Trump brusar upp Europas rörelse mot etablissemanget


”Detta kommer att bli folkets år.” av Soeren Kern • 25 januari, 2017

 • ”Denna ande kommer inte att återvända till flaskan, oavsett om du gillar det eller inte.” – Geert Wilders, parlamentsledamot och partiledare för Frihetspartiet, Nederländerna.

 • Ett växande antal européer gör uppror mot årtionden av regeringsinförd multikulturalism, politiskt korrekta talkoder och massmigration från den muslimska världen.
 • Europas etablissemangpartier har, till skillnad från att adressera de vanliga väljarnas oro, försökt tysta ned de som är av en annan åsikt genom att stämpla nejsägarna som främlingsfientliga, islamofober och nynazister.
 • ”I många avseenden bevisar Frankrike och Tyskland att de inte förstår Brexits betydelse. De följer reflexmässigt, nästan religiöst, exakt den väg som har framkallat EUs nuvarande existentiella kris.” – Ambassadör John R. Bolton, USAs före detta ambassadör till FN.
 • ”Det finns en genuin känsla av att Trumps övertagande av Vita huset är en del av en större, global rörelse. Våra kritiker skulle, med hänvisning till Trumps kandidatur och hans tal, kalla det för populismens uppgång. Jag skulle säga att det helt enkelt är en återgång till nationsstatlig demokrati och ordentliga värderingar… Detta är en äkta politisk revolution.” – Nigel Farage, före detta partiledare för Storbritanniens UKIP, som var i spetsen för landets utträde ur EU.
 • ”Detta avbrott är givande. Tabun från de senaste åren finns nu helt och hållet med på dagsordningen: illegal invandring, islam, struntpratet om öppna gränser, det dysfunktionella EU, folkets fria rörelse, jobb, lag och ordning. Trumps föregångare ville inte tala om detta, men det ville majoriteten av väljarna. Detta är vad demokrati är.” – Roger Köppel, chefsredaktör på Die Weltwoche, Schweitz.

gatestone_trump

Ledarna av Europas största antietablissemangpartier har hållit ett paneuropeiskt massmöte, inspirerad av USAs president Donald J. Trumps invigning, med målet att koordinera en politisk strategi för att mobilisera potentiella miljoner desillusionerade väljare i de stundande valen i Tyskland, Nederländerna och Frankrike.

Marine Le Pen, partiledare för Front National, Frauke Petry, partiledare för Alternativ för Tyskland (AfD), Geert Wilders, partiledare för holländska Frihetspartiet (PVV), Matteo Salvini, partiledare för Italiens Lega Nord och Harald Vilimsky från Österrikes Frihetspartiet uppträdde för första gången offentligt tillsammans då de samlades den 21a januari vid ett massmöte i Koblenz, Tyskland. De uppmanade de europeiska väljarna att delta i en ”patriotisk vår” för att störta EU, återinföra nationell suveränitet och säkra nationella gränser.

Läs vidare


4 responses to “Trump brusar upp Europas rörelse mot etablissemanget

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Oavsett vad man tycker om Donald Trump, är det ett oavvisligt faktum att denne praktikable och habile magnats seger i presidentvalet frigjort en dynamik som inte låter sig kuvas. En frisk och upplivande luft strömmar in över Europa och väcker folken till medvetenhet om den nationella identitetens betydelse för allas vårt livsrum och framtid. Rödvinsvänsterns elitistsnobbar, feminazismens attackflator och globalisternas vurm för den islamistiska infiltrationen till trots, den ljusnande framtid är åter vår. Lång och svår kamp återstår innan vi förmår erövra den, men den gemensamma Europeiska ledstjärnan, efter vilken majoriteten väljer att navigera, kommer att leda oss bort från det gränslösa, kulturfascistiska slaveriet och återupprätta den för en fungerande nation så vitala rättssäkerheten. För såväl den etniska delen av befolkningen, som den hederliga, arbetsvilliga och skattebetalande delen av våra invandrare. Bryssels högavlönade konspiratörer må våndas, men den rättrådige har all anledning att glädjas!
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Paul

  Det är mycket dåligt att SD inte vill samarbeta med partierna som medverkade på mötet i Koblenz.

  Gilla

 • Mimi N.

  I Sverige kommer onda anden att återvända till flaskan – friviligt. Goda svenska receptet på lösningen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: