Sverige, ett bra land att bo i men……


Det kom ett nyhetsbrev från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som började på detta sätt. –Sverige är ett bra land att bo i, men vi är oroliga för framtiden. Vi svenskar är pessimistiska inför framtiden. Rädda för framtida terrorhandlingar och för hur Sverige kommer att se ut om 5 år. Är någon förvånad? Ändå gör vi inte mycket för att skydda oss och vårt land och oss själva.

Vattnet var en stor bristvara i sydöstra Sverige under 2016. Vad händer om/när det blir en bristvara i hela landet.  Vad händer vid en naturkatastrof eller terrordåd. För att par veckor sedan intervjuades en bonde om hur länge de skulle klara sig utan bränsle. 2-3 dagar blev svaret. Det finns inga reserver vare sig ute bland gårdarna eller i Sverige.

I helgen som gick pratades det återigen om hur länge människan skulle klara sig utan el och vatten. Svaren på gatorna chockade nog många. 1-2 dygn?! Maximalt! Snacka om att vara sårbara.

De stora samhällsfunktionerna behöver se över sina reservkrafter.  Bönderna skulle behöva ha reserver så att de kan fortsätta producera vid ev. katastrof vilket de flesta inte har. Samma sak gäller för oss i den mån det är möjligt. Jag riskerar att bli tjatig i detta ämne men när vi får ”hintar” och uppmaningar av myndigheter skall vi inte ignorera dem. Vi måste även tänka själva och inte bara förlita oss på att andra skall tala om för oss vad vi bör och inte bör göra.

Fundera vad du kan göra för att förbereda dig.  Även om man bor i lägenhet finns det mycket man kan göra. Vem trodde att myndigheten skulle uppmana dig att ha kontanter hemma i reserv? Det var vad Luleå kommun uppmanade till igår.

– Ja vi ser ju att vi var bättre förberedda förr i tiden. Idag är folk kanske inte medvetna på samma sätt och därför ser vi det som viktigt att informera. Att man som individ har ett stort eget ansvar, säger Sandra Ylinenpää. till SVT

Vidare säger Ylinenpää att störningar i el- telenät,  fjärrvärme och dricksvatten kan ställa till det ordentligt. Troliga saker som skulle kunna hända är exempelvis att en kraftig storm slår ut hela Norrbotten och sen har vi det här med sabotage inom landet och från främmande makt.

Detta gäller inte bara Norrbotten utan hela landet. Lyssna på din magkänsla, din kommun och MSB. Gör vad du kan för att ”preppa” dig inför ev. katastrof i framtiden, det är inte bortkastade pengar utan snarare en investering i framtiden.

MSB

 


8 responses to “Sverige, ett bra land att bo i men……

 • age

  Tyvärr måste jag, både inse och erkänna min stora dumhet att jag röstade på M i flera val.
  M och alliansen monterade ner vårt fosterland.
  ”Nu har vi inga fienden längre så vi kan göra oss av med både försvar, hemvärn, värnplikt, försvarsanläggningar, krisförråd m.m.”
  Det är som att lämna bilen med motorn igång på gatan över natten.

  Tänk att åka omkring och tro att man är duktig, som Reinfeldt gör.
  någon borde tipsa honom att söka inträde och medborgarskap i ett afrikanskt land bland sina frender med ”öppna hjärtan”.

  Vi får tills vidare nöja oss med att veta att: Alla muslimer är muslimer.
  Och att vi bjuder in dem till All Inclusive – gratisboende!
  De är skyldiga att följa koranen.
  Koranen säger att muslim ska bidraga till att sprida islam över världen,
  och inta världen, ”inte delar av den utan hela”.
  Jag är rädd!

  Gilla

  • Asa

   Om det är någon tröst i bedrövelsen så är du inte ensam. Moderaterna fick min första röst och den sista 2010. Jag önskar att jag vaknat tidigare. Ingen är så klok som den efterkloka.
   Jag borde haft mer förstånd, mitt enda försvar är att tiden aldrig räcker till många måsten och jobb och familj och anhöriga som behöver min hjälp och att jag inte läste riktig media som Petterssons blogg. Exponerat var det första jag fann på nätet, min själsliga räddning och jag förstod att jag inte var ensam, så stort tack till Exponerat.
   Trots det så visste jag bättre och borde ha agerat tidigare. Så förlåt mig mina barn och Sveriges barn.

   Gilla

 • ruben

  Att man börjar informera människor för typen ”när kriget kommer” ligger förmodligen i tiden, samtidigt som man populistiskt försöker släta över otrygghet på gator och torg. Tänker på en detalj, som också kan få stor betydelse i längden. Har sett skräckexempel på hur invandrare spolar lägenheter när de städar, med samma princip som man tvättar bilen utomhus. Tänk när 10 000 lägenheter med invandrare från MENA-länderna på en ort med sina normalvanor 10-20-dubblar vattenförbrukningen. Förmodligen ökar vattenskador och även bränder pga kortslutningar och därför höjs hemförsäkringar i samma kraftiga takt. Dags att börja titta på statistik av onormala höjda kostnader där också. Bidragstagare med bostadsbidrag tar sällan ansvar för vatten-, el- eller försäkringskostnad.

  Liked by 1 person

 • Mimi N.

  Vem skyddar landets godtrogna folk?
  I de mäktigas ögon är vi blott smolk.
  Upp till kamp emot kvalen??
  Länge leve dubbelmoralen!

  Mimi N. : Evolution (1 mars 2015)

  Gilla

 • Sidewinder

  Ve er, svenska politiker som sålt ut oss! Må ni brinna i helvetet för eviga tider. Men först ska ni stå till svars inför oss, svenska folket som ni så grovt svikit. Ni är avskum, värre än invällarna själva.

  Liked by 1 person

 • Tony

  Här märks återigen vilka stora idioter det är som styrt Sverige?
  På 60-70 talet hade vi stora bergrum som var fyllda med
  drivmedel som vi klarade oss på länge lika dant med livsmedel
  och annan nödutrustning, men allt har reats ut, istället har vi
  fått en stor mängd statliga verk med vidhängande byråkrater i
  stora antal som endast utgör en stor kostnad men ingen nytta.

  Gilla

 • Inte speciellt lyckad intergration nää...

  Svensken har gjort sitt, betalat för fienden och bjudit in fienden.

  Deras barn kommer att bli värsta sortens antirasister med stort hat mot Sverige.

  Det är dock oftast gud(allah) man tackar, att det är våra skattepengar som betalar för deras bidrag bryr de sig inte om, det är gud som gett dem möjligheten.
  De är redan så många att de kommer avla bort det svenska folket.

  Tacksamhet är inte ”deras” starkaste sida.
  Ordet finns förmodligen inte ens i deras språk.
  Används det, är det garanterat för att ställa sig in och få sympati.

  Dessutom ser man ner på oss.
  För att vi i deras ögon anses svaga och lättmanipulerade.
  Mina synpunkter grundar jag på gedigen yrkeserfarenhet av ”mångkultur”.

  Vad vi behöver är en andra https://sv.wikipedia.org/wiki/Reconquista , följt av så många korståg som krävs för att trycka tillbaks muhammedanerna till den arabiska halvön.

  JAG VILL INTE HA HIT OTACKSAMMA GROVT RELIGIÖSA DUMSKALLAR SOM INTE RESPEKTERAR SVERIGE,DESS BEFOLKNING,SEDER OCH LAGAR. 99% av invandrarna faller in på någon av dessa fronter.
  Att man ska behöva gå med sin syster när hon ska till någon polare och komma och hämta henne när hon måste hem är fruktansvärt sorgligt för att man inte kan vara säker på Sveriges gator.

  Liked by 1 person

  • age

   ”Inte speciellt …”
   Ja, du, vi är många som tycker, känner, upplever och vill som du.
   Dock är vi inte som våra gratisgäster, förenade i en hjärntvättad sekt.
   Vi är ett folk av starka individer med massor med framgångar gemensamt, industrier, patent, uppfinningar och mycket mer.

   Verkligheten är dock den att starka individer bildar svag grupp
   och svaga individer (hjärntvättade) bildar stark grupp, sekt.

   Det enda vi kan göra för att försvara oss är att organisera oss.
   ”Grannsamverkan” är ett etablerat och, av samhället godkänt sätt att bilda lokala försvarsgrupper.
   Vad gruppen pratar om är fritt och om kallelsen innehåller att vi börjar mötet med psalmsång och varmkorv så slipper vi ”spioner”
   från en speciell sekt.
   Naturligtvis kan gruppen rikta sig till särskilt utvalda personer för att få till en ”homogen” grupp.
   Vi skulle kunna börja med att någon beställer och säljer armband med texten, ”Grannsamverkan”.
   Jag hoppas att namnet inte är skyddat. Då får vi hitta på en variant.
   (Vi får säkert stöd från Säpo att hitta ett bra namn. De har ju visat att de inte har resurser att skydda oss – eller kanske inte får?)
   Jag är i alla fall rädd!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: