Berlinterroristen Anis Amri dödad i Italien

ISLAM. 24-åringen Anis Amri som misstänks för lastbilsattacken i Berlin har skjutits till döds i Milano. Det bekräftar Italiens inrikesminister. Han dödades under en skottväxling med polisen. Enligt den italienske inrikesministern Marco Minniti stoppades Anis Amri av en polispatrull på gatan i Milano vid 03-tiden på torsdagsnatten.


– Han såg väldigt misstänkt ut, säger ministern på en presskonferens. När en av poliserna begärde att få se Amris id-handlingar drog han fram ett vapen och sköt honom. Flera poliser besvarade elden, och 24-åringen dödades i skottväxlingen.

Marco Minniti berättar att han har tackat poliserna som sköt den utpekade Berlinterroristen.
– De har gjort en extraordinär insats. Jag tackade dem å hela regeringen och den italienska polisens vägnar, säger han, och fortsätter: – Han var den mest jagade mannen i Europa och vi lyckades omedelbart identifiera och neutralisera honom. Det här innebär att vår säkerhet fungerar väldigt väl. Italien borde känna stolthet.

-Pettersson tycker inte italienarna har anledning att vara så stolta. Anis Amri har suttit 3,5 år i fängelse i Italien och de italienska myndigheterna borde ha skickat hem honom till Tunisien efter det straffet…

BBC

TIDIGARE 2016-12-21. Tunisier med sex olika namn efterlyst för dådet i Berlin

ISLAM. Tyska myndigheter har utfärdat en europeisk arresteringsorder efter den man som misstänks för koppling till lastbilsdådet i Berlin. 24-årige Anis Amri från Tunisien ska betraktas som beväpnad och farlig. Enligt efterlysningen ska han ha använt sig av minst sex olika namn och tre nationaliteter, skriver AP. Tips som leder till att han grips belönas med 100 000 euro, motsvarande 973 000 kronor.

amri-anis

Under en presskonferens i eftermiddags berättade Nordrhein-Westfalens inrikesminister Ralf Jäger att mannen kom till Tyskland förra året och sökte asyl, men att han fick avslag i juli. Under eftermiddagen har polis gjort tillslag mot ett asylboende i staden Emmerich där mannen tros ha bott.

Enligt uppgifter till CNN greps mannen av polis i augusti med falska id-handlingar, men släpptes senare efter ett domstolsbeslut. Det är inte klarlagt om det var Anis Amri som körde latsbilen men man vet att han umgicks i radikala islamistiska kretsar.

-Pettersson läser: asylsökande, avslag, falska id-handlingar, släpptes och undrar hur många sådana vi har i Sverige där 80-90 procent av de asylsökande år efter år saknar giltiga id-handlingar, släpps lösa med eller utan uppehållstillstånd och är unga män i vapenför ålder…

33 thoughts on “Berlinterroristen Anis Amri dödad i Italien

  1. Stort TACK, till den skjutne polisen Cristian Movio och hans arbetskamrater, för deras polisinsats. Bra jobbat.

    Man ska inte önska livet ur folk………fast ibland finns det undantag och dessvärre, kommer dessa undantag bli betydligt fler i framtiden.

    Som ateist vet man varför…………………..

  2. Kom ihåg första PK budet, ”detta har inget med islam att göra”. Vi kan nu läsa i msm media att terrordådet i Berlin spelar högerpopulisterna direkt i händerna. Jag tycker det är ointressant däremot är det ju denna typ av terror som vi alla varnat för och som kommer att hända i vårt land också om galningarna får hållas. Stäng gränsen och utvisa så många som möjligt.

  3. Så kom ännu en muslimarabhatavästerlandetattack fram i ljuset.
    Vad finns mer att säga? Förräderiet mot den vita och enda fungerande delen av världen fortsätter…
    Mörkandet har inga gränser.

  4. På bilder verkar det som om italienarna faktiskt har försökt rädda hans liv, så det verkar inte stämma det Minniti säger att dom gick in för att neutralisera.

  5. Så länge som Tyskland och Sverige, dom mest naiva länderna
    i Europa låter svängdörrarna stå öppna så kommer det att fyllas
    på med religiösa idioter från medeltiden. Stäng dörrarna och inför
    passkontrollerna igen, och framförallt ska ingen utan att kunna
    styrka vem man är släppas in. Det får vara slut med import av
    religiös fanatism, som andra människor ska behöva lida för!

  6. Den här killen borde aldrig släppts in i EU och att han gjorde det kan vi tacka politiker som Maria Ferm och Stefan Löven för och patrasket i Bryssel med parlamentariker som Cecilia Malmström för – Ni som röstade JA till EU har mycket blod på händerna!
    Det står miljoner Muhammedaner i kö som vill hit bara för att göra våra länder till HELVETEN och detta kommer bara att fortsätta så länge politikerfrälset INTE SJÄLVA DRABBAS IN PÅ BARA SKINNET!!

  7. Nu väntar vi bara på att utrikesministern skall fördöma Italien för ”utomparlamentariska avrättningar”, att vänstern börjar kasta sten i protest mot polisvåldet och FI ordnar ett fackeltåg till stöd för terroristen!

  8. Lika bra att gräva ned kadavret. Blir väl svårare att hitta hans medhjälpare men lika bra att inte slösa mångmiljonbelopp att hålla sådana as i förvar.

  9. Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
    Gruvmor skriver:

    Så bekvämt… själv sitter man o undrar om den där personen ens existerat på riktigt.

    • Exakt! Som av en tillfällighet hittades en identitetshandling i lastbilen, samma hände vid nåt av attentaten i Frankrike! Vid 9/11 attentaten likaså!
      Jag litar inte en sekund på något av det demokratiska samhällets instanser eller dess medlöpare!

  10. Det är nu Dan E hade sin chans att imponera inför deadline vid nyår. Men han har nog fullt upp att värja sig mot alla de som vill vittna om hans olämplighet?

    Vem kommer att ersätta Dan Eliasson? En erfaren och omtyckt polis? Kvinnan inom polisen som lyft frågan om att en annan ledning behövs?

  11. Nu är det väl bara att marinera honom i alkohol och slaktavfall från ett svinslakteri, elda upp honom och dumpa resterna i havet utanför Tunisien för att förhindra åtkomst till de 72 obegagnade?

KommenteraAvbryt svar