Radiotjänst – I utanförskapsområden går vi helt enkelt inte in för att kontrollera tv-avgiften

Från Thoralf Alfsson

Enligt Radiotjänst betalar ca 3,5 miljoner hushåll TV-licens idag, samtidigt uppger de att det innebär att ca 90 procent av hushållen betalar TV-licens. Det stämmer dock inte då det totala antalet hushåll är ca 4,3 miljoner idag, vilket ger drygt 80 procent av hushållen.

Radiotjänst har dock ingen statistik på hur stor andel som betalar TV-licens i olika delar av landet eller i t.ex utanförskapsområden. Men Radiotjänst planerar en sådan kartläggning under 2017. I ett mejl till mig svarar man följande.

”I våra analyser kan vi konstatera en underrepresentation i yngre grupper i ensamhushåll och i grupper bosatta i stora hyreshusområden. Omvänt en överrepresentation i välbeställda villaförorter och i mindre städer.”

Det skall bli väldigt intressant att ta del av den kartläggningen. Om den nu blir offentlig. Radiotjänst medger att personer med invandrarbakgrund är underrepresenterade när det gäller att betala TV-licens. Det finns säkert flera anledningar till detta.

På en direkt fråga om de gör kontroller i invandrartäta utanförskapsområden fick jag följande svar.

”Ja, som du förstår, att om ambulans och annan räddningstjänst ibland måste vidta extraordinära åtgärder för att undsätta i vissa utanförskapsområden, så måste vi också vara försiktiga. Vi är noggranna med våra kontrollanters personliga säkerhet, oavsett område, och de är tränade att bedöma om ett visst område är säkert eller inte. I vissa utanförskapsområden går vi helt enkelt inte in.”

Med andra ord ännu ett exempel på att rättssamhället är på väg att tappa kontrollen fullständigt.

”I vissa utanförskapsområden går vi helt enkelt inte in.”

I dessa områden är det med andra ord enkelt att avanmäla TV-innehav. Många anmäler säkert inte innehav av TV och sparar därmed ca 2500 kronor/år. Det är väl ingen som inbillar sig att situationen kommer bli bättre i framtiden med tanke på den stora invandringen från MENA-länder.

Vem är det som får betala för public service?

-Pettersson svarar på Thoralfs fråga. Vi betalar för en del av babbarnas TV-program, dock inte alla eftersom de troligen ofta tittar på hemlandets program via parapolen.

Vad som är betydligt värre är att vi även betalar för babbarnas välfärd. 

29 thoughts on “Radiotjänst – I utanförskapsområden går vi helt enkelt inte in för att kontrollera tv-avgiften

 1. […] För de som ärligt betalat sin TV-licens väntar också minskade utgifter. Från väntade 2 500 kronor per år 2019, till 1 300 kronor. Det innebär också att invånarna i de mångkulturella områdena måste betala (de som jobbar och inte lever på bidrag vill säga), vilket man inte alltid gjort. […]

 2. Kände folk som jobbade hos Televerket i Stockholm på 70-talet. Då syntes på registerkortet för telefon även TV innehav. I många områden med stor invandring, var registrerat innehav av TV mindre än från Svenskar med telefon. Detta fuskande har pågått länge.

 3. Har man en parabol så måste man ju ha TV. Annars är ju deras ”kontroller” meningslösa, Dom ringer eller om dom ringer på dörren gäller det ju bara att kunna ljuga och säga att man inte har nån TV. Dom får ju inte komma in ens om dom blir inbjudna.

 4. SOCIALDEMOKRATERNA kommer sannolikt att ta in nödvändiga pengar till SVT via skattsedeln i framtiden….Inte troligt att de kommer att jaga dessa som inte betalar, det skulle kosta för mycket, det är för många blattar att jaga. POISEN resonerar på samma sätt och sätter gärna dit medelsvensson som saknar bilbälte än riskerar livet i ett utanförskapsområde/no go zone….

 5. ”Tittar på sitt hemlands TV program”? Jo men det är för Tv
  innehav man ska betala licens, så även dom ska betala som
  tittar på andra länders TV program?

 6. Kan Radiotjänst då vara snäll och lägga ut den listan på sin hemsida.

  Så vi vet om vi bor i ett utanförskapsområde eller inte?

  För redan nu vet de tydligen vart de ska gå in eller inte, för sin personals säkerhet.

  Kan ju även vara bra att veta, för andra människor och deras säkerhet.

 7. Som en liten parentetisk anekdot kan nämnas det för undertecknad högst irritabla faktum, att dessa etablissemangets fotsoldater icke tvekar inför att via hembesök, postala påminnelser och patetiska interrogativa telefonsamtal ansätta honom. Har vid ett numer oräkneligt antal tillfällen under de senaste åren ärligt och utan omsvep nödgats förklarat det faktum att det inte finns någon televisionsmottagare i denna fattiga men stolta boning. Radiotjänst tycks vara rent bestörta av blotta tanken på att det de facto existerar hederliga medborgare som valt bort den kulturfascistiska regimens främsta propagandainstrument, nämligen TV:n, och därmed befriat sig från indoktrineringen.

  Dessa kontrollanters yrkesgrupp har blivit lika föraktlig som de prostituerades eller parkeringsvakternas föga hedervärda professioner. Nog för att man skulle anse ett vanligt fnask stå högre i kurs än Radiotjänsts små tennsoldater. Låt dem som verkligen ser på TV betala sina licenser och ge högaktningsfullt FAN i oss övriga!
  Andreas 🙂

  • Bra talat.
   Då jag sa till dem då ringde att jag inte har någon TV svarade människan att ”det har väl alla nuförtiden” . Jaha sa jag. Skicka krav då till alla med paraboler.

   • Tack för Ditt svar!
    Ja, det är besynnerligt hur oskyldiga hushåll skall drabbas av denna organiserade förföljelse mot de som valt bort regimens främsta propagandainstrument och intellektavtrubbande manipulation, dvs TV.
    Andreas 🙂

 8. Men, jag hänger inte riktigt med … ”i dessa områden är det alltså enkelt att avanmäla TV-innehav”.
  Var är det i n t e enkelt?
  TV-licens är väl så nära en frivillig kostnad man kan komma – bara avanmäl, lika enkelt som att gå ur svenska kyrkan.

  • Vi som aldrig tittar på SVT i TV-rutan får ju betala ändå – ser radiotjänst in genom fönstret att du äger en tv apparat måste du betala oavsett. En tidigare granne fick endast in tyska kanaler på sin TV pga ett berg i vägen.
   Trots åtskilliga samtal och inbjudningar fick han betala!
   Var är det lätt???
   Nu vill jag strida ännu mer när de nyanlända slipper betala. De slipper undan med det mesta och nu räcker det! Storsanering är på sin plats.

 9. Om de ska in få in några pengar överhuvudtaget så får de dra pengarna direkt från bidragen.
  Svenska skattebetalare står som alltid för notan, på ett eller annat sätt.

  • Bra idé. Det kan dras obligatoriskt av bidragen.
   Ett annat intressant fall:
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21317929.ab
   Är inte artikeln ett exempel på vår berikande invandring när de t.ex. får jobb inom hemtjänst? Man kan undra hur hemtjänsten kontrollerar sina anställda? Gärningsmannen med familj har vad jag förstått ( enligt veckans brott i kväll ) flytt hem till Iran, på tal om flyktingar 🙂

   • ruben
    Vad det gäller kontroll av anställda, minns från 60-talet i Sverige när personalchefer åkte ner till förre detta Jugoslavien för att hämta arbetskraft till industrin………..vad sökte man……jo två armar och två ben.
    ( Svenskar gick hellre på bidrag än jobbade i industrin, sorgligt men sant.)
    Det skiljer väsentligt från i dag när invällare hellre går på bidrag än jobbar( finns inga jobb för outbildade) svensk industri drog då in fantastiska summor till statskassan, sedan flyttade många av de sina huvudkontor till länder med lägre skatt och sin tillverkningsindustri till länder med billig arbetskraft och frånvaro av fuckföreningar. Inte har de återvänt, så……………

   • Rent nonsens att man på 60-talet rekryterade arbetskraft från t.ex. Balkan därför att svensken hellre gick på bidrag.

  • intressant statistik om fullbordade våldtäkter i slutet av filmen, 1975 resp 2014. Hade befolkningen ökat lika mycket hade folkmängden i dag varit drygt 121 miljoner.

Kommentera