Rysslands ambassadör ger klara besked

Vi har inga planer på att ockupera Sverige – det är löjeväckande att tro något sådant. I en intervju med Anders Holmberg  SVT säger Rysslands Sverigeambassadör Victor Tatarintsev att svenskarna kan sova lugnt, något som vi redan visste. Ambassadören intervjuades med anledning av att Ryssland behöver hyra hamnar i Slite på Gotland och i Karlshamn med anledning av byggandet av gasledningen Nordstream 2. Flera riksdagspartier och ÖB är dock kritiska till detta så vi får se. Givetvis passade Holmberg på att diskutera Krim halvön och ev  Ryskt hot mot Sverige.  SÅÅÅÅÅ Svenskt såååå att man skäms.

ryss

23 thoughts on “Rysslands ambassadör ger klara besked

  1. Lägg märke till att detta inlägg har några år på nacken….Var det från rysk sida redan då uppmärksammat hur islamisterna stormade in,hur skulle det då se ut idag,när landet är i princip halvmuslimskt ?
    Det jag kan informera om är,att det tycks vara Absurdistan som blåst upp sig och drömmer om svunna tider från 1600-talet. Löjligt är inte ens ordet !
    I Österrike väntar man imorgon besök av Putte,och hela Wien är i feststämning. Så stor skillnad kan det vara med en vettig regering.och de obildade typerna i röd/gröna sörjan,som styr hos oss…
    http://imgl.krone.at/scaled/1717706/v3a5a04/310×175

  2. Vad skulle Ryssland ha Sverige till? Då får dom ju Islam på köpet,
    och Islam skyr dom värre än pesten. Men försöker man att
    stänga in Ryssland genom att dra hit Nato så ökar givetvis
    risken. Hade vi inte haft världens mest korkade makthavare
    hade vi haft kvar vårt försvar, som låg i framkant när dårarna
    började att rea ut det. Vi hade stora beredskapslager för både
    mat till människor och drivmedel så att vi klarat oss i månader,
    men sedan satte dekadansen igång, regementen lades ned
    människor skickade hellre ut i arbetslöshet, värnplikten försvann
    och så vidare. Måste ha blivit stora summor från beredskapslager,
    undrar vart dom pengarna tog vägen, tror knappast att det kom
    Svenska folket till godo?

    Det är bara att titta på Finland som bor ännu närmre Ryssland
    än Sverige, och dom har kvar sitt försvar intakt?
    Men så behöll ju politikerna där även sitt sunda förnuft.

  3. Menar då någon på allvar att Rysslands ambassadör skulle svara jakande på en dylik fråga?? Att säga ”jo, vi har lite tänkt att vi skulle invadera Sverige om 5-10 år” vore förmodligen det mest idiotiska en diplomat kan säga, oberoende huruvida verkliga tankar om att invadera Sverige existerar eller ej.

    Det vad man däremot helt klart kan säga är att Sverige idag utgör ett militärt tomrum, och framför allt utan Natomedlemskap är mer eller mindre en mogen frukt som hänger på låg höjd och som kosacken enkelt kan slita åt sig utan större ansträngning (om han nu skulle råka vilja göra det). Vissa hävdar att invasionernas tid är förbi i Europa och att det inte är ”modernt” att syssla med sådant, men tänk om de har fel?

  4. Jag uppmanar alla att skaffa det eminenta webbläsartillägget ”coincidence detector”. Jag tror att ni likt jag blir chockade över ”tillfälligheten” att så otroligt många tillhör just denna grupp och är tongivande och har mutat in sina rövar genom sitt kontaktnät över hela västvärlden på framträdande positioner. Naturligtvis är det också orsaken till att Sverige är hårdast drabbat i hela västvärlden i förhållande till vad vi en gång var. Sverige formligen översvämmades av dessa efter andra världskriget och de satte genast igång med sin omstörtande agenda och tog över institution efter institution. Likt gräshoppor som styr kosan till vajande sädesfält. Ni visste kanske inte att det var just en sån som hårdast drev lobbyverksamhet tillsammans med (((DN))) på 60 och 70-talen att Sverige skulle bli mångkriminellt och nerspolat i avloppet. Sök på ”Så blev Sverige en mångkultur”.

  5. Då skulle vi få fri invandring från Ryssland.
    Ryssar har vi ju viss erfarenhet av som turister. De har en annan attityd än vad våra nuvarande invällare har.

  6. ifall Ryssen skulle vilja ockupera Sverige, så har
    de haft 200 år på sig…varför vänta så länge isf ??
    …ett bra bilateralt samarbetsavtal mellan Sverige och
    Ryssland, är jag säker på skulle få stora positiva för-
    delar för båda länderna…en sådan grej skulle ge en
    chockvåg globalt, till att börja med…innan potentater
    i EU till slut begriper va innebörden av vad samarbete
    och samtal kan ge…gräva ner stridsyxan en gång för
    alla med ryssen…jävla sandlåda, främst från Svenska
    politiker…styret i Ryssland är nu nästan den rakt
    motsatta än den under Sovjettiden…Putte vill att be-
    folkningen idag skall ha det bra, å hör sen
    Trumpen skull säkert lovorda ett dylikt beslut från
    Sverige…två flugor i samma smäll

    • Om Ryssland ville ha Sverige så skulle dom bara behöva 5 minuter på sig att ta det. Det räcker med att man skickar hit någon som säger ”Buh” till löven så skiter han på sig och överlämnar landet.

      • likadant va gäller hela Baltikum…va gäller
        Krim så har de vatt ryskt territorium i 250 år
        …men skänktes bort 2002 av den då, inte
        legitima styret i Ryssland…Estland, Lettland,
        Litauen har aldrig varit Ryskt, å kommer
        heller aldrig att bli…de är nöjda med att få
        behålla flottbasen i Kaliningrad

  7. Men än sen då… Kan det bli sämre med Putin vid det svenska rodret, än Löven eller Batra????? Skulle inte tro det. Tvärtom. Tvärtom. Så allt och vinna, och inget att förlora. Fast bäst med Pettersson som styrde förståss. 🙂 Pettersson här, och Trump i USA. En näst intill perfekt kombination. ”Pettersson for President!!!”. In sweden alltså. 🙂

    Jag skojar lite med tanke på bilderna i ett annat inlägg. Men kanske ändå, inte så dumt. Du borde tänka på att starta en rörelse Pettersson. Så kanske du och vi allihopa här tillsammans, kan ta över, när allt havererar, som i Italien. Du håller ju en fin linje här på bloggen. Och vi är nog många som gillar just denna hållning. Så kör hårt Pettersson. Vi stödjer dig (i alla fall jag). 🙂

  8. Alla som får komma till tals i detta land politiker, media och alla andra besserwissers är NOLLOR hela bunten. Rysslands ambassadör påpekade var nivån låg på intervjun BARNSLIG. Jag instämmer till 100%. Sverige gör sig till åtlöje i världen pga vårt politiskt korrekta etablissemang.

  9. Holmberg kunde frågat varför Ryssland ännu inte har ockuperat Sverige som svenska journalister sagt?

    Det är ju under en otroligt massa år som svenska journalister har förmedlat bilden av att Ryssland ska ockupera Sverige.Journalisterna bör ju faktisk ge sina läsare och lyssnare svar på varför dom har förmedlat den bilden.

    • Hotbilden behövs, för att den ska rättfärdiga sig själv. Dessutom kör man med dessa båda påhittade yttre hot, som klimathotet och Putin, för att leda människors uppmärksamhet bort ifrån alla inre samhällsproblem som invandringen förorsakar.

KommenteraAvbryt svar