Norsk same frikänd för att ha mördat kurd i självförsvar


BROTTSLIGHET. Den 26-årige norrmannen Johan Eira frias från anklagelsen om att i oktober förra året ha knivmördat en 21-årige muslimske kurden Djeger Mujahidi i Skellefteå. Anledningen är att kurden höggs ihjäl när han försökte råna norrmannen. ”Nödvärn”, konstaterar domstolen och friar därmed 26-åringen.

Så här skriver åklagaren i ett pressmeddelande.

Inget överklagande av dödsfall i Skellefteå

2017-01-04
Tingsrättsdomen om dödsfallet vid Morö Backe torg överklagas inte till hovrätten.
Den 30 december 2016 meddelade Skellefteå tingsrätt dom i mål där en 25-årig norsk medborgare stod åtalad för att ha dödat en 20-årig man med ett stort antal knivhugg vid Morö Backe torg i Skellefteå. Domstolens majoritet konstaterade att 25-åringen uppsåtligen dödat 20-åringen men menar att handlandet är fritt från ansvar då våldet i situationen inte varit uppenbart oförsvarligt. Tingsrättens minoritet menar att våldet inte har varit uppenbart oförsvarligt men friar 25-åringen då han i situationen svårligen kunnat besinna sig, så kallad nödvärnsexcess.

– Jag har nu gått igenom och analyserat domen. Då jag inte kan förvänta mig att hovrätten kommer till ett annat beslut än tingsrätten kommer jag inte att överklaga tingsrättens friande dom, säger kammaråklagare Andreas Nyberg.

Skellefteå tingsrätts målnummer är B 1124-16.

Kammaråklagare Andreas Nyberg

Läs mer…

Vi kan konstatera att kurdens kumpaner var svenskar och inte ”svenskar”. Kurdens svenske rånkumpan döms samtidigt för försök till rån och ringa narkotikabrott medan de två kvinnliga kumpanerna döms för ringa narkotikabrott respektive misshandel, ringa narkotikabrott och narkotikabrott.

Norrmannen Johan Eira frikänns för mord men fälls för ringa narkotikabrott och rattfylleri.

TIDIGARE 2016-10-24. ”Umeåbo” mördad i knarkaffär

Ett av gängen som försökte etablera sig i Umeå kallade sig ”Ålidhems” terrorister. Den 20-åring som dödades i Skellefteå nyligen hade enligt Dagens Nyheter koppling till gruppen.

För drygt en vecka sedan möttes ett gäng vid centrum i stadsdelen Morö Backe i Skellefteå för att göra upp en nattlig narkotikaaffär. Det slutade med att en yngre Umeåbo knivhöggs till döds.

I onsdags häktades samtliga fyra anhållna personer misstänkta för inblandning i händelsen. VK har tidigare skrivit om att det var en planerad narkotikauppgörelse som urartade. En större summa pengar, drygt 30 000 kronor, ska ha förekommit vid mötet.

I artikeln i DN framkommer det att Umeåbon hade kopplingar till ett av de gäng som försökt etablera sig i Umeå de senaste åren. Det bestod av yngre killar som kallade sig ”Ålidhems terrorister”.

– De tryckte upp tröjor, tatuerade in namnet och uppträdde allmänt som om de ville vara gangsters. Ett tag hade de nästan tagit över en av stans krogar, säger kommunpolisen Mats Bäckström.

-Pettersson noterar att den mördade ”Umeåbon” hette Djeger Mujahidi begravdes i lördags, den 22 oktober, och att det var en muslimsk begravning.

Jag noterar också att Västerbottenskuriren skriver att fem av sex av de inblandade, inkl. den mördade var från Umeå. Den mördade ”umeåbon” var född i irakiska Kurdistan och då kan man undra var de andra Umeåborna kom ifrån, men det verkar som om en norsk same har huggit ihjäl en kurd denna gång, och de övriga är svenskar…nåväl, mordet berodde på en knarkaffär som gick snett och den mördade var som vanligt världens snällaste och bästa…


11 responses to “Norsk same frikänd för att ha mördat kurd i självförsvar

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Man måste vara både döv och blind för att inte se vilken skada politikerfrälset orsakat Sverige och Sveriges befolkning tack vare den ansvarslösa massinvandring ELLER SÅ ÄR MAN BARA ETT RÖVHÅL SOM FREDRIK REINFELDT OCH STEFAN LÖVEN!!
  Beträffande domen så är det för mig självklart att man har rätt att försvara sig mot rån men fallet är ett undantag, det är rånoffren som brukar råka illa ut och bli dödade eller svårt misshandlade och även om gärningsmannen åker fast brukar straffet bli lågt.
  De nämnda muslimerna tillhör INTE Sveriges flora och fauna och svårt att förstå vad de har i norra Sverige att göra, de borde utvisas och få en stämpel i passet: ”DRA ÅT HELVETE OCH KOM ALDRIG TILLBAKA!”

  Gilla

 • Argus

  Jag misstänker att Johan Eira är från Kautokeino, Nordkalottens svar på Mogadishu.

  Trailer till en dokumentär:

  Hela dokumentären:

  Gilla

 • Bhoman

  Svenska politiker rår för detta .
  Svenska politiker måste komma undan .
  Vi kallar dom för Norska samer .
  Puh !
  Tror dom , dessa avarter av politiker .

  Gilla

 • Zoomic

  Mer norska samer i Sverige!

  Gilla

 • Android77

  Jag drömmer om en dag när vi utvisar och avvisar 98% av de som kommit hit de senaste 10 åren.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det blir svårare och svårare att veta vilken minoritet som för tillfället ligger överst på diskrimineringslistan i Sverigeistan!

  Gillad av 1 person

  • Truthfighter

   Eller hyllningslistan!

   Gilla

  • Hönsmamman

   Vem är högsta ansvariga för att upprätta den? Turas de om och hamnar de också på en rangordnad lista? Eller är det hemliga omröstningar med fina priser till de utvalda? KAN svenskar inte alls nomineras?

   Gilla

   • Truthfighter

    Vill du va me’? 🙂

    Gilla

   • Truthfighter

    Vi äktsvenskar sjunger inte med den ”rätta” mångkulturella mörka stämman. Så vi är diskvalificerade från nomineringarna redan från start. Vi hamnar alltså utanför i statistiken. Därför syns inte heller våra tappra försök i statistiken. Även om vi nog värst slulle platsa om vi fick chansen i öppenhet. Men det är väl inget att sträva efter. Och det är ju heller inte vi själva som äger diskrimineringstalangen. Utan våran marionetthärförare Löven. Som gick i lära hos Mäster. D v s Reinfeldt. Så det är Löven och hans mentor, som ska ha elogen för den dolda mörkade diskrimineringstalangen som är inbäddad hos oss, i vår bemötta behandling i de stora evenemangen och galarna. Men som p g a av vår ”felaktighet” i de stora sammanhangen inte syns och märks.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: