Olof Palme om den negroida exstasen

GOTT OCH BLANDAT. Den 22 augusti 1944 hade signaturen Soj besökt biografen Rita. ”Alla stockholms hungrande jitterbug-fantaster vallfärdade till Rita på måndagskvällen för att om möjligt inhämta några nya turer och trick ur Metrofilmen ’Vi jitterbuggar’. Visserligen fick man bara se några korta glimtar av detta uttryck för den negroida extasen, men det räckte fullkomligt för att få Skansen-jitterbuggen att verka som en sirlig menuett.”

Bakom signaturen Soj stod Sven Olof Joakim, vilket var Olof Palmes förnamn, den blivande statsministern jobbade extra på SvD under studentåren.  Läs mer…

 

3 thoughts on “Olof Palme om den negroida exstasen

  1. Ja, mycket välformulerat av den i övrigt försåtlige Palme. Nu kan vi förmodligen enas om att vi har erfarit mer än nog av den negroida extas som står tillfinnandes i den multikulturella dyngbytta Sverige förvandlats till – detta utan någon anknytning till vare sig jitterbug eller menuett.
    Andreas 🙂

  2. Per Gudmundson har gjort ett scoop. Grävande journalistik finner onda rötter hos fenomenet Palme. Må han vila frid och låt mig slippa höra mer om rötterna som växte och blev en hyprid av ont och gott.
    P.S. Han var inte min statsminister. Då lämnade jag socialdemokratin för all framtid. Och nu ser jag ingen framtid för s i 87an procenter.

KommenteraAvbryt svar