GW: ”M och SD bildar regering efter nästa val”


INRIKES. Anna Kinberg Batras tåflörtande med SD har väckt ont blod bland hennes gamla allianskamrater men vad jag inte kan förstå är den förvåning som de också ger uttryck för. Det är bara att titta på vårt grannland Norge.

Sedan 2013 leds det av en koalitionsregering med Höyre och SD:s motsvarighet Fremskrittspartiet. Dessutom har man långgående samarbetsavtal med såväl det norska liberala partiet som deras kristdemokrater.

Ännu värre. Om jag ska tro på mina norska informatörer fungerar detta samarbete i stort sett gnisselfritt. Föga likt det elände som våra socialdemokrater hamnade i när de fick sällskap av Miljöpartiet i den politiska sänghalmen…

…I nästa val kommer Moderaterna att få de vanliga dryga tjugo procenten och SD kommer att hamna alldeles i närheten av den siffran. Fullt tillräckligt för att bilda en minoritetsregering och det enda intressanta i det sammanhanget är hur länge det dröjer innan Liberalerna, Centern och Kristdemokraterna lyckas kravla sig upp på samma vagn. Och svårare än så är det inte…så skriver Leif GW Persson i sin krönika i Expressen tillsammans med en hel del annat svammel, men det är upp till er om ni vill läsa det…

-Pettersson är inte så säker på att GW:s spådom kommer att slå in. Det skulle inte förvåna mig om SD är största eller näst största parti efter nästa val och kommer moderaterna och de andra att acceptera Jimmie Åkesson som statsminister…


32 responses to “GW: ”M och SD bildar regering efter nästa val”

 • Lisa.

  Det är väl bättre att rösta på originalet.

  Gilla

 • Grune

  Det är inte frågan om något samarbete mellan M och SD.
  Batra är bara ute efter att roffa åt sig makten och då har hon tänkt sig att lura SD att rösta på henne, för att sedan fortsätta med att mobba dom.
  När väl Kindberg-Batra lyckats att få makten så kastar man ut SD i vinterkylan igen. Nej jag tycker inte att Jimmy skall gå på den här finten.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   AKB vill lura SD:s väljare, de som gått från M till SD att komma tillbaka….!!! Det tror jag blir svårt men hon har ändå sträckt ut en hand, problemet för M är att de hade två toppolitiker (innan de blev genomskådade) och i stället fick de AKB….
   Nog kändes det i magen när man såg den nya regeringen, Romson & Fridolin komma till TV studion och bli presenterade som vinnare….Till och med en Socialdemokrat måste ha känt av det i magen, att byta två vinnarhästar mot dessa två….!!! Oj, vilket nerköp, eftersom de flesta såg det på det sättet innan man visste att Fredrik Reinfeldt öppnat upp Sveriges gränser för bidragsparia från hela jordklotet, det var NOLL ARBETSLINJE….-det var import av slödder, skit och avskum som skulle leva på våra skattepengar….!!! Jag tror de M väljare som gått till SD förstår att detta är ett ännu värre spöke med en ännu sämre agenda, det är M OCH FRÄMST MILJÖPARTIET SOM STÄLLT TILL DET OCH NU I REGERING MED SOSSARNA….
   Jag tror att AKB får det svårt, folk förstår att det inte är mycket att ha under täcket när man väl fått av kläderna på damen….Vi får se hur det går men NEEEEJ AKB är ingen ledare vi behöver i Sverige tror jag!

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Kikade som hastigast på det GW skriver och han har en bild där han är minst 30 kg lättare, – GW skriver bra och vi förstår alla att med de gigantiska problem den ansvarslösa massinvandringen har skapat så börjar fler väljare inse att Sverige går mot AVGRUNDEN….Något måste göras, SOCIALDEMOKRATERNA tillvaratar andra staters medborgares intressen – MUSLIMER/ARABER – det egna väljarkåren som bland annat genom historien varit Sveriges arbetarklass kommer att tvingas rösta på SD trots att de saknar förankring i den starka svenska fackföreningsrörelsen, – folk vill ha sina kollektivavtal och rättvisa arbetsförhållanden, något som egentligen alla de EU vänliga partierna i praktiken motarbetar….Många LO medlemmar röstar på SD och sympatiserar med SD, de tvekar men de ser hur illa det är ställt i Sverige och att vi måste göra något innan det är försent! SD:s nöt är den stora stabila grupp på 25% som röstar på Socialdemokraterna var fan Stefan Löven än gör….-där måste de fundera och nå fram….Att ta en debatt mot svenska villkor och mot kollektivavtal är att bita sig själv i foten, det är att ge Stefan Löven en riktigt fet bit oxfile som han behärskar till fullo….Kan SD se detta och förklara och inrikta fokus på det som kommer att sänka hela Sveriges befolkning och vårt fosterland kommer även grupper av de 25% trogna S väljare att vända S ryggen men vägen dit är svår men det kan gå, folk inser att import av kriminella MUSLIMER/ARABER LEDER OSS ALLA TILL HELVETET…!

  Gilla

 • Mimi N.

  OT: Videobilder från demonstrationer och protester i Rumäniens alla stora städer – sammanlagt cirka 90 000 människor. Man demonstrerade också vid rumänska ambassader i Paris och Bruxelles.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   EU måste SKROTAS – Rumänien är inte kvalificerad att konkurrera med Tyskland och Frankrike….-hela Europa är tack vare EU på väg mot avgrunden!!! GREKLAND är INTE heller kvalificerade, !!en gigantisk kvarnsten på hela Europas befolkningar….EU borde lägga ner sig självt och endast Tyskland och Frankrike fortsätta med detta med gemensam valuta….INGEN UTVECKLING KOMMER ATT SKE OM ALLA SKA LEVA PÅ EU BIDRAG, VI GÅR MOT INBÖRDESKRIG OCH STAGNATION!! Det måste komma en enorm smäll rätt var det är, EU saknar finansiering för allt vansinne de skapat! Rumänien är inget riktigt land, vem vill ha något med dem att göra? Tamefan INTE jag!! De borde tvingas ta tillbaka si na zigenare de skickat till Sverige!!!!!!!!!! Inga bidrag + stora böter ska de ha!!

   Gilla

   • Mimi N.

    Till socialdemokraten Ricke

    Kvalificerad ?? Pågår det någon tävling, melodifestivalen, eller ? Det kan du se på din underbara svt. Rumänernas protester gäller en intern angelägenhet – d v s inrikesaffärer. Det är DU som inte är kvalificerad att yttra dig om det som rumänerna vill ha HEMMA, i sitt hemland. Om rumänerna kommer till ditt land som ockupanter (absurd idé – inser du inte ?) då får du håna och köra ut oss. Även om du varit socialdemokrat, skulle rumänerna strunta i fullkomligt. Rumänska socialdemokrater är röda pesten ….. Vad har du förstått ? INTE ETT DUGG.i Du får förakta oss hur mycket du vill, det gör mig inget ont ….nånstans!!! Ingen har bett dig att ha med oss att göra.
    Det handlar inte om dig, dina åsikter, det handlar INTE om EU. DET HANDLAR OM OSS, OM VÅRT LIV I RUMÄNIEN !!! Och för det behövs ingen kvalificering

    Gilla

   • Mimi N.

    Du har tagit ett glas för mycket ikväll. Det angår inte mig, det angår dig och dem som är i din närhet.

    Gilla

  • Mimi N.

   Här skanderar folket många gånger: PSD — ciuma rosie med början från 1 minut och 20 sekunder. Det hörs tydligt: pe-se-de // ciu-ma ro-si-e !! (=PSD, röda pesten !). Som ni vet, protesterna riktades mot PSD-regeringens förordning gällande amnesti och ändringen av art. 22 i Brottbalken.

   Proteste în capitală, faţă de proiectul ordonanţei privind graţierea şi modificarea Codulul Penal 22

   Gilla

 • Levande tro

  Tyvärr Ulf så kommer inte SD få några 30-40% i nästa val det kommer aldrig att ske så länge de små borgerliga partierna som centern och liberalerna finns

  Gilla

 • Billy Boy

  Igår spekulerade Marcus Oskarsson på sitt eget humoristiska sätt om tänkbara framtida konstellationer i svensk politik. Mycket roande presentation, som alltid.

  Marcus Oscarsson, Nyhetsmorgon TV4: ”Hela havet stormar i alliansen”
  Klipp I går kl 10:26, Längd 10:16

  Marcus Oscarsson förklarar hur det kan komma att se ut i de borgerliga partiernas ”fikarum”. Ska M och SD skåla i champagne? Eller blir det nya allianser?

  Länk:

  https://petterssonsblogg.se/2017/01/29/gw-m-och-sd-bildar-regering-efter-nasta-val/#comments

  Gillad av 1 person

 • Ulf

  SD med ca 35 – 40% och M med ca 17% då är det klart.
  Men hjälper det?
  Kommer de att hindra det kommande inbördeskriget?

  Tveksamt nu när SD slängt ut alla som inte är i PK-korridoren.

  Gillad av 2 personer

 • Argus

  Persson kanske ska hålla sig de ämnen han behärskar? När han hamnar utanför dessa låter han som när Sarnecki diskuterar kriminologi.

  En länk för dem som inte vill göda Bonniers: https://unvis.it/expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/en-berattelse-om-hyland–och-kinberg-batras-sd-flortande

  Gilla

 • Peter Kostin

  Åkesson skulle ju kunna stå tillbaka och släppa fram partiledaren för det största partiet inom den gamla alliansen, exempelvis AKB. På så sätt kanske L + C + KD (om dom finns kvar vill säga) kan hoppa på tåget. SOm dom säger, i kärlek, krig och politik är allt tillåtet

  Gilla

 • Nosferatu

  Lyssna på SR:s lördagsintervju med Elisabeth Svantesson och ni förstår att Moderaternas ”nya” politik är falsk

  Gilla

 • Ingemar

  Om inte sveriges medier varit så självcesurerande kunde SD haft ca 30-35% nu!

  Gillad av 2 personer

  • Realist

   Det är MEDIAS PROBLEM !!!

   Gilla

  • Mike E

   Det är inte medierna som är självcensurerande, det är Sveriges politiker som är självcensurerande. Det är media som bestämmer i Sverige och politikerna är skiträdda för media och för att bli smutskastade och anklagade för att vara nazister, fascister, islamofober, racister, xenofober och att gå isäng med ”höger-extremisterna” SD.

   Gilla

 • Anonym

  Om tom en sån som jag har vaknat och ser verkligheten, då spår jag att SD får minst 35%.
  Jag= fd miljöpartist, fd röda korsvolontär, fd positiv mot flyktingar, fd socionom. Kvinna dessutom.

  Gillad av 1 person

 • Kalasbetalaren

  Moderaterna försöker bara flirta med SD för att vinna väljare! Går folk på propagandan, vilket dom tyvärr troligtvis gör, kommer dom att bli grymt besvikna efter valet!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Jimmie blir bra som statsminister. Han har under lång tid visat just den mentala styrka och svaghet som gör att han inger förtroende. Uppriktig och trots att han varit utsatt för allt förakt har det runnit av honom. Medveten om att andra ser det han ser.

  Gillad av 1 person

 • Hönsmamman

  Reinfeldt river sitt hår?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: