Dagen D – tvärtom


INVANDRING. Inrikesminister Anders Ygeman (S) har sagt att c:a 80 000 asylsökanden som kommit till Sverige det senaste året och som fått eller kommer att få avslag på sin ansökan. 80000 är en hel del folk och även om de åker frivilligt behövs en hel del planering. Åker de inte frivilligt behövs en enorm beslutsamhet och mod. 

Om vi flyger hem 80000 pojkar så går det åt att ett långdistans plan med plats för drygt 200 passagerare lyfter varje dag från Sverige under ett år för att bli av med hemvändarna.

Polisfacket i Region Nord ska enligt Migrationsverkets beräkningar utvisa 5000 personer. Det på ett område som täcker halva Sverige, från Sundsvall till Kiruna. Det kommer inte att gå med nuvarande resurser, anser polisfacket.

– Vi har så långa avstånd häruppe. Ska vi utvisa 5000 flyktingar som är Migrationsverkets beräkningar, blir det som att lämna inlandet åt vargarna, säger Jan Johansson, huvudskyddsombud på polisen i Region Nord.

 

Nåväl, det är den enkla biten och förutsätter att polisen vet var de f.d. asylsökande håller till. Har de gömt sig blir det betydligt svårare, speciellt med den flatheten som myndigheterna tidigare visat när de har svårt att få 20 migranter att lämna en ockuperad buss.

Nåväl, -Pettersson är övertygad om att det går, om man vill, har modet samt är beredd att satsa resurser. Där är jag betydligt mer tveksam…

Den 6 juni 1944 beslutade några modiga herrar, som hade planerat i åratal och var beredda att satsa resurser att invadera Europa från de engelska öarna. Under den första dagen landsatte ca 7 000 fartyg drygt 150000 man och 14000 fordon på fem franska stränder…det gick trots häftigt motstånd. Tänk på det Ygeman, det kommer inte att funka med dialogpoliser men vill bli av med ockupationstrupperna så finns inget val…


13 responses to “Dagen D – tvärtom

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: