Stäng

Förbjud förluster i välfärden

INRIKES. Alliansen ligger bakom den utredning som socialdemokraten Ilmar Reepalu gjort och som nyligen presenterade. Utredningen är visserligen beställd av regeringen S och MP men eftersom Alliansen bestämde sig för att släppa fram en minoritetsregering från vänstern så har de ansvaret och borde inte gnälla.

Utredningen handlar om vinster i så kallade välfärdsföretag, det vill säga i huvudsak vård och skola, som kommunisterna (V) beställt som villkor för att stödja S+MP.

-Pettersson menar att det vore betydligt klokare att förbjuda förluster i välfärden. Förluster i välfärden är slöseri med skattebetalarnas pengar efter dåliga prestationer.

Vi måste helt enkelt ställa krav. En skola som kostar ett stort antal pengar men där eleverna inte blir godkända ska naturligtvis inte få bedriva sin verksamhet och vi ska veta att 47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala och de offentliga inrättningarna skriker likt gökungar efter mer pengar när de gör ett dåligt jobb.

Är det inte viktigare att diskutera valuta för våra skattepengar och förbjuda förluster? Vad vänstermupparna än säger…

 

9 reaktioner på “Förbjud förluster i välfärden

 1. Vinster i välfärden är bra då de visar besparingspotential i den offentliga verksamheten på vars kostnader ersättningen grundas. Effektivisera den offentliga verksamheten genom att plocka bort inkompetenta chefer och politikerna så kommer problemet med vinster i välfärden att vara åtgärdat på ett kick. Men som vanligt försöker man bota symptomen istället för problemen.

 2. Den septiska septetten, dessa moraliskt befriade kloakdykare, har lyckats förstöra precis allt det vi har varit så stolta över i Sverige. Att vara svensk har snarast blivit ett slags belastning, såväl ur praktiskt etniskt som internationellt perspektiv, där vi nu ådrar oss ett löjets och förskräckelsens skimmer. Begreppet svensk har fått en publik karaktär som västvärldens mest absurda nation och är nu synonymt med föga hedervärda epitet som ”idiot”, ”muslimkramare” och ”islamistsupporter”. Vi måste framstå som rent självmordsbenägna och helt viljelösa som tillåtit dessa ”förtroendevalda” regeringsmarodörer att vansköta vårt land.
  Ve den som ännu ej vaknat ur den svenska villfarelsen att staten ser till medborgarnas bästa!
  Andreas 🙁

 3. Problem som alltid i Malmö, de får väl göra som de har gjort i en mindre stad i Skåne, ett fantastiskt välfungerande sjukhus stängdes för att driften var för dyr……….sjukhuset invaderades med ( ersattes) med 350 skäggiga migranter……som det fanns skattepengar för att underhålla…..Sverige är galet !

 4. Flyktingen (?) som bodde i Sverige mördade tre andra flyktingar (?) och ville fly från straffet. Flydde då hem till sitt hemland (Libanon). Han flydde rakt in i famnen på de som ställer krav på honom. Han kan bli tvungen att fly för gott genom att avrättas. Bättre fly än fly?
  Libanon betyder mjölk på arabiska.

 5. Dick Harrison vill kvotera in pedofildyrkare i svenska skolböcker
  (SVT Kulturnyheternas granskningsserie av skolböcker)

  Pedofildyrkare från Nordafrika invaderade på 700-t delar av Spanien och Portugal. Efter 700 år av krig lyckades man kasta ut dem.
  Och det var tur det, annars hade Europa idag sett ut som Nordafrika.
  Dick Harrison, historiker vid Lund Universitet, som inte vill vara sämre än sin kollega Henrik Arnstad, vill dock försköna bilden av pedofildyrkarockupationen av Europa genom att kvotera in i skolböckerna en kvinnlig pedofildyrkare som han påstår skapat världens första universitet (var det ett jihad-universitet, månntro?).

  Vad säger Dick Harrisons vurm för pedofilikulten islam om hans läggning?

  Kontaktuppgifter
  dick.harrison@hist.lu.se

 6. Största bedrägerierna begås i kommunala & statliga bolag,
  även rättsliga övertramp som där chefer som tafsar blir belönade med en ny fet tjänst på en annan avdelning en våning upp,
  Inte blev han sparkade så som borde va det självklara fallet/samt åtal.
  Missbruk av fakta vid utredning som missgynnar offert men gynnar förövaren Malmö stad policy rakt igenom alla instanser i hela kommunen.

 7. SVT Kulturnyheternas granskningsserie av skolböcker

  Dick Harrison vill kvotera in pedofildyrkare i svenska skolböcker

  Pedofildyrkare från Nordafrika invaderade på 700-t och delar av Spanien och Portugal. Efter 700 år av krig lyckades man kasta ut dem.
  Och det var tur det, annars hade Europa idag sett ut som Nordafrika.
  Dick Harrison, historiker vid Lund Universitet, som inte vill vara sämre än sin kollega Henrik Arnstad, vill dock försköna bilden av pedofildyrkockupationen av Europa genom att kvotera in i skolböckerna en kvinnlig pedofildyrkare som han påstår skapat världens första universitet (var det en jihad-universitet, månntro?).

  Vad säger Dick Harrisons vurm för pedofilikulten islam om hans läggning?

  Kontaktuppgifter
  dick.harrison@hist.lu.se

Kommentera

%d bloggare gillar detta: