14 thoughts on “Om Klimatskojeriet

  1. Klimatet på jorden kan ingen göra något åt varken nu eller om 1000 år.
    Vartenda öre som läggs ner på detta bedrägeri är bortkastade pengar.

  2. Romartiden (”år 0”) var varm. Man odlade vin i England, upp till skotska gränsen.
    Kring ”år 500” var det kallt. (”Fimbul-vintern”) ”Kulturen” i Europa hade ett botten-läge.
    År 1000 var det varmt. Däremot var det kallt kring 1500; ”tåget över Bält” t.ex. Man gick med artilleri över Stora Bält.
    Och nu kring år 2000 är det rätt skapligt varmt. Det är väl bra?
    (Fast visst – murvlarna tror ju att ”vi brinner upp – det går åt h-e för oss”)…

    • Inom historieforskning är det gällande att digerdöden inte i första hand handlade om pest -människorna försvagades och hungrade då temp sjönk detta århundrade. Då blev folket mottagliga-hönan eller ägget lite, men att de svalt rår ingen tvekan om.

  3. Det är dumt att ange en tid för när något kommer att ske för det kan man inte förutse när det gäller klimatet. Men även om Al Gore – som inte är någon forskare- har missat okänt antal år om snö på Kilimanjaro så bör man inte skippa allt annat som gäller forskningen om klimatet för den sakens skull.
    Själv hoppas jag att jag har fel om vad som håller på att ske, men med tanke att så många vetenskapsmän är så eniga är det inte troligt.

    • Problemet är bara att klimatet konternueligt blivit varmare sedan den lilla istiden på 1600 talet. Charles Dickens beskrev kalla vintrar och snö i England i sina böcker, på 1600 talet åkte man skridskor på kanalerna i Holland. Klimatet förändras konstant och inget förblir sig likt.
      På bronsåldern var det varmare än idag i Sverige, så att tro på domedagsprofeter skall man akta sig för.

      • De som forskar inom detta område vet säkert allt som finns att veta om det du skrev och mycket till samt solens påverkan och andra faktorer.
        Orsaken till att jordens medeltemperatur nu stiger är en annan än tidigare och något som människan i bästa fall kan göra något åt.

    • Det du skriver handlar om en fårskock som går åt samma håll. Då all forskning utgår från att det Al Gore gjorde var sant är att man först ställer upp en sanning och sedan selekterar man det som inte stämmer in i den teorin. Forskningspengar, anställning förutsätter att du tycker likadant. Då blir det inget bra…Jämför med islam tex, du har ramar som säger att allt som står i Koranen och allt Muhammed gjorde var rätt. Det blir inte många Nobelpris där inte…
      Det som för forskning framåt är det och de som går förutsättningslöst in i en fråga utan att se bakåt. Sälarna dog inte pga miljökatastrof utan pga ev parvoliknande(hund)virus och den lögnen ledde ända till riksdagen för MP.

  4. Stillbilden i huvudinlägget ovan visar Kilimanjaro långt i fjärran med lite snö på toppen. Jag kan också tydligt se vackra snöflingor från Petterssons jättestarka snökanon här på bloggen falla över bilden ända nere i Kenya trots det jättelånga avståndet mellan Sverige och Kenya. Allt ser normalt ut så långt.

    Men när jag klickar på länken ”Web Kamera i Kenya” så ser man bara ett platt landskap med tjocka moln i lufthavet ovanför. Då frågar man sig … täcker molnen Kilimanjaro-berget så att man inte kan se det … eller är det så att några djävla våldsbejakande Boko Haram-terrorister eller liknande har sprängt bort hela Kilimanjaro så berget inte ens finns kvar längre.

    Illdåd av den arten är ju deras favoritsysselsättning näst efter att kidnappa stackars skolflickor och hålla dem i fångenskap, tvinga dem till konvertering till islam samt tvinga flickorna till gifte med de manliga islamist-terroristerna där ”äktenskapet” ger männen rätt att utnyttja flickorna / kvinnorna som sexslavar och ännu värre djävulskap.

    Vore tacksam för svar om det går att få fram någon förklaring till varför Kilimanjaro-berget inte syns på web-kamerabilden. Av tidsangivelsen förstår jag att kamerabilden hela tiden förmedlas Live.

    • Tillägg:

      Av FjärranÖsternRedaktionens huvudinlägg ovan kan man få uppfattningen att Kilimanjaro med omgivande nationalpark ligger i Kenya. Så är det inte. Kilimanjaro ligger i norra Tanzania men mycket nära gränsen till Kenya.

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Kilimanjaro

      Webb-kamerabilder och fotografier tagna från Kenyanskt territorium kan därför lätt visa Kilimanjaro-berget på andra sidan gränsen in på Tanzanias territorium. Kilimanjaros höjd är 5 892 meter över havet.
      Detta endast som kompletterande info.

  5. Enl den nfo jag har så har glaciärerna på kilimanjaro hållit på att smälta i mycket lång tid, troligtvis med upphåll under den sk ”lilla” istiden en kallperiod ca 1400-1800. Snön på den lägre toppen försvann redan på 1800-talet, utan mänsklig påverkan. Rätta mig om jag har fel!

    • Han ”klimatkompenserade” säkert, dvs betalade några extra dollar för biljetten, och då kan man ju flyga med gott samvete…

      Al Gore är en av många skojare, det är många av dem som lever på klimatalarmisten, och då är det inte så noga med sanningen.

      Vi har ju Per Holmgren och Johan Rockström, vad jag vet så flyger Rockström kors och tvärs i världen och larmar.
      Det blir säkert luften bättre av…

KommenteraAvbryt svar