Hjärtsjuk Gazapojke nekades inresa i Israel- dog

MELLANÖSTERN. Flera Gazabor som behöver specialistvård för sina sjukdomar nekades tillstånd att åka in i Israel förra året än tidigare. En tredjedel av patienter som inte kan få vård för sina sjukdomar på Gazas sjukhus nekades eller har inte fått svar på sina ansökningar enligt Världshälsoorganisationen WHO.

Sveriges Radio skriver en snyfthistoria om 17-årige Ahmed som dog förra veckan efter att han vid upprepade tillfällen förra året och i år nekats att få resa över gränsen för att få vård för sin livshotande hjärtsjukdom.

I klarspråk går SR:s artikel ut på att islamisterna som hatar judar och vill utplåna Israel från jordens yta är förbannade för att de otrogna hundarna i Israel inte vill ge dem gratis specialistvård och Sveriges Radio tycker att islamisterna har rätt.

-Pettersson tycker det är tragiskt när någon dör på grund av brist på vård men undrar varför inte Sveriges Radio berättar att det är Hamas som styr i Gaza och att det i Hamas stadgar står att Israels ska utplånas. Dessutom är de arabiska palestinierna världens största mottagare av bistånd per capita men de bygger terrortunnlar mot Israel i stället för sjukhus och skolor.

Som om det inte skulle räcka varför ska de söka vård hos de judar som de hatar. Gaza har gräns mot Egypten, dit går det bra att åka och sedan vart de vill i världen. Västbanken har gräns mot Jordanien  och de har fina sjukhus.

Åtta minuter av leenden och shopping. Det ser du aldrig i de svenska nyheterna från Gaza. Filmen från juni 2016.

 

3 thoughts on “Hjärtsjuk Gazapojke nekades inresa i Israel- dog

  1. SVT/SR är ´specialister på snyfthistorier om Mena folk
    men skiter fullständigt i alla Pensionärer i 90 års åldern
    som inte får en vårdplats på ett äldreboende trots deras
    vädjande om hjälp.

  2. Det händer ju på svenska sjukhus varje dag numera. Dvs för svenskar, kaosblattar däremot dra dit med hela släkten inkl åsnor, rak förbi polisen som står där och all kö. Helt i linje med vad som beställdes av surklövern.

KommenteraAvbryt svar