Jag fick en chock-747 kronor i trängselskatt!?

Jag visste att de höjt från maxbeloppet 500:- men att det inte fanns någon maxkostnad per månad hade jag inte kollat. Det finns ”endast” en maxkostnad per år – 13.500:- eller 60:-/dag.   Nu var det inte jag utan min dotter som fick denna, tack och lov men man undrar  när regeringen tycker att gränsen är nådd för bilisterna?  

Förra årsskiftet 2015/2016 höjdes dieselskatten med 66 öre inklusive momsen och bensinen med 60 öre inklusive momsen. Nu vid detta årsskiftet tillsammans med de senaste höjningarna av priserna på drivmedel landar vi  på en total ökning av 34 öre för bensin och 36 öre för diesel. Bara ett av många brutna vallöften från vår s.k. regering.

Finns just nu bara en jämförelse och den ser ni ovan.  De suger ut allt de kan men inte får bilisterna del av den kakan inte!

18 thoughts on “Jag fick en chock-747 kronor i trängselskatt!?

  1. År 2016 kommer jag att betala ca. 200 000:- inkomstskatt.

    År 2017 kommer jag göra allt i min makt för arbeta mindre. När jag som hårt arbetande ska behöva betala en stor del av min lön till parasiter som sitter hemma, blir jag förbannad! Inte nog med det har regeringen sett till att mjölka oss skattebetalare på andra sätt. Grattis regeringen Löfven, ni har sett till att hårt arbetande medborgare istället går ner i arbetstid, därmed mindre skatteintäkter. Ärthjärnor är förnamnet och idioter är efternamnet!

    • Det är en gåta vem de inbillar sig har en vilja att betala för parasiterna? Varför skulle medborgare i en demokrati självmant välja att ägna all sin vakna tid åt att jobba för att andra ska gå och ha ledigt och betalt för att göra ingenting? Det här är så dumt så man är tacksam att vi lever i en tid när det kommer fram vad människor verkligen tycker – vilket med önskvärd tydlighet kontrasterar till den av politiker softade bilden av hur svenskar ”ska uppföra sig”?
      Vem tror de sedan att de här skuld uppbyggande arga unga ljugande mänmen från kvinnoförtryckande kulturer ska integreras med? De som måste viga sina liv åt att betala för dem? Snacka om att odla en hatkultur?

  2. Regeringen kommer att fortsätta göra som dom vill, så länge vi inte visar vårat missnöje. För att uppnå förändring krävs aktion, något svenskar är väldigt dåliga på. Är ni missnöjda? Ut och demonstrera! Gör ni inte er röst hörd accepterar ni indirekt alla beslut som tas.

    I detta fall skulle en aktion exempelvis vara att man ockuperar Essingeleden med stillastående bilar om det nu är lagligt.

  3. Hur många svenskar känner till att Sverige exporterar mer bensin och diesel än vad vi faktiskt importerar? Så bensin och diesel borde absolut vara mycket billigare för svenskar som måste ha bil,men som sagt den stora tsunami massinvandringen från tredje världens mest dysfunktionella länder är ett omättligt slukhål som hela tiden kräver mer och mer pengar av det redan så skattenedtyngda svenska folket.Juntaledaren Löfven med anhang säger ju att när det gäller kostnader för invandringen så finns inget tak…

    http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Rysk-olja-viktig-for-Sverige/

  4. Det år inte bara med skatter som vår överhöghet hatar bilister. Jag kör 10 km mellan två platser tre gånger i veckan. Då har jag att köra över 16 gupp och genom en chikan. Detta på en väg som har dubbla gång- och cykelbanor, nästan helt saknar bebyggelse och är hastighetsbegränsad till 40 km/tim. Hindren är nyligen byggda.

    Jag måste således bromsa och gasa 48 gånger i veckan helt i onödan men på grund av politikers bilhat. När jag ser på bränsleförbrukningen i färddatorn så är det stapeltoppar i stället för ett jämnt och lågt streck. Men det har förstås miljöpartisterna ingen aning om.

    • När jag tänker närmare efter så blir det än värre. Det innebär att jag på ett år kör över 2 400 gupp. Jag har kört den sträckan i tio år innan det fanns gupp och räknar med att köra i tio år till. Således kommer jag att hoppa i 24 000 gupp. Bara på den körningen. Och jag är inte ensam som kör. Miljöpartisterna sitter nog på sina dyra stolar i kommunhuset och njuter. Säker även Centerpartisterna. Övriga vågar inte såga emot.

    • Detta ”drabbar” bara de som MÅSTE ANVÄNDA BILEN FÖR ATT KOMMA TILL SITT ARBETE !!!!!
      De som använda kommunala / privata / statliga KOMMUNIKATIONER – alltså BUSS / TÅG / TUNNELBANA / SPÅRVAGN de klarar sig nog, oj jag glömde de som åker TAXI-LIMOSIN.
      Alltså är denna skattehöjning bara till de som bor utanför storstadsregionerna.
      Det med elproduktionen var den kommer från VET REGERING OCH RIKSDAG det ????

    • Angående våldtäkter så finns det nog ingen kvinna i Sverige som är så utsatt som just en särskild. Jag tänker på MODER SVEA som blir våldtagen minst en miljon gånger om dagen.

  5. Husby centrum kollapsar enligt butiksägare. Nä nu har de inte lyssnat på profeten Reinfeldt som rapporterat om det motsatta från sin inre dimma. De är bara rädda och oroliga vilket är fullständigt irrelevant i samtidsanalysen? Låt inte rädslan ta över, öppna era hjärtan och njut av profetens ord som vet att inga granar brinner?

    En dag skall rättvisa skipas och det finns så många lidande i detta fullständigt onödiga drama?

    • Jag hoppas innerligt att de som bär ansvaret för att Sverige har blivit utplånat Får ohyggliga straff för detta i jordelivet och får fortsätta att lida i helvetet där dom hamnar tillsammans med alla dessa massmördare som tror att dom kommer att hamna i himmelen tillsammans med 72 jungfrur. Dom kommer till helvetet och blir våldtagna av 72 stycken tjocka negrer.

      • En aldrig sinande ström av män som våldtar varandra – ett para-dis, ett dis där de aldrig kommer undan varandra sida vid sida…..I evighet amen?

KommenteraAvbryt svar