De nya kulturhusen


I Stockholm planeras tre nya moskéer på det muslimdominerade Järvafältet.

Inte bara på Järvafältet planeras det, utan runt om i hela Sverige.

”Moskéer kan vara laddade byggnader. Men islam är Sveriges näst största religion, och runt om i landet planeras moskébyggen som ska göra det möjligt för församlingar att lämna sina enkla källarlokaler”

Blir moskéerna vår tids nya kulturhus, frågar man på SvD:s kultursida. Vem vet, men att islam växer sig allt större och starkare i Sverige råder det ingen tvekan om och bland den stabilt ökande muslimska befolkningen i Sverige återfinns inte bara sekulära muslimer, dvs de som åtminstone försöker anpassa sig till en västerländsk demokratis lagar och regler. Bland den muslimska befolkningen återfinns också de som överhuvudtaget inte har några intressen av att anpassa sig eller ta till sig de värderingar en modern demokrati bygger kring.

Frågan är inte om de finns, utan hur många de är?

Många moskéer i Sverige är finansierade av totalitära stater i den muslimska världen och den som tror att denna finansiering sker utan att det ställs motkrav är nog ute och cyklar.

Moskén på Hisingen finansierades av saudiska pengar med motiveringen att ”Vi vill att muslimerna ska få en officiell plats att utöva sina religiösa handlingar på i Göteborg. Vi vill inte att de ska vara på undanskymda platser”.

Uppdrag Granskning gjorde ett reportage om moskébygget 2010.

Del 1

Del 2

Vänta bara några år och vi får se nya moskéer trona i varje svensk stad, stor som liten. Den som nu protesterar och hävdar att islam inte påverkar västerländska samhällen, har nog inte öppnat en tidning eller sett ett tv-program de senaste åren. Överallt där islam växer sig starkare, skapas problem och ni som hävdar motsatsen kan ju försöka nämna namnet på ett enda muslimskt land som fungerar demokratiskt, utan konflikter och där både homosexuella, kvinnor och religiösa minoriteter kan leva utan rädsla. Bara ett sådant land tack, bara ett.

De tre moskéer som planeras på Järvafältet ska vara privatfinansierade, men vilka dessa privatpersoner är får vi inte veta.

SvD


16 responses to “De nya kulturhusen

 • Sven-Erik

  Vissa blir lyckliga på sin tro. Andra får betala priset för priset för den förra och den nuvarande regeringarna otrohet att inte försvara den svenska värdegrunden.

  Se länken och fråga dig själv. Tror du på, att muslimerna (männen) har en annorlunda syn på Koranen och Muhammad än predikantens?


  källa … http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se/

  Gilla

 • Killnow

  Vem ska inviga dem? Antjekrist Schakalén?

  Gillad av 1 person

 • Mr Jordan

  Moskéerna som byggs, kommer stå där för all framtid, hela kvarter och områden kommer med tiden bli muslimska. Eftersom de vägrar anpassa sig så kommer tillvaron för kvarvarande svenskar bli en plåga. Det handlar inte om en liten yta, en plats för en moské att stå på, det handlar om att ta över centrala delar av en ort eller stad, övertagande förr gott. Eftergiften, eller presenten om ni så vill, är inte en godhet som kommer belönas, utan bara ett tecken på svaghet.

  Gillad av 1 person

  • Ingemar

   Saudiarabien finansierar inte moskebyggen i Sverige för att vara ”snälla” som en del tycks tro. Det är för att sprida Islam och i framtiden ta över!!!! De vill inte ta emot en endaste flykting t ex , hur tydligt måste det bli! Varningstecknen kan inte bli tydligare! Därför är det nu mycket viktigt med ett förbud mot moskebyggen i Svea Rike!! Religionsfriheten måste inskränkas just för Islam!

   Gilla

 • Ozzie

  För varje moské som byggs, borde som motkrav en kyrka byggas i något av MENA- länderna.

  Gillad av 1 person

 • Kg Asunden

  Inte bara moskéerna finansieras av Saudi (Qatar etc.) utan även de som driver dem och de lär inte vara av snällaste sorten.

  Ex-Danish Imam Ahmed Akkari at Danish Free Press Society Briefing:
  “there is not a single mosque or Muslim organization in Denmark that is not run by Islamists. As soon as you enter the house of the believers, you are met with Islamism whether you want it or not. As soon as you become a devoted Muslim, you are infected by extremism.”

  Gillad av 1 person

 • Lena

  Kulturhusen de svenska är numera vikta åt muslimer och andra bidragstagare, svenskar bor i containers med åtta grader inomhus !
  https://pbs.twimg.com/media/C24YTjQW8AAyG-M.jpg:large

  Gillad av 1 person

 • Kurt

  Jag är rädd för mina barns framtid!

  Gilla

 • Billy Boy

  Vi får väl utgår ifrån att Trafikverket skyltar upp vägarna ordentligt så att muslimer och otrogna undviker att hamna i fel filer när muslimerna är på väg till sina fredagsböner i de olika moskéerna landet runt.

  Gillad av 1 person

 • Mikael Jalonen

  Sverige har sålt sin själ! Islam har inget i vårar land att göra! Sluta kalla flyktingar för flyktingar! Flyktingar vill hem till sina hemländer när krig är över! Invandrare vill stanna här!

  Gillad av 1 person

 • Levande tro

  I Karlstad ska de bygga en moské bredvid Sveriges vackraste kyrkogård, det är ju rent sagt för jävligt. De skulle inte få bygga några mer moskéer i Sverige de kan ligga på knä i någon källare och gapa till Allah, fast det är klart då blir det ju synd om dom som bor ovanpå. Nej inte en moské skulle få byggas åt dessa medeltida muslimer

  Gillad av 1 person

 • jan

  Den första moskén i Sverige byggdes 1975. Då flippade Sverige ur.

  1975 antog riksdagen den invandrar- och minoritetspolitiska linje, som slog fast att ”invandrarna och minoriteterna bör ges möjlighet att välja i vilken mån de vill gå upp i en svensk kulturell identitet eller bibehålla och utveckla den ursprungliga identiteten”.

  Gillad av 1 person

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Förmodligen och förhoppningsvis, fast tusan vet, hade man inte i mitten av det politiskt naiva 70-talet anat att den svenska kulturen och identiteten därmed skulle komma att hotas. För varje islamistiskt schabrak till landmärke och nationell förargelse som uppförs, desto svagare ter sig vår självbevarelsedrift. Inflödet av dessa för det västerländska samhället så destruktiva krafter och dess politiska infiltration, utgör ett direkt hot mot allt vad sunt förnuft och rimlig framtid heter. Det finns ingen samhällsbefrämjande eller humanistisk logik i att en till namnet självständig nation tillåter och entusiasmerar bygget av islamistiska sambandscentraler för terrorverksamhet. Att underlätta för fienden och med berått mod bana väg för deras människofientliga planer, är inget annat än landsförräderi. End of discussion!
   Andreas.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: