige är fullt med PK idioter, en sådan verkar vara
  Rektor på Söndrumsskolan i Halmstad och heter
  Hans Åkerlund, som grötmyndigt bestämt att den
  Svenska flaggan inte får hissas mer än vid vissa
  tillfällen för annars kan dom stackars invällarna känna
  sig diskriminerade???? Om dom blir diskriminerade
  av att se den Svenska flaggan hissad när dom befinner
  sig här, så har dom kanske inte här att göra? Så RES HEM
  till kurrekurre dutt öarna, och ta gärna den enfaldige
  rektorn med: Tar det aldrig slut på Stasidårarna?

 8. Det finns 1,6miljarder muslimer i Världen, ett stort antal muslimska länder!

  Många av dem som Saudiarabien med lagar som är 1000 år gamla, där kvinnor som blivit våldtagna stenas till dötts! Mång-gifte är det normala!

  Andra arabländer som Dubai vältrar sig i pengar, samtidigt som de inte tar emot en enda flykting!

  Varför är muslimska länders problem endast Västvärldens problem.

  Kanske dax för muslimerna själva att börja ta ansvar!

 9. Jaha…. så Obama gjorde den lagen men trumpen får skulden och vänstern skriker allas lika värden men själva vill dom välja vilka som skall dö genom en abort.vilket hykleri

 10. Sverige skulle bli rikt igen på ett sådant beslut,
  att stoppa bidragsturismen hit till bidragsparadiset (sossarna har ett utbyte mot att aliens alltid röstar på vänstern) Fritid-IS-resor
  Här är tvärtom: Regeringsplanet flyger hit t.o.m. Guantanamo Gezali & co

Kommentera