Kastade smällare mot spädbarn

Vi har läst om Nyårshelgen och den nya trenden med att rikta raketer och kasta smällare mot blåljuspersonal och hederliga medborgare.

Givetvis är detta inget som ska accepteras och förhoppningsvis är det en trend som gått i graven till nästa Nyår. Fallen har varit många i Sverige, men frågan är om inte detta tar priset i all dess ynkedom.

Gävle är bara en i mängden av svenska städer där ungdomsgäng härjat med raketer och smällare. Under Nyårshelgen utmanade ett gäng ungdomar ordningen i centrala stan, merparten av dem lika maskerade som fega skitstövlar brukar vara. Smällare kastades inne i butiker, in i lägenheter och mot förbipasserande människor. Ungdomarna beräknas vara mellan 14 och 20 år.

Värst drabbades en tremånaders baby när någon feg skitstövel kastade ned en smällare i barnvagnen där barnet låg. Pappan hann ta smällaren och kasta iväg den innan den exploderade bara några meter från det lilla barnet.

”Det är ett sjukligt och helt vansinnigt beteende…//…Ungdomarna verkar ha fått ett ändrat beteende, det har helt spårat ur. Jag har aldrig varit med om att man beter sig så här illa tidigare”

Så säger en polis som jobbat inom yrket i 30 år och tillägger att han aldrig sett något liknande.

Nej, tyvärr är det mycket vi ser i dagens Sverige som vi aldrig tidigare sett. Vems ansvaret är?

Vi kan och kanske också ska skylla på politikerna, myndigheterna, rättsväsendet, föräldrarna, men till syvende och sist är det den som kastar smällaren, skjuter raketen, våldtar flickan, misshandlar dem äldre mannen och rånar kvinnan med rullstol som bär skulden, ingen annan.

Gefle Dagblad

16 thoughts on “Kastade smällare mot spädbarn

  1. PK media låter nu vanligt folk framföra ”vi måste förbjuda raketer!” Den raketforskare som slängde in en pjäs i en barnvagn ligger säkert sömnlös av oro….Naive svenne banan fattar inte att kan man slänga in en pjäs i en barnvagn då har man inga problem med att veva runt med en AK 47. Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  2. Det är höjden av ynkedom och total inkompetens då ordningsmakten inte förmår stävja dessa mycket allmänfarliga tilltag begångna av yngel i ovan nämnda åldrar. Det finns all anledning att fråga sig vilka rent praktiska funktioner den Nationella insatsstyrkan och kravallpolisiära enheter egentligen fyller. Kan de inte komma tillrätta med dessa attacker, där inte ens spädbarn i vagn förmår fredas, hur innerst in i helvete skall de kunna skydda befolkningen vid regelrätta kravaller?
    Vilket formidabelt misslyckande!
    Andreas.

  3. Tidigare fick man inte använda fyrverkerier av hänsyn till flyktingarna och deras trauma. Dom babbesvinen som nu använder fyrverkerier som vapen är då inga riktiga flyktingar så ut med avskredet och internera asen till dom kan skickas iväg.

  4. Hur svårt är det . ALLA SKA INTE FÅ SÄLJA FYRVERKERIER OCH ALLA SKA INTE FÅ KÖPA DE.

    ”Barn” som kommer direkt från kriget har kanske längtan att fortsätta kriget här , men skicka tbx de bara.

  5. Nu inser myndigheterna att invandrare inte kan hantera raketer heller, därför blir det som vanligt att man förbjuder raketer för svenska folket.
    Ungefär som när man tar bort kontant-hantering på bussarna.
    Straffa svenska folket.

  6. Problemen har eskalerat sedan Socialdemokraterna kom till makten, de släppte in 160 000 utan ID-kontroll bara under 2015. Invandrarrelaterad kriminalitet har eskalerat samtidigt slutar över 900 poliser då de inte orkar med regeringens vansinne, 480 000 anmälda sexualbrott under 2015 talar ett tydligt språk.

    Socialdemokraterna är livsfarliga för Sverige, de är muslimvänner och vill inte ta tag i problemen då de är rädda att stöta sig med sina väljare, 96% av muslimerna röstar rödgrönt.

    Ska vi vända den negativa trenden i Sverige måste Socialdemokraterna bort, sedan blir det ett ”stålbad” utan dess like att återta det samhälle tidigare generationer byggt upp.

    Folk måste förstå att det enda alternativet är att rösta på SD, som det ser ut nu blir det mer invandring oavsett vilket block man röstar på vilket är katastrof.

    Jag hoppas att Moderaterna byter ut AKB till någon mer klarsynt, kanske Finn Bengtsson? Sedan hoppas jag på ett samarbete mellan SD och M.

    Drömmen vore att SD får egen majoritet.

  7. Mycket oroande utveckling. Frågar mig vilken etnicitet pappan och förövaren hade. Detta är kanske inget vanligt ”bus” utan ett angrepp på en otrogen? Det har tydligen förekommit omkullvälta barnvagnar tidigare, stod det i en artikel jag läste igår. Hursomhelst är det inget som hände i vårt gamla trygga Sverige utan ett mångkulturellt berikande som vi kan tacka Palme, Reinfeldt, Bildt och Löfven för. Det nya iskalla farliga Sverige, med importerad raketkultur och färgstark brottslighet av alla slag. Avgå Löfven, du och din politik för landet rakt ner i avgrunden!

    • Ståfräs! Håller absolut med dig men…. samtidigt så är SD och dess medlemmar skyldiga. Jag menar, om ”eliten” och massmedia inte så intensivt motarbetat och försökt få bort SD så hade kanske invandringen varit annorlunda. Att de med sitt agerande i stället ökat SD´s popularitet inser de inte, vilket bevisar vilken bubbla de befinner sig i. Min önskan är att de etablerade försvinner från arenan, likaså presstödet och bidrag till religiösa föreningar. Gammelmedia är lika skyldiga till nuvarande kaos och närhet till systemkollaps av vårt land!

      • Gammelmedia är ännu mer skyldiga, för utan deras
        stöd hade aldrig regimen kunnat genomföra denna
        idiotiska förändring av samhället, det är deras tysta
        medgivande som är den största orsaken, hade dom
        rapporterat, och inte mörkat och undanhållit som dom
        gjort hade Sverige sett annorlunda ut.
        Läs inte, och framförallt köp inte Gammelmedia, säg
        upp TV licensen, så har du i vart fall bidragit till ett
        bättre Sverige i framtiden, d. v. s om det inte redan är
        försent

  8. Det blir så när man satsar alldeles för lite pengar till sk utsatta områden och när man som föräldrar är så upptagen med SFI-pluggande och jobbsökande att man inte har tid att uppfostra sina 5-12 barn…
    Allt är självklart Sveriges och svenskarnas fel…

KommenteraAvbryt svar