Arab har inte kunnat utvisas efter avtjänat straff 2008


INVANDRARVÅLD. Kader Bencheref, 31, dömdes 2007 till fängelse och utvisning för att ha försökt våldta fyra kvinnor i Sundsvall på en timme. Efter avtjänat straff skulle han utvisas till Marocko – men hemlandet vill inte ta emot honom.

Nu har han suttit i förvar i åtta år – och kostat skattebetalarna 16 miljoner kronor, rapporterar SVT:s ”Uppdrag granskning”.

Hösten 2006 började det utdragna fallet. Den 20 september gick Kader Bencheref, då 21 år gammal, till attack mot flera kvinnor på olika platser i Sundsvall. Fyra kvinnor utsattes för våldtäktsförsök, som avbröts av förbipasserande. Alla angreppen genomfördes under loppet av en timme.

Dagen därpå hittades mannen i en av Migrationsverkets lägenheter i staden. Där hade han själv bott i två månader.
Tingsrätten dömde Kader Bencheref till tre och ett halvt års fängelse och livstids utvisning. Hovrätten ändrade domen till utvisning i tio år, och kortade fängelsestraffet till tre år.

Nu, mer än tio år senare, finns Kader Bencheref fortfarande i Sverige, inlåst i polisens förvar.

Kader Bencheref kom till Sverige utan ID-handlingar, men säger sig komma från Marocko, närmare bestämt Västsahara. Men Marocko vill inte ta emot honom.

Kader Bencheref säger själv att han inte vill lämna Sverige och har ansökt om asyl – som inte beviljats.

När fängelsestraffet hade avtjänats 2008 togs Bencheref i förvar av polisen. Han hålls i förvar eftersom polisen bedömer att det finns chans att utvisningen ska verkställas, och för att han bedöms som för farlig för att släppa ut.
Gränspolisen har försökt få Bencheref utvisad, och sökt kontakt med Marockos ambassad, utan framgång.

Marocko litar inte på svenska myndigheter och vill ta egna fingeravtryck på Kader Bencheref. Sen uppger marockanska myndigheter att det finns ”tusentals liknande fingeravtryck”, och de kan inte bekräfta att Kader Bencheref är marockan.

I slutet av 2010, samtidigt som bevis på Kader Bencherefs identitet jagades, började han flyttas runt på olika tunga Kriminalvårdenanstalter i landet: Kronobergshäktet, Sollentuna, Huddinge, Österåker, Hall och Norrtälje. Saltvik, Salberga, Tidaholm, Kumla, Hällby, rättspsyk i Växjö och häktena i Göteborg och Malmö.

Rotationsschemat började för att avlasta personalen som ansvarar för honom på Kronobergshäktet, där han rapporterats vara våldsam. Kader Bencheref vistas en månad på varje anstalt.

– De tycker det är roligt. De tycker det är jätteroligt att flytta. Flytta varje månad, säger Bencheref till ”Uppdrag gransknings” reporter Henrik Bergsten.

Kriminalvården skriver i en bedömning om Kader Bencheref att, om han skulle försättas på fri fot: ”… så kommer han i vissa situationer med mycket stor sannolikhet återfalla i brott och risken är att han skulle komma att begå nya grova våldsbrott mot människor.”

Under tiden i förvar dömdes Kader Bencheref också till fyra månaders fängelse för att ha bitit och slagit vårdare på olika anstalter, enligt ”Uppdrag Granskning”.

I samband med att ”Uppdrag gransknings” reportage gjordes kom nya uppgifter. Kader Becheref sa, via telefon till SVT:s reporter: – Jag är inte marockan, jag är inte från Marocko, förstår du, jag är från Algeriet.
– Det spelar ingen roll om jag säger fel land eller rätt land, jag kommer inte att släppas i alla fall. De har bestämt sig, de ska inte släppa mig.

Algeriets ambassad uppger att de tror att Kader Bencheref är från Algeriet, nu försöker de få hans identitet bekräftad i Algeriet. En advokat, Ignacio Vita, har fått upp fallet i Europadomstolen. Målet ”Bencheref mot Sverige” gäller brott mot de mänskliga rättigheterna, i och med att Kader Bencheref hålls i förvar på grund av rädsla för att han ska begå brott igen.

-Pettersson ser hur viktigt det är att inte släppa in okända människor i landet. Den här araben har hittills kostat 16 miljoner och slutsatsen av det är att om vi inte lyckats få iväg brottslingarna så måste vi ordna en billig och obekväm förvaring så de själva hjälper till med att ta sig härifrån…


10 responses to “Arab har inte kunnat utvisas efter avtjänat straff 2008

 • Varför är Kader värd flera tusen Hope? | Petterssons gör skillnad!

  […] Läs mer om Kader HÄR, tänk på att han kostat runt 5.480 kronor om dygnet i åtta år, enligt SVT.  […]

  Gilla

 • Kurt

  En 9mm patron kosta under fem kronor eller man ta en överbliven 39B som borde vara billigare. Tillkommer kostnader för elda upp kvarlevorna. Alla gånger billigare för oss skattebetalare.

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Besynnerligt att ingen kommit på tanken att låta vederbörande samhällsparasit helt enkelt försvinna ur rullorna. Man kan alltid anföra som skäl att han avvikit och inte kan återfinnas. Gruvhål, mina vänner. Havsklippor. Använd fantasin. Containerfartyg, dumpa ballasten i främmande hamn! Nu har det sannerligen gått tillräckligt många miljoner upp i rök. Vi har INGEN som helst skyldighet att inhysa slikt patrask.
  Andreas.

  Gilla

 • age

  Släpp honom från flygplan över hans ”hemland” så tar de emot honom.
  – Särskilt om vi inte kostar på honom någon fallskärm.
  Då blir det dessutom billigare för dem att ta hand om honom.

  Vi har inte bjudit in honom och vill inte ha honom.

  Förresten, varför klaga på honom? Han följde väl bara sin egen lagbok, koranen. Den säger ju att kvinnan ska brukas – som en åker.

  Om kvinnor är mest utsatta för våldtäkter, m.m. så kanske kvinnor skulle höja sin röst så att de hörs. Och framför allt inte rösta för denna katastrof!
  Några kvinnor måste ju ha röstat för den här regeringen?
  – Vill de kanske bli våldtagna?
  Varför röstade de annars för invasion av muslimer till vårt fosterland?
  Kanske alla kvinnor vill gå i sopsäckar? – eller vad gör ni kvinnor?
  Gå med i ”Grannsamverkan” så kommer något att hända!
  Alla muslimer är ju muslimer!
  Vi behöver inte muslimer i vårt fosterland! – men vi har dem – överallt!
  Och vi måste göra något!

  Gilla

 • Ingemar

  En ändring av lagen behövs så att en dömd utlänning som inte kan utvisas ska hållas inlåst tills utvisning kan ske! Då vet alla kriminella lycksökare och bedragare det!!

  Liked by 1 person

 • Maja Anokhina

  ” Marocko vill inte ta emot honom” betyder egentligen att det inte finns person med sådant namn registrerad i landet.
  Det betyder att idioten ljög om sitt identitet och landet han kom ifrån.
  Nu är omöjligt att räkna ut vem han är och var han kommer ifrån.
  Så vi skattebetalare skall försätta bekosta hans lyxuppehälle i svenska fängelse…

  Gilla

  • odalkvinnan

   Det kommer att gå ännu sämre att skicka män till Marocko nu. Anders L. skrev om att Sverige ska fördöma Marocko och stätta Polisario som alltid förr-Västsahara. Läs på Ledarsidorna om kontakten med Alger, Västsahara och mot Marocko.

   Gilla

 • Enok

  ”allahu akhbar” blir lätt distraherade av att begå våldtäkter och annan kriminalitet.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Ingen vill ha dem? Det är därför de kommer hit och tvingar sig på oss?

  Fatta att han sökt asyl!!!@@@@

  Sökt asyl från ett land som inte vill ha honom?De vill inte se honom men han påstår sig vara förföljd???????

  Marocko har nu förbjudit bärande av burka och tillverkning av burka OCH FÖRSTÖRELSE AV BEFINTLIGA LAGER av burkor i landet. (Se Ledarsidorna.se)

  De har förstått poängen med att urskilja vad de vill ha och inte vill ha. Inga burkor och inga sån här ”män”.

  Sverige kommer att bli sist med att förbjuda burkor?

  Det är inte bara produktion av D-vitamin som hämmas av övertäckandet av huden med tygsjok. Enligt forskning finns det många livsviktiga processer som sker i kroppen vid mötet mellan hud och sol. Det är således en basal mänsklig rättighet att få exponera sin hud för solstrålar och annat som vi är fysiologiskt utrustade för.

  Obegripligt att myndigheter inte står upp för den självklara rättigheten att få slippa vara kåldolme?

  Gilla

 • br

  När inte deras hemländer vill ha dem,så varför i h~e ska vi behöva ta hand om dem!?!är det dessa bla marockaner som ska jobba här och betala skatt till våra pensioner!? Det är ju bara kostnader med dessa människor.vi får mindre i pension för varje arab/afrikan som kommer till sverige.tydligen har ingen informerat dem om att de skulle lära sig svenska,sköta sig och arbeta.inte våldta,råna och mörda.lite bristfällig information där eller vad säger du löfven? Rainfeldt?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: